Pulpa Inflamata Molar
Imi poate spune cineva daca se mai poate salva maseaua din poza respectiva?
Mi-am pozat radiografia, luni merg la medic cu ea. La prima vizita medicul mi-a spus dupa un control rapid ca trebuie extrasa. Intre timp am fost la radiografie si nu stiu ce sa fac. Parca mi-as pastra maseaua. Nu ma doare nu nimic, se tine chiar foarte bine insa este inflamata pulpa. Nervul imi este scos de mai demult, si acum regret ca nu am mers cu ea mai devreme (mi s-a rupt plomba si am lasat-o descoperita ceva vreme iar apoi mi-a tras curent). Pot face ceva sa nu mi-o scoata? (maseaua este cea din mijloc din poza de mai jos).
http://www.rodie.info/masea.jpg
Astept un raspuns, daca se poate din partea unuia care se pricepe, sau care ati mai trecut prin asemenea probleme. Cat m-ar costa o eventuala alternativa decat extractia.
Obijnuiam sa mananc pe molarul 3 dar in czut in care trebuie scoasa, cam cat va dura pana ma voi obijnuii cu gaura si sa pot mesteca cu celalat (molar 2)?
Multumesc anticipat si scuzati-mi limbajul neprofesionist.
Mi-am pozat radiografia, luni merg la medic cu ea. La prima vizita medicul mi-a spus dupa un control rapid ca trebuie extrasa. Intre timp am fost la radiografie si nu stiu ce sa fac. Parca mi-as pastra maseaua. Nu ma doare nu nimic, se tine chiar foarte bine insa este inflamata pulpa. Nervul imi este scos de mai demult, si acum regret ca nu am mers cu ea mai devreme (mi s-a rupt plomba si am lasat-o descoperita ceva vreme iar apoi mi-a tras curent). Pot face ceva sa nu mi-o scoata? (maseaua este cea din mijloc din poza de mai jos).
http://www.rodie.info/masea.jpg
Astept un raspuns, daca se poate din partea unuia care se pricepe, sau care ati mai trecut prin asemenea probleme. Cat m-ar costa o eventuala alternativa decat extractia.
Obijnuiam sa mananc pe molarul 3 dar in czut in care trebuie scoasa, cam cat va dura pana ma voi obijnuii cu gaura si sa pot mesteca cu celalat (molar 2)?
Multumesc anticipat si scuzati-mi limbajul neprofesionist.
4 comentarii
Dupa cum arata pe radiografie, maseaua este de extras. Nu exista alternativa.
Bine ar fi sa NU va obisnuiti sa mincati pe restul de masele, ci sa acoperiti gaura: ori cu implant si coronita, ori cu punte dentara, fixata pe cei 2 dinti vecini. In lipsa restaurarii prin lucrare (egal de care), dintii vecini vor incepe sa migreze (se vor inclina), si de acolo incolo neplacerile se vor tot aduna: dificultate de igienizare, pungi parodontale care pot periclita existenta dintelui pe arcada, coborirea dintelui de sus in gaura ramasa, etc.
Bine ar fi sa NU va obisnuiti sa mincati pe restul de masele, ci sa acoperiti gaura: ori cu implant si coronita, ori cu punte dentara, fixata pe cei 2 dinti vecini. In lipsa restaurarii prin lucrare (egal de care), dintii vecini vor incepe sa migreze (se vor inclina), si de acolo incolo neplacerile se vor tot aduna: dificultate de igienizare, pungi parodontale care pot periclita existenta dintelui pe arcada, coborirea dintelui de sus in gaura ramasa, etc.
Aaaaaa, si inca ceva. Daca va hotariti pt implant, ar fi bine sa faceti extractia cit mai repede. Maseaua lasata acolo va determina rezorbtia osului, si peste un timp degeaba veti vrea sa faceti implant, ca nu veti mai avea pe ce (os).
Multumesc pentru raspuns. Deci ar fii indicat sa o scot ? nici tratament endo nici nimic nu ar putea sa o salveze?
Tratamentul endo se face atunci cind maseaua mai are pereti pe care sa se poata (re)construi ceva.
Nu e cazul aici.
Nu e cazul aici.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mereu probleme cu aceeasi masea..
- 3infectie postextractie
- 6durere infernala de masea
- 25Infectie la masea.
- 9Abces la masea. Ce pot sa fac sa imi treaca infectia?
- 9Arsenic, dar dureros doresc raspuns urgent!! DURERE mare
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 9varf de ac ramas in masea
- 3radacini ramase si infectie
- 3coroana metalo-ceramica
- 0Infectie masea
- 0infectie dentara
- 1Infectie cronica masea
- 2un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?
- 9Cauza infectiilor?
- 2Intoleranta la antibiotice
- 4Buza si barbia tot amortite dupa puroi la o masea
- 2Infectie la radacina dintelui., Va rog ajutor!
- 7Gingie umflata de la o lucrare
- 1Maseaua sinusala cu puroi se scoate sau se trateaza cu succes infectia?
Mai multe informații despre: infectia dentara molarul