Turbinoplastie cu radiofrecventa - Cornete Hipertrofice

28-10-2020
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Buna ziua, adresez aceste intrebari cu scopul de a gasii un raspuns.

In urma cu 2 saptamani am suferit o asa zisa operatie pentru micsorarea cornetelor nazale - turbinoplastie cu radiofrecventa.
Totul a decurs perfect prima saptamana, pot zica ca din a doua zi eu respiram corect pe nas, fara sa am efecte post operatorii.

Acum dupa 2 saptamani am observat ca, iar se infunda alternativ narile la modul ca nu pot respira pe ambele deodata. Aceasta problema este foarte des intalnita seara.
Intrebarea mea este urmatoarea:

Mai trebuie sa astept cateva saptamani pana se va cunoaste efectul interventiei, adica pana se va recupera complet nasul?
Interesant este ca, atunci cand ies afara pot respira corect pe nas, ambele nari fiind deschise.

Este normala aceasta alternata intre nari? Una sa fie infundata sau semi-infundata, iar cealalta sa fie complet deschisa?

Daca si peste alte 2 saptamani va fi la fel, voi merge la un consult la medicul care efectuat interventia.
5 comentarii
0
05-11-2020, ora 09:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 DUPA Radiofrecventa.. pe cornetele nasale se formeaza cruste. care se elimina complet dupa 3-4 saptamani. e cazul de un recontrol la ORL
2 daca ati tratat doar cornetele fara sa tratati si cauza care a dus la hipertrofie( un reflux gastro eosfagian in somn) atunci peste 1-2 ani de alimentatie incorecta seara si reflux in somn.. cornetele se hipertrofiaza la loc
0
05-11-2020, ora 15:57
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Intre timp am fost la control - nasul arata perfect, cornetele la fel.

S-a pus problema de umiditatea din camera crescuta. Problema este resimtita mai mult noaptea deoarece stau intins orizontal, nu am reflux, iar alimentatia este cat se poate de normala. 3 mese pe zi, apa 2l s.a.m.d.
0
27-12-2020, ora 18:16
Iulian’
Nu este medic/terapeut
Iulian’
Domnule Dr. Flueraru, cornetele odata operate recidiveaza la acelasi volum dinainte de operatie ? Sau findca o parte din ele a fost distrus nu lasa sa se mareasca la aceeasi dimensiune ? Astept un raspuns daca se poate va multumesc. Fratele meu s-a operat acum cativa ani si spune ca s-au marit dinou numai ca nu sunt la fel de mari ca inainte, se poate ca in timp sa se mareasca la acelasi volum dinainte se operatie ?
0
27-12-2020, ora 19:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
capacitatea organismului de autoregenerare este imensa
initial de l afactorii nocivi.se mareste in volum doar partea de cornet care nu are cicatrce post interventie... dar in timp 3-5- ani.. daca factorii iritati isi continue actiunea..acea cicatrice veche este reabsorbita de organism si corntul sa mareste integral in volum... mai cu seama Coada de cornet, acele parti a cornetului care sunt in contact cu Rinonfaringele
0
27-12-2020, ora 21:12
Iulian’
Nu este medic/terapeut
Iulian’
Va multumesc pentru explicatie !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.