Ajutați-mă! sufăr de anxietate generalizata cu somatizari
De câteva luni bune sufăr de anxietate generalizata cu somatizari ( diagnostic pus de medicul psihiatru).Pana sa ajung la acest diagnostic m am luptat cu multe simptome: inițial cu ameteli crunte, stare de leșin, palpitații, ma simțeam uneori pe interior ca o bomba cu ceas care e gata sa explodeze și în final am experimentat lipsa de aer.Fac terapie de vreo 6 luni și am primit tratament și de la medicul psihiatru dar nu l am luat deoarece alăptez ( și mi e frica de aceste tratamente ). Toate simptomele astea le am dus cum le am dus, am început sa ma obișnuiesc cu ele dar lipsa de aer este cruntă! Eu am un astm bronsic controlat de 20 de ani, nu am mai făcut criza de vreo câtva ani buni dar pe fondul acestei afecțiuni am o frica paralizanta de lipsa de aer. Am fost la 3 pneumologi pana acum, am făcut 3 spirometrii ( nu au fost valori extrem de scăzute, ultima a ieșit chiar binișor), am primit 3 tratamente diferite fără nici un rezultat.Nu este o lipsa de aer ca și o criza de astm propriu zisa, pur și simplu la inspir parca aerul se oprește pe undeva înainte de a ajunge în plămâni. Am chemat salvarea de vreo câteva ori, diagnosticul atac de panică, saturatia este mereu 98-99
Deja nu mai știu cum sa o i au : este astmul de vina sau anxietatea? Dacă as ști sigur ca anxietatea îmi joaca feste as ști sa i vin de hac, la fel cum am făcut cu celelalte simptome! Doctorița mea de familie mi a zis sa I au xanax la nevoie în doze mici dar am citit în prospect ca este contraindicat în astm bronsic.
Cum as putea respira normal ca înainte, deja sunt la capătul puterilor.
Deja nu mai știu cum sa o i au : este astmul de vina sau anxietatea? Dacă as ști sigur ca anxietatea îmi joaca feste as ști sa i vin de hac, la fel cum am făcut cu celelalte simptome! Doctorița mea de familie mi a zis sa I au xanax la nevoie în doze mici dar am citit în prospect ca este contraindicat în astm bronsic.
Cum as putea respira normal ca înainte, deja sunt la capătul puterilor.
5 comentarii
Buna.
De vina e anxietatea. Faptul ca nu puteti respira corect sunt somatizari de anxietate.
Dupa ce terminati alaptatul, incepeti tratamentul cu antidepresiv si veti scapa si de acest simptom.
Acum nu prea aveti ce sa faceti in afara de psihoterapie. Incercati o muzica linistitoare pe youtube.
Dar anxietatea e o boala. Trebuie tratata.
Sanatate multa!
De vina e anxietatea. Faptul ca nu puteti respira corect sunt somatizari de anxietate.
Dupa ce terminati alaptatul, incepeti tratamentul cu antidepresiv si veti scapa si de acest simptom.
Acum nu prea aveti ce sa faceti in afara de psihoterapie. Incercati o muzica linistitoare pe youtube.
Dar anxietatea e o boala. Trebuie tratata.
Sanatate multa!
Am și eu aceasta problema(senzație de lipsa de aer și din cauza asta am devenit dependent de benzodiazepine că doar cu ele trecea episodul de lipsa de aer) acum nu le mai am că iau 6 mg chiar și mai mult de Bromazepam din păcate, nu știu cum o să scap de el, doctorul a zis că nu are cum sa mă ajute aici mă întreb la ce s-a mai făcut doctor unii psihiatri trebuie sa muncească în combinate că habar nu au cum să abordeze o problema mai diferita.
Îmi pare rău... :((
Poate dacă încercați la un alt psihiatru, trebuie cumva sa găsiți o soluție!
Multă sănătate
Poate dacă încercați la un alt psihiatru, trebuie cumva sa găsiți o soluție!
Multă sănătate
Ramon nu merge la psihiatru o sa te distruga, Stavrio intra pe benzobuddies
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20atac de panica - stare anxioasa depresiva (va rog ajutati-ma)
- 9Va rog ajutor!!! Am pielea unsuroasa, mai ales scalpul
- 12Anxietate-reactii fizice care ma intriga
- 3poate implica anxietatea probleme in viata sexuala?
- 83Ce ne facem cu anxietatea?
- 69ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- 0artroza cervicala si depresie, anxietate, atacuri de panica
- 4Insomnie si poate axietate
- 6Euthyrox combinat cu Aspacardin si Xanax
- 4suspect depresie
- 24Anxietatea care mi-a schimbat viata. Cer intelegere
- 16Anxietate cu derealizare si depersonalizare
- 2Anxietate sau? AJUTOR!
- 3Metoda Lindhen
- 5Lipsa aerului, tulburari de somn
- 3Batai puls simtite in corp, puls marit, tremur