Umflatura dupa extractia maselei de minte
Am fost la un medic chirurg si mi-a extras acum 2 saptamani un molar de minte gigant (erau doua masele ingemanate). Dupa operatie am luat antiinflamator si s-a desumflat aproape de tot. Dar acum, dupa 2 saptamani, sub masea am inceput sa ma umflu iar. Inghit greu si m-am umflat si sub limba. Inauntru, maseaua arata ok, nu este umflata, dar ma tot umflu pe exterior. Am inteles ca poate fi de la un ganglion iritat. Dar de ce s-a umflat abia acum dupa 2 saptamani? In interior nu am resturi de os de la maseaua extrasa.. am facut o radiografie.
6 comentarii
duceti-va la un nou consult...destul de repede.poate fi un hematom...dar la 2 saptamani.ciudat
m-am internat la chirurgie bmf. fac perfuzii cu antibiotice. Am facut o radiografie, nu este decat un tesut inflamat. din ce motive nu se stie. Nu am apucat sa fac si infectie.
mi s'a pus diagnosticul celulita subangula mandibulara dreapta. e ceva grav?
Am avut ieri o operatie la maseaua de minte inca neiesita. De atunci, toata partea mi s-a umflat tare si uneori am dureri. Dar nu insuportabile pentru ca iau calmante. Dar nu pot deschide gura decat foarte foarte putin si inca imi simt limba putin dureroasa. Oricum, principala mea intrebare este daca am voie sa ma spal pe dinti? Ar cam fi imposibil deoarece nu pot deschide gura ca sa intre periuta de dinti, dar ma clatesc cu apa de gura Tantum verde. Nu prea stiu ce sa fac, sau cum sa actionez acum dupa operatie...
Bineiteles ca treb sa va spalati pe dinti...altfel se depun resturi alimentare si exista risc de infectie sau se vindeca mai greu...ptr a reusi sa deschideti mai mult gura...mestecati guma!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am avut fistula, am scos maseaua dar nu am scapat de pb. De ce?
- 3Am nevoie de raspuns urgent: mi s-a crapat un dinte si ma doare
- 8masea minte - operatie
- 2extractie masea de minte
- 5inflamatie si durere dupa extragere
- 11Interventie chirurgicala?
- 3este normal sa-mi scoata doar 2 radacini dintr-o masea cu 3 radacini?
- 3punga de puroi la masea
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 0Cheagul de după extracţie
- 2extracţie canini
- 4exctacie masea
- 3Inflamatie cerul gurii/palatina, extrem de dureroasa
- 6Abces dentar, extractie sau nu la cald?
- 3Rest mic masea dupa extractie
- 1Obraz umflat fara durere la o luna dupa extragere molar de minte
- 3Infectie dentara
- 1Extractie acum 3 zile, am un pansament mic acolo
- 5Extractie masele
- 2Extracție molar de minte
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Extractia dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: