Infecție molar de minte semiinclus
Bună dimineața, vă rog dacă se poate să mă ajutați cu o părere, miercuri am fost la stomatolog unde am descoperit ca molarul de minte are infecție, am fost chiuretata și mi s-au prescris antibiotice și antiinflamatoare și urmează să fiu operata după anul nou pentru extragere, toate au fost bune(exceptând o jena pe care încă o aveam la masea) pana sâmbătă seara când am facut temperatura 37.9, speriata am sunat la Sfatul medicului unde mi s-a spus că trebuia să iau Augumentin sau Zinat nu Oxacilina și că cel mai probabil a revenit infectia pentru ca Oxacilina nu și-a facut efectul, în decursul zilei de sâmbătă am simțit că îmi este alterat gustul și mirosul(simt gustul mâncării dar foarte fad și mirosurile puternice le simt foarte bine iar dacă suflu nasul în timp ce beau suc de exemplu simt gustul intens) si sinusurile sunt puțin dureroase și mă ustura pe nas. Întrebarea mea este următoarea aceasta problema este datorita infecției sau este posibil sa am o alergie la antibiotic? Am discutat cu asistenta medicului și mi-a dat un răspuns general da, e de la infecție însă aș fi vrut sa știu mai multe..
Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc anticipat.
9 comentarii
Daca va doare - mergeti si o extrageti, sa nu va mai chinuiti.
Alterarea mirosului si gustului? Sa nu fie covid?
Alterarea mirosului si gustului? Sa nu fie covid?
Nu ma doare, am un disconfort perfect normal după o plaga și am fost deja programata pentru intervenție după sărbători cum am menționat mai sus, la Covid nu ai gust și miros Deloc...eu am întrebat total altceva...
Mai nou dați răspunsuri în bătaie de joc? De când cu Covid nu mai știți altceva, nu mai au oamenii alergii la medicamente, sinuzite sau alte minuni.. Dacă eu am scris clar ca am miros și gust însă sunt mai fade și asta odată cu reapariția infecției datorita i eficientei tratamentului și cer o părere dacă poate să fie o alergie de antibiotic și dvs îmi spuneți ca e covid..
Rog frumos pe cineva competent să îmi răspundă la întrebarea adresata de mine
Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc anticipat.
Nu e bataie de joc, e normal sa excludem toate posibilitatile.
La covid nu e neaparat sa dispara in totalitate gustul si mirosul. Nu toti au aceleasi simptome.
La covid nu e neaparat sa dispara in totalitate gustul si mirosul. Nu toti au aceleasi simptome.
Din nou continuați cu Covid ul dar altceva nu puteti spune, excludeți și altceva... A-ți rămas blocat la Covid.
Am fost testata negativ
Acum puteți să mă ajutați cu un sfat pertinent
Am fost testata negativ
Acum puteți să mă ajutați cu un sfat pertinent
Buna ziua si Sărbători fericite!
Luni am fost pentru o extracție de molar inclus 48 dreapta jos, a fost dureros, cel puțin la extracția molarului, am avut o durere in tot maxilarul ce radia pe urechea dreapta. Medicul chirurg a menționat că toata zona este anesteziata, din cauza problemelor de articulații de la maxilar am această durere si o sa am si post operator. Sunt a 4 zi dupa extracție, zona încă este foarte umflata, nu am deschis gura sa verific, am respectat normele menționate, sangerare am avut doar luni, în rest saliva a a fost curată si nu am simtit gust de sânge. Partea din dreapta jos a obrazului este usor închisă la culoarea, iar umflatura a plecat spre gât, mentionez ca simt jenă in tot maxilarul dreapta, ureche, gât. Am tratament deja cu augmentin la 12 ore, metronidazol la 8 ore, ambele pt 5 zile, pt durere administrez nurofen 450 de 3 ori pe zi, însă, cu toate aceasta nu pot deschide gura bine, după 48 ore am început să mă spăl pe dinți, cat am putut pe partea stângă fara ajung in zona extracției pe dreapta, este normal sa am încă dureri? Si sa fiu umflata dupa 4 zile ? Dacă nu aș lua nurofen, durerile ar fi insuportabile. Si cum recuperez mobilitatea maxilarului am incercat sa deschid azi gura mai mult si simt o presiune in spate in zona extracției, mi-e frică să nu rup ceva, dacă incep sa mestec alimente. Mentionez ca folosesc apa de gura corsodyl si hexoralettte spray de 3 ori pe zi, mentionez ca dupa ce folosesc apa de gura sau sprayul apare o durere, un fel de usturime si simt o pulsatie in zona respectivă. Cat durează recuperarea pentru tipul acesta de extracție ? După 8 zile trebuie să merg pt scoaterea firelor, din cate am inteles, procedura a implicat tăierea gingiei, s-a folosit freza si ulterior cu un fel de surubelnita :)) s-a tras de măsea pentru a ieși, aici a fost durerea cea mai mare. Multumesc !
Luni am fost pentru o extracție de molar inclus 48 dreapta jos, a fost dureros, cel puțin la extracția molarului, am avut o durere in tot maxilarul ce radia pe urechea dreapta. Medicul chirurg a menționat că toata zona este anesteziata, din cauza problemelor de articulații de la maxilar am această durere si o sa am si post operator. Sunt a 4 zi dupa extracție, zona încă este foarte umflata, nu am deschis gura sa verific, am respectat normele menționate, sangerare am avut doar luni, în rest saliva a a fost curată si nu am simtit gust de sânge. Partea din dreapta jos a obrazului este usor închisă la culoarea, iar umflatura a plecat spre gât, mentionez ca simt jenă in tot maxilarul dreapta, ureche, gât. Am tratament deja cu augmentin la 12 ore, metronidazol la 8 ore, ambele pt 5 zile, pt durere administrez nurofen 450 de 3 ori pe zi, însă, cu toate aceasta nu pot deschide gura bine, după 48 ore am început să mă spăl pe dinți, cat am putut pe partea stângă fara ajung in zona extracției pe dreapta, este normal sa am încă dureri? Si sa fiu umflata dupa 4 zile ? Dacă nu aș lua nurofen, durerile ar fi insuportabile. Si cum recuperez mobilitatea maxilarului am incercat sa deschid azi gura mai mult si simt o presiune in spate in zona extracției, mi-e frică să nu rup ceva, dacă incep sa mestec alimente. Mentionez ca folosesc apa de gura corsodyl si hexoralettte spray de 3 ori pe zi, mentionez ca dupa ce folosesc apa de gura sau sprayul apare o durere, un fel de usturime si simt o pulsatie in zona respectivă. Cat durează recuperarea pentru tipul acesta de extracție ? După 8 zile trebuie să merg pt scoaterea firelor, din cate am inteles, procedura a implicat tăierea gingiei, s-a folosit freza si ulterior cu un fel de surubelnita :)) s-a tras de măsea pentru a ieși, aici a fost durerea cea mai mare. Multumesc !
In primele 3 zile va umflati cel mai rau. Incepand de astazi va fi mai ok.
Cel mai bine oricum e sa vb direct cu medicul dvs, el cunoaste cat de complicata a fost extractia. Aici ne putem da cu parerea doar, si nu e tocmai ok
Cel mai bine oricum e sa vb direct cu medicul dvs, el cunoaste cat de complicata a fost extractia. Aici ne putem da cu parerea doar, si nu e tocmai ok
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Despre infectii dentare
- 12infectie la radacina dintelui
- 6durere infernala de masea
- 4sa fie oare granulom?
- 2cat dureaza tratamentul de canal?
- 3Infectie la o masea -posibil tratament fara antibiotice?
- 4este sau nu indicat metronidazolul daca am avut depresie?
- 7niste curiozitati: antibioticele si anticonceptionalele
- 0Infectie de culoare galbena care se extinde pe gingie
- 4infectie dupa operatie canin inclus si chis inclus palatinal
- 1Infectie dentara si alergie la penicilina !
- 2Infectie dentara
- 1Ajutati-Ma - infectie dentara
- 0Infectie la radacina dintelui!?Va rog ajutor!
- 8Extractie pe infectie
- 3Abces care nu dispare
- 4Fistlua in gingie dupa rezectie apicala
- 5Infecție la rădăcina molarului
- 1Masea umflata nu cedeaza de o saptamana
- 2Se poate face extracție deși este punga puroi la rădăcină?
Mai multe informații despre: infectia dentara