Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 101102103 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
08-03-2014, ora 01:31
santi
Nu este medic/terapeut
santi
am uitat sa spun ca m am apropiat mai mult si de D-zeu decand cu starile astea idioate, am mai aprins o lumanare la Sf. Nectarie, vindecatorul de boli
0
08-03-2014, ora 11:39
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Parca Dumnezeu ma tot indemna sa intreb de tn.am ramas putin socata cand am citit ce ai scris.Asa gandeam si eu si mai am zile in care mi se intampla tot ce traiesti tu.Un mic exemplu.ieri mi-e venit menstruatia si azi noapte am avut niste dureri ingrozitoare, cred ca niiodata nu am patit asa ceva.Ei uite ca de dimineata stau numai cu gandul la asta.Nu imi vine sa fac nimic, as sta numai in pat sa caut pe net ar putea fi, caut cauze ale durerii si tot asa.Am avut o perioada in care ma temeam de durerile menstruale dar mi-a trecut.E bn ca ai fost la un psihiatru, asta am de gand sa fac si eu tot pentru acelasi gand pe care il ai si tu..sa stiu exact ce e cu mine, daca e doar anxietate, daca am si depresie, daca e ceva mai grav, sa stiu ce am de facut.Insa iti zi ceva.o sa iti fie mai bine.Prin e ai trecut tu si toate gandurile pe care le ai am trecut si eu dar aum ceva timp in urma.Acum sunt mai bine, pe incercate.Am avut o perioada cu dureri de masele care nu mi-a dat anxietate, am avut examenul la sc de soferi, am fost la un interviu ptr un loc de munca si am avut mult stres dar nu am avut stari prea intense de panica.
Mai ai rabdare putin, e bine ca iesi din casa, e bine ca mai bei o bere cu sotul tau.lucrurile astea iti dau putere.Vezi ca nu ti se intampla nimic si o sa faci toate aceste lucruri fara teama.si eu mai beau cate un pahar de vin, chiar doua mai ales daca e natural, pleca de acasa chiar daca nu ma simt prea bine si multe lucruri pe care mi-ar fi fost teama sa le fac.O zi buna sa ai si mai vb.
0
08-03-2014, ora 11:53
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
Nu stiu ce e cu mine sapt asta am facut 2 atacuri de panica iar azi pt ca ieri am auzit ca se vorbeau niste lucruri despre mine in casa iubitului meu am avut acea senzatie de frica de tremur de agitatie de teama ca o voi lua iar de la capat ca anul trecut si numai vreau numai pot imi e teama daca nu imi va trece fara medicamente doctori etc intradevar de 2 luni am trait mult in stres socuri avort ec nu stiu ce sa fac sa imi revin stiu ca totul e doar in capul meu dar nu ma asteptam sa imi revina iar totul dupa atatea luni in care nu am mai avut atacuri si asa stare mare de frica anxietate
0
08-03-2014, ora 12:03
santi
Nu este medic/terapeut
santi
ma bucur sa de aud din nou, si eu m am gandit la tine perioada asta
sa stii, ca din tot ce am citit pe acest forum cred ca cel mai mult ma regasesc in simptomele descrise de tine, frica necontrolata si de cele mai multe ori nejustificate de boli, cautatul frenetic pe net de simptome, cauze efecte, tristetea ca mi se intampla mie, lipsa de pofta de viata cand ma doare ceva si nu cunosc exact cauza, cum este acum cu durerea de maxilare.
sper ca te-am socat in privinta faptului ca nu asemanam si nu ca eu as fi mult mai grav:)
si eu cred ca o sa depasesc perioada asta, cea mai grea din viata mea, cauza apartiei nu prea stiu care este, dar ma leg de tot:casatoria si plecatul de la ai mei de care eram foarte atasata, schimbatul locului de munca, alte griji si responsabilitati.
Nu stiu daca tu simti asa dar eu chiar si cand sunt bine parca am ceva ce nu ma lasa sa ma bucur pe deplin, in suconstientul meeu zic ca sunt anxioasa si imi este frica sa ma bucur de prezent cu gandul la viitor, ca acum imi este bine dar iar or sa apara gandurile negative, tristetea, disperarea.
Daca tu spui ca ai fost la fel imi da speranta ca poate o sa mi revin si eu din ce in ce mai bine cu timpul, am aprox 4 luni de anxietate.
eu ma simt ok azi cel putin pana acum, m am impacat cu durerea de maxilare pana sapt viitoare cand ajung la medic cu toate ca am citit ca pote fi si un simptom al anxietatii.
o sa ies prin oras la plimbare, o sa ma joc cu catelul si o sa incerc sa mi fac ziua frumoasa.
La multi ani fetelor, tot ce va oriti, sanatate multa ca asta este cea mai importanta.
0
08-03-2014, ora 12:07
santi
Nu este medic/terapeut
santi
daria nu te mai speria, te rog
cum a fost nu o sa mai fie, te asigur
asa credeam si eu la fiecre recadere dar o sa vezi ca dupa fiecare recadere, perioada de refacere este mai scurta.
stiu ce inseamna sa nu mai vezi cale de iesire din situatie, sa fi trist si ingandurat dar totul o sa treaca, nu repede, in timp cu multa vointa si ambitie
0
08-03-2014, ora 12:22
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
buna santi, bine ai revenit, sa stii ca eu sunt sigura ca esti pe drumul cel bun in moment ce faci lucruri pe care inainte nu le faceai deloc sau le faceai partial, toate starile care le-ai descris tu eu le-am avut zi de zi o perioada buna de timp, vreo 3-4 luni, am stat izolata in pat de frica lor, am refuzat in perioada aia totul, nu puteam sa mananc deloc poate un iaurt, nu dormeam decat pe la 3-4 dimineata, nu am iesit nicaieri, nu vb la tel, treaba in casa si copii nici vorba, s.a.m.d, stateam in schimb toata ziua pe net si cautam de miri ce boli, si ma ocupam toata ziua buna ziua de invetigatii la spital, bineinteles ca toate analizele ieseau super dar eu. nu si nu ca eu tot am ceva i medicii nu au descoperit, intr-o zi ucanu-ma la spital pt a cata nu stiu oara, un meic de la terapie intensiva saracu m-a luat de mana si m-a dus la bietii pacienti de acolo ca sa imi arate ce inseamna cu adevarat boala si durere, si sa imi explice ca eu sunt sanatoasa tun, si ca ar trebui sa ma ajut eu singura sa trec peste starile mele bla bla bla, biinteles ca nici asa nu am inteles, ganurile mele era ca eu o sa mor, ca am leucemie, tumoare si tot felul de boli macabre, eu vruiam sa ma fac bine asa dint-o data, ma asteptam ca intr-o dim. sa ma trezesc asa cum eram eu inainte, vruiam sa ma fac bine dar eu nu faceam nimic pt asta, stateam in pat si cautam prostii pe net si ma gandeam la tot felul de tampenii, bun, dar sa stii ca intr-o zi saturandu-ma de toate starile alea, m-am hotarat sa ma dau jos in pat si sa imi incep toate activitatiile mele vechi, a fost super naspa cateva saptamani, ameteam, tremuram, etc dar mergea treaba bine si asa incet incet, am vazut ca nu mi se intampla nimic rau, si am mers inainte facand in fiecare cate ceva nou, si culmea nu lesinam, nu faceam atac de panica, sau altceva, de la revelion incoace sunt bine chiar foarte bine, casa, copii, scoala, singura in casa i cel mai important ies la cumparaturi in supermarket-uri ceea ce eu nu am facut lucrurile aste din iulie anu trecut pana in decembrie, acum ma uita dumnezeu la market, vb la tel cu orele si multe alte activitati de care inainte din cauza starilor de anxietate nu le faceam deloc.Sper ca nu v-a plictisit postarea mea, dar esti pe drumul cel bun santi, mergi inainte si nu mai baga in seama nimic din ceea ce tine de anxietate, nu merita atentia noastra, ne va zapacii mult la cap daca ii acordam atentie, ea de fapt asta vrea atentie si frica din partea noastra, asa ca pune mana pe ea si trateaz-o cu ignor, o sa vezi ce bine te vei simti, TE PUP SI O ZI CALMA
0
08-03-2014, ora 18:31
Razvan Ionescu
Nu este medic/terapeut
Razvan Ionescu
Sa aveţi grija cu lipsa asta de anumite vitamine si minerale din Alimentaţie, care cauzează anxietatea si atacurile de panica, mai are si alte efecte pe termen mai lung, cum ar ca o sa va treziţi cu par alb in cap. Cine nu ma crede sa mai citească pe forumuri din afara ţării. Pe acolo e destul de clar cu cauzele anxietăţii : Alimentaţia deficitara, si asta din fericire nu se tratează la psiholog. Mergeţi la piaţa, nu la supermarket, laptele Cumpăraţi de la ferma, legume si fructe găsiţi peste tot. Carne de la supermarket? Niciodată, prefer sa cumpăr peste de la magazine specializate, nu congelat. Un iaurt nici măcar nu-i mai ştiu gustul, dar e o ferma in drum spre casa care are dozator, când i-l fierbi face caimac, ăla da e sănătos, si nu uitati de seminţe albe si banane cele mai importante alimente ptr a alunga anxietatea
0
08-03-2014, ora 19:44
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Buna seara, ma alatur si eu celor care au avut probleme cu atacurile de panica si anxietatea. In urma cu 14 ani, dupa un efort fizic intelectual si fizic, dupa nopti nedormite si epuizare maxima, am clacat. De fapt am simtit ca imi amorteste o mana si am crezut ca voi face infarct, lucru care nu s-a intamplat, dar in urma socului emotional am facut zic eu un atac de panica, era ceva nou pentru mine si prima oara cand ma confruntam cu asa ceva. Am plecat de la scoala(aveam 24 ani) si am facut multe analize, care, culmea, au iesit foarte bune, mai putin magneziul. Vreau sa va spun ca de atunci a inceput cosmarul pentru mine. Ma simteam rau, ameteam, tremuram, imi era frica dar nu stiam de ce anume, credeam ca o sa mor si cel mai greu fapt era ca ai mei nu ma intelegeau. Am revenit la scoala dar nu mai puteam sa ma concentrez la lectii, dar fiind ultimul an, am reusit cu chiu cu vai sa termin.Imi era frica sa ma deplasez undeva ca nu cumva sa mi se faca rau pe drum si asa mai departe, aveam probleme si cu ochii, urechile imi pocneau mereu, era de groaza. Am vizitat mai multi medici dar toti ziceau ca sunt ok, iar eu nu stiam pe ce pamant traiesc.Totul a durat cam 3 ani. Deja incepusem sa ma obisnuiesc cu idee. Vreau sa va spun ca nu am mers nici la psiholog nici la psihiatru pentru ca nu stiam care era originea acestor simptome. In final am facut injectii cu calciu, magneziu, toate B-urile etc dar niciun rezultat. Dupa cei 3 ani aproximativ, cineva mi-a zis sa incerc si cu spirulina.Eram sceptic pentru ca ma gandeam ca nimic nu ma mai putea ajuta. Am luat cate 10 pastile pe zi timp de 30 de zile.Va spun sincer ca pe mine m-au ajutat enorm, practic dupa trei saptamani eram alt om, de fapt eram omul sanatos dinainte. Nu a fost niciun efect "placebo", pentru ca am crezut ca dupa tratament nu se va schimba nimic, asa cum nu se schimbase nimin dupa multe alte tratamente.Totusi pentru mine a fost ceva extraordinar.
Acum vreau sa spun ca si anumite carente de vitamine si minerale dau astfel de simptome. Poate fi un dezechilibru in organism.
0
08-03-2014, ora 20:03
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Dar sa continui...acum vreo luna am mers la un Market si cand trebuia sa cumpar cele necesare nu imi mai aminteam tot ce trebuia sa cumpar. Atunci am inceput sa imi fie frica si sa ma gandesc ce se intampla cu mine de nu imi mai amintesc. M-am gandit ca poate fi un inceput de Altsaimer si cand am iesit din magazin deja aveam un atac de panica de nu mai stiam ce sa fac. Am uitat unde parcasem masina, dar m-am linistit si totul a trecut in cateva minute. De atunci a inceput din nou cosmarul. Anxietatea atinsese cote maxime, nu ma mai puteam concentra, tremuram, frici care mai de care mai ciudate, imi era frica sa mai conduc cu toate ca din toate fricile mele nici una nu s-a materializat. In zilele urmatoare am avut zeci de atacuri de panica, nu am dormit cateva nopti, dar pot sa va spun ca totul poate fi biruit. Am mers si am facut analiza doar la calciu si MG si au iesit in limite normale. Am inceput sa controlez atacul de panica si am reusit. Mai am cateodata cate o senzatie de anxietate dar trece foarte repede. Ca si suplimente folosesc OMEGA 3, COENZIMA Q 10 si SPIRULINA. Dupa 3 saptamani deja sunt aproape perfect. Am scris aici experienta mea pentru ca vreau sa fiu de ajutor pentru cei care au astfel de suferinte(stiu ca sunt groaznice simptomele). Un lucru e clar: nu se moare din asa ceva si nu inebuneste nimeni. Trebuie sa incerci sa fii calm si linistit, sa inveti sa respiri corect, sa faci mult sport, sa mananci sanatos(eu sunt ovo lacto vegetarian de 25 de ani) si sa iei anumite suplimente(la nevoie). In aceasta tulburare, pentru ca nu este o boala, cel mai mult ajuta sa ai o atitudine pozitiva. Daca va mai pot fi de folos cu ceva sfaturi, cu toata placerea va ajut.
0
08-03-2014, ora 21:24
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Vreau sa va spun ca, inainte sa am acest episod nefericit am avut parte de mult stress in familie, ceva probleme financiare, ingrijorari privind viitorul, lucruri care zic eu ca a contribuit foarte mult la declansarea acestor atacuri de panica.Deci am inteles ca trebuie sa fi mult mai optimist si cateodata indiferent la multe probleme. E mai bine asa. Ca si simptome principale am avut: senzatie de greata, nod in gat, ameteala, flocoane in campul vizual, palpitatii, frica excesiva, emotivitate puternica, mici spasme musculare, tremuraturi. Multe dintre ele au trecut, altele s-au ameliorat considerabil, cu alte cuvinte sunt pe drumul cel bun. Incerc sa evit pe cat pot situatiile stresante. Saptamana trecuta am avut examen la scoala de soferi(sala ptr categoria C) si incepusera sa ma cuprinda emotiile dar am dat comanda la ganduri si totul a fost bine. Am reusit cu 25 de pc iar pe 31 martie voi avea proba practica (orasul) si sper sa fiu bine.
Un ultim sfat: cand va e frica de ceva anume, nu incercati sa evitati acea problema. Ex: nu pot iesi afara din casa...ba poti, nu pot sa conduc masina...ba poti etc...veti vedea ca puteti face multe. Frica este doar in mintea noastra
Va doresc numai bine si pentru ca este 8 Martie, felicit si apreciez toate persoanele de sex feminin si in mod special mamicile
0
08-03-2014, ora 21:26
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Popik..si eu am ajuns dupa 22 de ani de suferinta la concluzia ca vitaminele s esentiale pt nervi.Imi pare rau ca a trebuit sa treaca atata timp ca sa mi dau seama...vorba ta, eram sceptica.eu primavara pe timpul asta gemeam cand ridicam o mana sau un picior si acum multumesc lui Dumnezeu sunt ceva mai bine.Nu sunt f bine ca sunt 22 de ani de anxietate, depresie, atacuri si somatizari.Eu folosesc vitamine de la Eurovita.in prezent Eurovita cu ginkgo si luteina...omoga 3 si putin rivotril...juma de 0, 5 dar nu contest nici spirulina...LA MULTI ANI !!!tuturor doamnelor si domnisoarelor...si pe prospectul vitaminelor scrie ca creste speranta de viata...deci eu va indemn la vitamine...vitamine romanesti
0
08-03-2014, ora 21:42
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Dorina Vasiliu...in cei 3 ani de chin, am zis ca sunt alt om si ca sunt intr-un tunel care nu mai are capat. Am facut injectii, am luat si ceva vitamine dar pe o perioada scurta, dar in tot acest timp eu ma tot uitam la problemele mele si cu cat ma uitam mai intens cu atat simptomele se accentuau. Am zis la un moment dat ca am innebunit, dar nu intelegeam cum pot face alte lucruri daca sunt 'nebun'. Acum zambesc cand ma gandesc in trecut. Pot spune ca atunci cand am luat spirulina, am luat pastilele cu cea mai mare necredinta, chiar nu credeam ca ma vor ajuta intr-un fel. Dar cam dupa 20 de zile am simtit unele schimbari in organism, dimineata nu am mai avut spasme musculare, frica s-a diminuat considerabil, ameteala deasemenea, nu ma mai trezeam obosit dimineata, nu imi mai pocneau urechile...iar dupa inca 2 saptamani eram alt om. Am facu acest tratament timp de o luna si l-am repetat peste inca 6 luni(tot 30 de zile). In cei 14 ani care au urmat nu am mai luat gram de spirulina pentru ca nu a mai fost nevoie. Dar in urma cu 3 saptamani am inceput din nou si vad deja unele rezultate.
Deci pe langa educarea mintii si controlul asupre gandurilor mai sunt bune si unele vitamine pentru tonificarea sistemului nervos...
0
08-03-2014, ora 22:00
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Buna.de fiecare data cand imi faceam analizele pentru calciu mereu aveam caliu seric sub valoare minima.asa ca am luat cele mai scumpe pastile de calciu(cu mg si vit d3), am luat si complex de vit B, cam 4 luni am mancat cate 1-2 banane /zi, asta primavara am mancat f multe cirese iar acum am avut compot de cirese facut de mine(fara conservanti...doar cirese, apa si zahar in cantitate redusa), am baut ceai de sunatoare, ceai de sulfina, tei, plus o alimentatie mai sanatoasa si mai mult sport.
Nu stiu daca m-au ajutat sau nu dar fata de acum un an sunt mult mult mai bine.Psihoterapia, terapia bowen si din cand in cand cate un alprazolam m-au adus intr-o stare mult mai buna.
Nu am incercat spirulina dar totusi 10pastile/zi...nu e cam mult?@popik.ti-a fost dat pe reteta tratamentul sau l-ai luat tu de capul tau?
Cel mai important (in cazul meu) a fost sa am multe activitati zilnice care sa ma mentina ocupata atat fizic cat si psihic.Faptul ca am stat singura o perioada lunga de timp si fara loc de munca am inceput sa am frica de singuratate si de plictiseala.Nu imi place sa stau singura si sa nu am nimic de facut.Daca am treaba si am cateva iesiri din casa nu-i nici o problema sa stau singura.Trebuie sa iesim, sa socializam, sa reintram in ritmul vietii obisnuite.Infruntati-va temerile si veti castiga.O nopate linistita va doresc :)
0
08-03-2014, ora 22:27
popik
Nu este medic/terapeut
popik
ronicolle...am luat 10 pastile/zi de 500mg deci un total de 5, 0 g/zi. Un prieten mi-a recomandat doza zilnica, a zis sa stau fara grija ca nu se intampla nimic, de fapt si in prospect scrie ca se pot lua pana la 5, 0 g/zi pentru sportivi, repartizat in 2-3 prize. Am vrut sa i-au mai putin dar prietenul meu a zis ca la 2-3 pastile pe zi nu o sa vad rezultate spectaculoase.Asa ca am luat 10 pe zi si se vede ca a mers;-). Unele persoane au avut ceva probleme cu stomacul, dar eu le-am luat cu lapte batut si nu a fost nicio problema, si trebuiesc luate cu 30 min inainte de masa.Nu stiu daca va merge si la altii daar la mine au facut minuni. O noapte buna va doresc.
0
08-03-2014, ora 23:30
Xara
Nu este medic/terapeut
Xara
Buna seara tuturor,

Felicitari pentru rezultatele obtinute, va urmaresc si eu din cand in cand si ma bucur pentru fiecare reusita, va admir foarte mult pentru perseverenta si va doresc sa va fie cat mai bine in cel mai scurt timp.
In seara aceasta am intrat sa-i multumesc lui popik pt ca a postat mesajul sau si sa confirm ca atunci cand eram la debutul starilor, in perioada de tratament medicamentos, am luat inclusiv SPIRULINA, 9 g ( grame) / zi impartite in 3 prize, Spirulina este o alga si se poate gasi/consuma si pulbere, nu neaparat comprimate( eu am luat 3 luni).deosebit de utila, pentru cine nu cunoaste prea multe despre ea, poate da un search pe net, sunt destule materiale, pe intelesul tuturor...ca o completare va spun ca am consumat f multe fructe, de sezon, salate, 3-4 litri de apa/zi...am inceput cu cate 250 ml dimineata /stomacul gol in care storceam jumatate de lamaie...si bineinteles de-a lungul zilei cate un pahar mare pe care il savuram ca pe cafea ( nu am renuntat nici o clipa la cafeaua de dimineata, doar ca am inceput a consuma cafea cu ginseng).. mers iute 30 min dus- 30 min intors cu exercitiile de respiratie aferente, m-am bucurat de cat mai multe, am invatat sa spun NU, sa ma redescopar si mai ales sa ma ONOREZ pe mine.m-am gandit intai la mine si apoi la ceilalti..astfel le este si celor de langa mine bine..acum, la un an de la debut, sunt altfel de om, nu zic ca nu ma mai cuprinde frica, dar nu mai are nimic necunoscut...toate simptomele s-au diminuat spre cat mai insignifiante...acestea fiind spuse, ArianaCosta, iti multumesc si tie cu aceasta ocazie.este adevarat ca esti vindecat atunci cand te apuca frica si reusesti s-o gestionezi..vindecata sau nu, sunt bine pana acum

Va doresc tuturor vindecare usoara si nu disperati ca sunteti pe drumul cel bun
Seara frumoasa !
0
09-03-2014, ora 01:33
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
santi iti multumesc mult ca nu ai evitat mesajul meu sti cum e cand esti disperat orice sfat te lumineaza da intradevar am avut un oment de disperare azi cu acea strae de frica imensa si de irialitate de fapt cam toata saptamana a fost una traita la extrem ba atacuri de panica ba anumite stari ba frica cam cea mai urata saptamana din ultimele 5 luni sper sa pot sa trec si de data asta ma bucur ac esti mai bine tot ce ai tu am avut sau avem toti cei care au anxietate sunt acele stari ganduri traite doar diferite al o alta intensitate variatie de timp etc durerea de maxilar am avut o si eu e de al anxietate datorita incordarii si de asemena poate fi si un curent ceva o nevralgie nu te speria esti sanatoasa multumesc mult de tot
0
09-03-2014, ora 10:47
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Neata.@popik...ma gandeam ca ai avut reteta de la un doctor.Am luat si eu spirulina acum cativa ani ptr intarirea sistemului imunitar dar recomandata de doctor.Nu stiam ca ar da probleme la stomac.si daca ar avea aceste efecte eu nu as putea lua ptr ca am gastrita.Am sa intreb mai multe de spirulina pentru ca ma intereseaza si pe mine.Acum cativa ani toata lumea stia de spirulina si toata lumea lua, dar cu timpul au aparut alte minuni si lumea a uitat de benefica spirulina :)
@xara...ai facut bine cad ai hotarat sa te gandesti si la tine.asta e marea problema, ajungem sa functionam ca niste roboti, ne gandim numai cum sa rezolvam toate problemele, cum sa-i multumim pe ceilalti, avem grija de toti din jurul nostru iar cand ajungem sa avem si noi nevoie de ajutor ne gandim tot la cei din jur ca nu-i putem ajuta.Eu asa am patit...daca imi era rau sau aveam o problema tot eu eram acuzata si toti ridicau din umeri si tot eu trb sa ma descurc.
Trebuie sa stim sa mai zicem si nu si sa ne oferim cate un ragaz si noua.uitati de parinti, frati, soti, copii(nu patesc nimic daca o zi se descurca si singuri) si multumiti-va pe voi, faceti ceva pentru voi astfel incat sa simtiti ca traiti, nu functionati doar ca un robot.O duminica placuta :)
0
10-03-2014, ora 12:19
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
salutare tuturor, ce faceti?cum ati inceput saptamana? sper ca bine in ciuda vremii de afara, santi, ronicolle, daria, mircea, kitkat si restul ?
0
10-03-2014, ora 17:04
cristinadutu
Nu este medic/terapeut
cristinadutu
Buna tuturor,

Am disparut vreme de cateva zile de pe forum, insa acum, ca am ocazia, vreau sa reiau legatura cu voi! Asa cum am spus si in primul meu post, desi mi-am revenit in proportie foarte mare, mai am zile in decursul unei luni in care ma mai loveste anxietatea. Si..asa a fost zilele astea: am avut un episod mai puternic decat in ultimul timp ( am avut o ameteala permanenta, o oboseala cumplita - simteam nevoia sa dorm tot timpul si o lipsa de chef foarte mare, ganduri negative etc.) La un moment dat cand eram la masa am fost in pragul unui atac de panica. Starile astea nu le-am mai avut de cel putin 3-4 luni, daca nu chiar mai bine. Stiam ca o sa ma mai confrunt cu astfel de stari, ceva din mine imi spunea ca inca nu mi-am rezolvat eu felul in care privesc viata in asa fel incat sa nu ma mai confrunt cu ele. Si pentru ca tot a venit starea nasoala, de data asta mi-am propus sa profit de prezenta ei! Asa ca am luptat cu fiecare gand negativ: mi-am repetat de fiecare data cand aveam ocazia ganduri precum: "pot", "ma relaxez", "sunt sanatoasa", incercam sa ma simt fericita, "sunt puternica", "sunt un om inteligent" etc. A fost foarte greu la inceput, ma bombardau cu asemenea rapiditate gandurile astea, ca ma simteam ametita.
Asa ca am inceput sa fac un exercitiu seara, ca sa adorm fara a lua medicamente. Pentru mine a fost o provocare sa imi pot controla gandurile. Asa ca seara cand ma puneam in pat, la fiecare gand negativ care imi venea in minte, am inceput sa imi spun tot felul de lucruri placute despre mine (cele mentionate mai sus) dupa care am inceput sa pun stop fiecarui gand care vine. Si veneau muuulte - dar efectiv spuneam "STOP" la gand, la orice gand. A mers, pentru ca adormeam foarte repede, cu mintea mai limpede, iar dimineata cand ma trezeam, simteam ca am resursele necesare pentru a lupta si a o lua de la capat.
Totodata, am lucrat cu mine si la partea de a face ceva concret, nu doar a gandi. Asa ca am tras de mine raaau de tot sa iau masina, sa conduc, sa ma duc la facultate, sa fiu atenta la ce spunea lumea, am tinut televizorul numai pe muzica, am tras de mine sa dansez ( chiar daca in prima instanta aveam miscari lipsite de ritm sau chef), am iesit mult la geam sa ma oxigenez - vremea nu mi-a permis sa ies la plimbare, am dat telefoane, ba chiar am fost ieri si la o expozitie de pisici! Am facut orice NU aveam chef sa fac!
Am avut un consum nervos enorm, inca sunt obosita, inca simt ca ma voi mai intalni cu asemenea momente pana voi rezolva cu totul problema anxietatii, dar cumva, nu ma mai sperie...
Un alt target pe care mi l-am propus a fost de ma desensibilizez; a afirmat la un moment dat unul din colegii nostri de pe forum ca anxietatea este o HIPERSENSIBILITATE a sufletului. Asa ca m-am uitat bine la mine in ograda (suflet) si am observat cate lucruri las sa ma afecteze. Am inceput odata cu tot exercitiul asta, sa nu mai pun la suflet orice. Ce inseamna asta? Mi-am propus sa folosesc mai multe fraze de genul "viata merge inainte" sau "nu ma intereseaza ce are de comentat X sau Y la adresa mea", " vreau sa fac ceva ACUM ca sa incep sa fiu fericita si sa ma simt bine fara sa pun pe primul loc doleantele altora".
Ma bucur ca am reluat legatura cu voi, sper ca am fost cat de cat clara, desi mai sunt un pic asa ametita!
Va doresc o zi frumoasa!
0
10-03-2014, ora 17:24
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
@crazigirl.eu am inceput sa ma bucur de soare :).a iesit putin si pe strada mea dupa atatea saptamani cu nori si ploaie.
Fiind luni si stiind ca asta ma cam deprima putin am plecat dis de dimineata de acasa.Am fost la dentist si apoi m-am dus la sora mea sa ma joc cu nepotelul si abia acum m-am intors :D.Am facut o plimbare pe jos de la sora mea pana acasa (bine ca nu sta prea departe) si m-am bucurat de vremea placuta de afara.Mi-am pus o floare in ghiveci, am baut jumatate de pahar de bere dupa ce am mancat...si cam asta este inceputul unei saptamani la mine.Ma mai iau si pe mine gandurile cateodata si parca ma dezlipesc de prezent si intru in lumea mea dar incerc tot timpul sa ma agat de orice ma poate aduce inapoi cu picioarele pe pamant.Nu las gandurile sa ma acapareze pentru ca imi dau o stare de panica, ma sperii de propriile ganduri si am senzatia ca nu mai gandesc normal, ca o sa-mi pierd controlul si o sa innebunesc.De aceea e bine sa pui STOP la gandurile negative.folositi orice metode aveti la indemana...nu uitati ca noi suntem mai puternice :)
0
10-03-2014, ora 17:45
mircea u
Nu este medic/terapeut
mircea u
Va pup pe toti!!o saptamana noua, cu chef la mine, chiar daca bate vantul, astazi m-am simtit bine spre prea bine!ceea ce va doresc si voua!!
0
10-03-2014, ora 20:11
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
felicitari ronicolle si mircea asa sa o tineti toata saptamana de fapt scuze, asa sa va mearga mereu de azi inainte, mogdyyy tie cum iti merge?
0
10-03-2014, ora 21:44
Razvan Ionescu
Nu este medic/terapeut
Razvan Ionescu
A văzut cineva filmul ' cu nasul la psihiatru' ? Se poate viziona online la o simpla căutare i-l găsiţi sigur. Robert de niro joaca rolul unui cap mafiot care suferă de anxietate, cam aici se învârte toată acţiunea filmului, la sfârşit se vindeca definitiv.
0
11-03-2014, ora 11:05
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
neata tuturor, razvan am vizionat aseara filmul, intreadevar bun filmul, mi-a placut.
0
11-03-2014, ora 15:48
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
dragii mei,

traiti clipa si nu mai incercati sa faceti nimanui pe plac. asta creeaza anxietate, cand te lasi pe tine pentru a le face pe plac celor din jur si cand iti pasa prea mult de ce zic ceilalti. a inceput sa iasa soarele, deci hai sa ne bucuram de vreme si de viata.

cristina, imi pare rau ca nu ti-a fost bine, dar sunt sigura ca stii sa-ti gestionezi starile de rau. psihologul meu zice sa nu lupt cu starile, ci sa le accept. la cum te simt eu de puternica, vei fi ok repede!!! iti tin pumnii si sunt alaturi de tine!

ronicolle, imi place sa citesc ce scrii pe forum, e super sa ii ajuti pe cei aflati la inceput de anxietate, iti ofera un scop si iti umple timpul in mod util. bravo! felicitari pt sala!!

mie mi-e bine de vreo 2 sapt, in ciuda faptului ca am avut o gripa oribila. sa fie de la reflexoterapie sau de la psihoterapie? nu conteaza, psihologul m-a vazut azi si mi-a zis sa rarim intalnirile ca ii place cum sunt. si imi place si mie! fac doar ce-mi place si sunt iar puternica. it's so good to have me back!!! va urez sa va fie tot mai bine!!!!
0
11-03-2014, ora 18:40
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
bineee mada, asa te vreau.ai sa vezi ca o sa-ti fie si mai bine pentru ca trecem prin situatiile care ne faceau rau si acum cand vedem ca ne e bine nu o sa ne mai temem ca data viitoare cand o sa trecem iar prin aceeasi situatie o sa ne fie rau.sper ca ai prins ideea.Un exemplu concret din propria experienta.m-a durut stomacul-atac de panica-m-a durut din nou-anxietate fara atac de panica-iar durere sau disconfort-doar o stare mai ciudata pana in momentul in care ajung sa gandesc cum gandeam acum cativa ani cand ma supara gastrita.
Sau pentru cei care se tem de hipermarketuri...incercati sa mergeti de ai multe ori pana ajungeti in momentul in care nu va mai temeti si atunci o sa ramana imprimata in memorie starea de bine asociata cu hipermarketul.
Sper sa ne bucuram de zile cu soare in urmatoarea perioada si o sa vedeti ca si starea noastra se va imbunatati.
0
11-03-2014, ora 21:20
cristinadutu
Nu este medic/terapeut
cristinadutu
Buna,

@Mada, iti multumesc mult pentru sustinere si pentru incurajare! Te felicit pentru faptul ca ai inceput sa raresti sedintele la psiholog, deja ai facut un pas foarte important! Bravo, tine-o tot asa, fa tot timpul ceea ce iti place si recastiga-ti starea de bine! Se poate, chiar daca mai sunt si momente mai nasoale! Pana la urma asta e viata, cu suisuri si coborasuri!

@Ronicolle, foarte eficient si practic sfatul tau! Asa este, daca incepi sa te expui la ceea ce te temi, usor usor se duce si mama ei de teama!

O seara minunata va doresc!
0
12-03-2014, ora 12:49
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna ziua, tuturor !
Crazigirl, ieri chiar mi-a fost binisor...insa, daca s-ar putea mai bine...
Cristinadutu, practice sfaturile tale, multumesc ! Iti doresc bafta si multa, multa sanatate !
0
12-03-2014, ora 22:18
santi
Nu este medic/terapeut
santi
buna fetelor
sper ca sunteti bine
si eu sunt ceva mai bine, cu diverse frici de boala dar incerc sa le controlez
cel mai bine ma simt seara cand ajung acasa, parca nu mai am nimic
vreau sa va intreb dc v ati confruntat cu durere de maxilare, eu simt o presiune in maxilare, cred ca din cauza ca dorm cu dinti stansi, inclestati
0
12-03-2014, ora 22:25
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
bravo santi...cu pasi mici dar siguri.ai sa vezi ca pe zi ce trece o sa fii si mai bine.incearca cu un prosop cald sa-l tii in zona dureroasa.caldura inlatura cam orice durere.
Eu simt mirosul primaverii asa ca nu stau deloc.nu-mi venea sa stau deloc in casa azi, vroiam sa stau doar in gradina sa vad ce plantute mi-au mai iesit, sa-mi "repar" trandafirii rupti de zapada prea mare, sa scot paturile la soare si la urma urmei sa stau si eu cu fata la soare sa ma incarc cu energie :)
Va recomand sa va bucurati de soare (cei care au avut parte)
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 101102103 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul