Resturi neidentificate dupa extractie masea

12-08-2017
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am facut o extractie care a durat 45 de minute, maseaua a iesit f greu dar am vazut ca a iesit intreaga, problema este ca langa maseaua extrasa s-a mai facut o extractie dar foarte de demult, iar pe acel loc mi-a aparut in gingie ca un fel de cioturi care strapung pielea si sunt f dureroase la atingere. Enigma se adanceste si mai mult prin faptul ca la radiografie nu apare nici un rest de dinte, deci ce poate fii? Se simte ca un U rotit cu doua puncte in locurile unde am indicat pe poza, nu stiu cum sa explic mai bine. Dentista care mi-a scos-o a zis ca este os, i-am zis la doua vizite si nu mi-a facut nimic, pt ca a plecat in concediu am mers la altcineva care a zis ca imi va slefui acolo, nu sunt foarte convinsa ca slefuirea ar rezolva problema, oare nu ar trebui extras acel fragment?
Atasez poze si radiografia.
Multumesc.
https://postimg.org/image/pry8xyg2h/
http://imgur.com/a/9posx
http://imgur.com/v799BSM
5 comentarii
1
12-08-2017, ora 06:15
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, pare sa fie o bucata de os care se remodeleaza in perioada postextractionala. Remodelarea dureaza pana la 3 luni, daca nu este foarte deranjant puteti ramane asa si tine sub observatie aceasta perioada. Altfel, urmati sfatul medicului care v-a vazut si o va remodela prin frezaj. Numai bine!
1
12-08-2017, ora 09:10
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Dupa extractie pot aparea mici fragmente osoase care provin din alveola dentara si nu din dinte, de aceea pe rodiografie nu apare nimic.
Asa cum spunea si colega mea aceste mici fragmente se pot remodela in timp sau puteti merge la un medic stomatolog sa faca remodelarea.
Multa sanatate.
0
12-08-2017, ora 19:45
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Va multumesc frumos pt ajutor, vinerea viitoare merg pt frezaj, extractia va avea 19 zile vechime. Am sa fac frezajul pt ca locul cu fragmentele este cam prea dureros sa il las asa.
Va multumesc inca o data!
0
07-08-2019, ora 14:00
alexandra bn
Nu este medic/terapeut
alexandra bn
Buna! Este destul de mult timp de cand este postat acest mesaj, dar am curiozitatea daca s.a rezolvat? Acelasi lucru am patit si eu.
0
28-02-2020, ora 21:25
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Buna, scuze nu am vazut mesajul d-voastra, nu am facut frezaj pt ca osul s-a absorbit singur, a fost o extractie traumatica din aceasta cauza se simtea osul asa. Cel mai bine este de asteptat in aceste cazuri, dar trebuie sa fie sigur ca nu sunt resturi ci doar osul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •