s-a procedat corect... maseaua nu putea fi salvata?
in urma cu o luna jumate am mers la dentis cu probleme la o masea. in urma controlului mi s-a spus ca trebuie sa imi scoata nervul..mi-a pus tratament dupa care a curatat canalele numai ca un canal cica era infundat si nu l-a putut curata bine..a mai incercat dar degeaba..pana la urma am facut puroi..cand imi punea tratament se umfla si se facea punga pe gingie si mirosea ingrozitor iar cand o lasa fara nimic pe ea nu se facea punguta magica...mi s-a sups ca nu se poate trata si ca trebuie scoasa deoarece acel puroi se va reface...maseaua a mai fost plombata de 2 ori si acum aveam o gaura destul de mare.intrebarea mea este daca s-a procedat corect...daca nu putea fi salvata.am 2 zile de la extractie dar totusi pentru linistea mea vreau sa stiu...
3 comentarii
Buna ziua!
Stiti vorba aceea: "daca.si cu parca"? La ce mai foloseste acum daca deja ati facut extractia? Nu aveti de ce sa va suparati?
Este foarte greu de spus daca se mai putea trata sau nu fara radiografie. Trebuie vazut cat de mari erau complicatiile parodontale apicale (adica infectia de la radacina), despre ce masea este vorba, era afectata una sau toate radacinile, ce tratamente ati facut (daca ati luat antibiotice, cat, ce substante s-au folosit pe canale).etc.
Cred ca ar fi mai constructiv sa va ganditi acum cum sa o inlocuiti si sa umpleti golul ramas. Numai bine!
Stiti vorba aceea: "daca.si cu parca"? La ce mai foloseste acum daca deja ati facut extractia? Nu aveti de ce sa va suparati?
Este foarte greu de spus daca se mai putea trata sau nu fara radiografie. Trebuie vazut cat de mari erau complicatiile parodontale apicale (adica infectia de la radacina), despre ce masea este vorba, era afectata una sau toate radacinile, ce tratamente ati facut (daca ati luat antibiotice, cat, ce substante s-au folosit pe canale).etc.
Cred ca ar fi mai constructiv sa va ganditi acum cum sa o inlocuiti si sa umpleti golul ramas. Numai bine!
mi-am facut o extractie acum o saptamana la dintele din fata, pentru a -mi putea face o coroana.
cand m-am dus la control s-a constatatat ca aveam puroi?
oara antibioticele ma vor ajuta sa scap de puroi, fara a fii nevoie de o rezectie?
cand m-am dus la control s-a constatatat ca aveam puroi?
oara antibioticele ma vor ajuta sa scap de puroi, fara a fii nevoie de o rezectie?
Banuiesc ca dvs spuneti ca vi s-a scos nervul, pt ca nu se poate face rezectie la un dinte extras. Si raspunsul la intrebarea dvs este nu. Antibioticele nu va ajuta sa scapati de puroi, trebuie inlaturata cauza (adica puroiul)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2extractia molarului de minte
- 49extractie dentara din partea dreapta jos
- 8Infectie post-operator extractie masea de minte
- 73Extractie de masea de minte + alte 3 masele
- 5durere dupa extractie - e normal?
- 6Cam in cat timp ar trebui sa se inchida definitiv sinusul?
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 2Masea cu infectie extrasa
- 4Extractie in timpul menstruatiei
- 5cand se poate face implantul?
- 6dupa ce mi-am scos o masea, am ramas cu o gaura
- 1gingie umflata dupa extractii
- 1intrebare
- 3Extractii masele
- 10Extractie Masele de minte
- 2Extracție Masea
- 2Extractie
- 0Extractie molar de minte inclus
- 1Extracție masea pacient diabetic
- 3Extractie molar minte sau nu
Mai multe informații despre: Extirparea nervului Extractia dentara stomatita aftoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: