operatie cornete nazale cu radioestezie
Buna ziua. In urma unei consultatii orl cu investigatii mi s-au micsorat cornetele nazale prin radioestezie. S-a intamplat in decembrie 2010. Iau pinosol si crema (acid boric, diprophos, ser fiziologic, vitamina a, lanolina anhid, vaselina, cutie). Problema mea este ca imi cad destul de greu cojile acestea si iar nu pot respira. As putea lua alte creme sau ceva sa imi cada mai repede sa pot respira cat de cat. Pot face inhalatii? Mentionez ca sunt si insarcinata.
8 comentarii
da. inhalatii si spalaturi nazale sunt obligatorii
Am inceput sa fac spalaturi cu cei musetel scu seringa. Am facut de mai multe ori pe zi dar a inceput sa-mi curga singe din nas dupa 2 zile cand faceam. Imi poate spune cineva cum se fac poate nu am facut bine
dupa interventie. sau format coji.. daca nu le.ai eliminat la timp.., puteau sa se formeze sinechii !!!
trebui esa mergi la control la ORL
trebui esa mergi la control la ORL
Buna ziua. Sa stiti ca am fost la medicul care m-a operat i-am spus ca mai simt coji in nas el mi-a spus ca nu mai vede dar pt a fi siguri sa fac endoscopia nazala. In urma endoscopiei a gasit ceva coji el spune ca mici si ca o sa-mi cada dar eu nu pot respira.Sunt mai rau ca inainte de operatie pt ca acum am si nasul uscat (Pt care am primit spray cu sare de mare) si bineinteles ca iau crema aceea in continuare. Ce sa fac sa pot respira? Va rog sa ma ajutati pt mine e foarte greu mai ales ca sunt insarcinata
Buna ziua, m-am operat de deviatie de sept acum 3 ani, de cateva luni de zile am probleme cu respiratia, si in fiecare zi imi vine o secretie in gat care trebuie sa o elimin, pentru ca nu o suport.Asadar am fost la un control ORL, am facut un CT din care a reiesit ca...cornetele nazale sunt inflamate dar pe partea dreapta este foarte mare si aerul abia mai intra, as dori sa imi dati un sfat daca acest cornete se poate remedia prin Operatia de reducere volumetrica a cornetelor nazale prin RF sau prin interventie chirugicala ? in cazul in care trebuie operat si nu pot in perioada imediat urmatoare trebuie sa urmez un tratament ceva? va multumesc anticipat.o zi buna
1. cornetele nazale se pot micsora elegand si rapid prin interventie cu radiofrecventa, nu necesita internare si tamponament nazal dupa interventie.
se poate face si cu laser si clasic dar necesita internare
2 trebuie sa intelegi ca secretiile din Gat NU au nici o legatura cu cornetele
3 citeste pe forum tot despre faringite, reflux gastric si secretii dingat
trebuie sa tii acel regim aliemntar foarte strict, sa faci inhalatii, gargara, aromoterpie..s.a ca si tratament local pentru mucoasa faringiana
se poate face si cu laser si clasic dar necesita internare
2 trebuie sa intelegi ca secretiile din Gat NU au nici o legatura cu cornetele
3 citeste pe forum tot despre faringite, reflux gastric si secretii dingat
trebuie sa tii acel regim aliemntar foarte strict, sa faci inhalatii, gargara, aromoterpie..s.a ca si tratament local pentru mucoasa faringiana
Am inteles va multumesc frumos pentru raspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Care este rolul cornetelor?
- 23cornete nazale marite la copil
- 3hipertrofie cornete nazal
- 5rana in nas..ce sa fac?
- 0Ochi rosii, greata, diaree, cornete nazale foarte inflamate
- 7Presiune mare in nas cu ecou la cap la 1 luna dupa operatie
- 7am probleme cu nasul
- 8din cand in cand mi se infunda cate o nara, cand stanga, cand dreapta..
- 42Nas infundat, raceali dese si cornete nazale marite
- 5Problema cu respiratul. Nu pot respira cu nara stanga. Sunt racit foarte rau.
- 8Utilizare Viamina A - picaturi in nas
- 4Tratament rinita, vasomotorie
- 3operatie sept si micsorare corneta
- 1Cornete nazale 'cat casa'
- 4cornete nazale
- 3Cornete inflamate operate
- 3Se merita sa fac operatia de subtiere a cornetelor?
- 2Radiofrecventa cornete cu anestezie generala?
Mai multe informații despre: cornetele nazale