operatie cornete nazale cu radioestezie

20-02-2011
flore
Nu este medic/terapeut
flore
Buna ziua. In urma unei consultatii orl cu investigatii mi s-au micsorat cornetele nazale prin radioestezie. S-a intamplat in decembrie 2010. Iau pinosol si crema (acid boric, diprophos, ser fiziologic, vitamina a, lanolina anhid, vaselina, cutie). Problema mea este ca imi cad destul de greu cojile acestea si iar nu pot respira. As putea lua alte creme sau ceva sa imi cada mai repede sa pot respira cat de cat. Pot face inhalatii? Mentionez ca sunt si insarcinata.
8 comentarii
0
20-02-2011, ora 19:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. inhalatii si spalaturi nazale sunt obligatorii
0
03-03-2011, ora 16:52
flore
Nu este medic/terapeut
flore
Am inceput sa fac spalaturi cu cei musetel scu seringa. Am facut de mai multe ori pe zi dar a inceput sa-mi curga singe din nas dupa 2 zile cand faceam. Imi poate spune cineva cum se fac poate nu am facut bine
0
03-03-2011, ora 16:53
flore
Nu este medic/terapeut
flore
poate am facut prea des spalaturile
0
03-03-2011, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dupa interventie. sau format coji.. daca nu le.ai eliminat la timp.., puteau sa se formeze sinechii !!!
trebui esa mergi la control la ORL
0
13-04-2011, ora 17:36
flore
Nu este medic/terapeut
flore
Buna ziua. Sa stiti ca am fost la medicul care m-a operat i-am spus ca mai simt coji in nas el mi-a spus ca nu mai vede dar pt a fi siguri sa fac endoscopia nazala. In urma endoscopiei a gasit ceva coji el spune ca mici si ca o sa-mi cada dar eu nu pot respira.Sunt mai rau ca inainte de operatie pt ca acum am si nasul uscat (Pt care am primit spray cu sare de mare) si bineinteles ca iau crema aceea in continuare. Ce sa fac sa pot respira? Va rog sa ma ajutati pt mine e foarte greu mai ales ca sunt insarcinata
0
04-07-2012, ora 16:03
mari1989
Nu este medic/terapeut
mari1989
Buna ziua, m-am operat de deviatie de sept acum 3 ani, de cateva luni de zile am probleme cu respiratia, si in fiecare zi imi vine o secretie in gat care trebuie sa o elimin, pentru ca nu o suport.Asadar am fost la un control ORL, am facut un CT din care a reiesit ca...cornetele nazale sunt inflamate dar pe partea dreapta este foarte mare si aerul abia mai intra, as dori sa imi dati un sfat daca acest cornete se poate remedia prin Operatia de reducere volumetrica a cornetelor nazale prin RF sau prin interventie chirugicala ? in cazul in care trebuie operat si nu pot in perioada imediat urmatoare trebuie sa urmez un tratament ceva? va multumesc anticipat.o zi buna
0
05-07-2012, ora 08:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. cornetele nazale se pot micsora elegand si rapid prin interventie cu radiofrecventa, nu necesita internare si tamponament nazal dupa interventie.
se poate face si cu laser si clasic dar necesita internare
2 trebuie sa intelegi ca secretiile din Gat NU au nici o legatura cu cornetele
3 citeste pe forum tot despre faringite, reflux gastric si secretii dingat
trebuie sa tii acel regim aliemntar foarte strict, sa faci inhalatii, gargara, aromoterpie..s.a ca si tratament local pentru mucoasa faringiana
0
09-07-2012, ora 12:13
mari1989
Nu este medic/terapeut
mari1989
Am inteles va multumesc frumos pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.