Ajutați-mă! sufăr de anxietate generalizata cu somatizari | Forumul Medical ROmedic

Ajutați-mă! sufăr de anxietate generalizata cu somatizari

15-01-2023
Ramon79
Nu este medic/terapeut
Ramon79
De câteva luni bune sufăr de anxietate generalizata cu somatizari ( diagnostic pus de medicul psihiatru).Pana sa ajung la acest diagnostic m am luptat cu multe simptome: inițial cu ameteli crunte, stare de leșin, palpitații, ma simțeam uneori pe interior ca o bomba cu ceas care e gata sa explodeze și în final am experimentat lipsa de aer.Fac terapie de vreo 6 luni și am primit tratament și de la medicul psihiatru dar nu l am luat deoarece alăptez ( și mi e frica de aceste tratamente ). Toate simptomele astea le am dus cum le am dus, am început sa ma obișnuiesc cu ele dar lipsa de aer este cruntă! Eu am un astm bronsic controlat de 20 de ani, nu am mai făcut criza de vreo câtva ani buni dar pe fondul acestei afecțiuni am o frica paralizanta de lipsa de aer. Am fost la 3 pneumologi pana acum, am făcut 3 spirometrii ( nu au fost valori extrem de scăzute, ultima a ieșit chiar binișor), am primit 3 tratamente diferite fără nici un rezultat.Nu este o lipsa de aer ca și o criza de astm propriu zisa, pur și simplu la inspir parca aerul se oprește pe undeva înainte de a ajunge în plămâni. Am chemat salvarea de vreo câteva ori, diagnosticul atac de panică, saturatia este mereu 98-99
Deja nu mai știu cum sa o i au : este astmul de vina sau anxietatea? Dacă as ști sigur ca anxietatea îmi joaca feste as ști sa i vin de hac, la fel cum am făcut cu celelalte simptome! Doctorița mea de familie mi a zis sa I au xanax la nevoie în doze mici dar am citit în prospect ca este contraindicat în astm bronsic.
Cum as putea respira normal ca înainte, deja sunt la capătul puterilor.
5 comentarii
1
15-01-2023, ora 23:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
De vina e anxietatea. Faptul ca nu puteti respira corect sunt somatizari de anxietate.
Dupa ce terminati alaptatul, incepeti tratamentul cu antidepresiv si veti scapa si de acest simptom.
Acum nu prea aveti ce sa faceti in afara de psihoterapie. Incercati o muzica linistitoare pe youtube.
Dar anxietatea e o boala. Trebuie tratata.
Sanatate multa!
1
16-01-2023, ora 07:56
Ramon79
Nu este medic/terapeut
Ramon79
Mulțumesc mult!!!
2
16-01-2023, ora 17:35
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am și eu aceasta problema(senzație de lipsa de aer și din cauza asta am devenit dependent de benzodiazepine că doar cu ele trecea episodul de lipsa de aer) acum nu le mai am că iau 6 mg chiar și mai mult de Bromazepam din păcate, nu știu cum o să scap de el, doctorul a zis că nu are cum sa mă ajute aici mă întreb la ce s-a mai făcut doctor unii psihiatri trebuie sa muncească în combinate că habar nu au cum să abordeze o problema mai diferita.
2
16-01-2023, ora 21:15
Ramon79
Nu este medic/terapeut
Ramon79
Îmi pare rău... :((
Poate dacă încercați la un alt psihiatru, trebuie cumva sa găsiți o soluție!
Multă sănătate
1
17-01-2023, ora 20:14
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Ramon nu merge la psihiatru o sa te distruga, Stavrio intra pe benzobuddies
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •