Lupta cu depresia

150 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
10-08-2009, ora 16:00
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
nu iau de mult xanax de citeva luni cred ca vreo4.iau una pe zi dimineaTA JUMATE SI SEARA JUMATE.NU PREA ARE EFECTE LA MINE DAR CRED CA IAU PREA PUTIN
0
10-08-2009, ora 16:21
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
MAM SATURAT DE PASTILE DAR NU AM CE FACE MI SE FACE RAU CIND VAD CITE FOLII DE PASTILE GOALE ARUNC INTRO LUNA.DAR CE MAS FACE FARA ELE NAS PUTEA MUNCII NAS PUTE TRAI NAS PUTEA DUCE O VIATA CIT DE CIT NORMALA.NU STIU DACA SE VA TERMINA VREODATA CALVARU ASTA.
MA GINDESC DEMULTE ORI CID VAD COPII PRIN PARC SAU IN ALTE LOCURI CA EU NU O SA POT NICIODATA AVEA COPII, DIN CAUZA MEDICAMENTELOR.CINE STIE POATE INTRO ZI NE VOM REVENI SI NU VOM MAI LUA PASTILE.DAR NU CRED.
0
10-08-2009, ora 16:34
abcynthia
Nu este medic/terapeut
abcynthia
. nu stiu sincer cred ca trebuie sa vorbesti cu un doctor daca vrei sa faci copii si bine ar fi sa vrei: o sarcina echilibreaza foarte mult fizicul si psihicul si este posibil sa gasesti in ei si in raspunderea pe care o vei avea pentru ei puterea de a merge mai departe; pana la urma prin ce treci tu e mai rau decat moartea, mai rau de atat nu poate fi din cate inteleg; mai bine da, dar depinde si de taria ta de a depasi chestiile astea insa numai un medic bun te poate ajuta si cred eu ca si credinta in tine si in dumnezeul din tine. nu vreau sa par bigota pentru ca nu sunt dar cu un preot ai vb?
0
10-08-2009, ora 16:41
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
AM FACUT ATUNCI DUPA NUNTA CITEVA FESTANII IN CASA CU PREOTU CARE MA CUNUNAT PENTRU CASATORIA NA TINUT DECIT 3 SAPTAMINI DAR PE URMA MAM TOT LUAT CU ALTELE.CRED CA AR TREBUI SA FIU MAI CREDICIOASA.
0
10-08-2009, ora 16:42
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
cred ca imi trebuie mie un medicament puternic, am episoade depresive, obsesii, ganduri negre, sunt momente in cand iau foc de disperare.Fac tratament cu Xanax, Fevarin si Haloperidol.Degeaba!!!!!Am ajuns la oncluzia ca imi trebuie un sedativ de care iau bolnavii aceia psihici de la spitalul de psihiatrie.Doamne fereste.Ceva natural de folosit nu stiu.
0
10-08-2009, ora 16:45
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
CIT DESPRE COPIL MI SE PARE UN LUCRU MULT PREA SERIOS.NU MA POT JUCA CU SANATATEA LUI DOAR CA SPER EU CA O SAMI FIE MIE MAI BINE.ASTA PRESUPUNE FOARTE MARE RASPUNDERE SI EU DEABIA MA LUPT SA RAMIN LA SUPRAFATA SA NU MA INEC
0
10-08-2009, ora 16:54
abcynthia
Nu este medic/terapeut
abcynthia
Aruon: ceva natural foarte bun ar fi PASSIFLORA, o gasesti la plafar fie simpla, fie cu magneziu, fie intr un complex special cu sunatoare care am impresia ca se numeste antistres sau ceva de genul acesta - si care nu da dependenta nici efecte secundare; tot ce inseamna sedative sau antidepresie, de fapt in marea lor majoritate, dau dependenta, renuntarea duce la sevraj si intri intr un cerc vicios; poate ai un stil de viata sedentar cu mult stres la serviciu nu faci miscare, mananci anapoda si ai un surmenaj cu lipsa de minerale; ai incercat sa elimini partea fiziologica? lipsa de magneziu sau calciu sau hipo/hipetiroidismul dau simptome asemanatoare; daca nu ai antecedente de boli psihice in familie e posibil sa fie mai simplu decat pare; deci fa ti un set complet de analize, in special mineralele si tsh dar mai bine cere de la dr de familie sa ti le scrie pe ceva ca s denumiri complicate si daca nu ai nimic mergi si consulta intai un psiholog si daca va fi cazul te va trimite el la psihiatru. asa se face nu direct cu sedative cata vreme nu stii precis ce ai. Esti doar trist sau ai si probleme cu o anumita lentoare de nu te poti da jos din pat cu zilele? pentru ca in acest din urma caz e nevoie neaparat de dr. cand ne este afectata activitatea curenta e grav. daca nu, probabil oboseala cronica sau ceva din zona asta.
Yustina: uneori disperarea ne vine din constiinta ca nu suntem nimic pe lumea asta si din sentimentul inutilitatii a tot si a toate; daca stii un preot bun (sunt f putini, dar sunt, care au cat de cat habar si de psihologie), tine legatura cu el; posturile si spovedaniile mai ajuta in situatiile astea sau cel putin un preot ar sti mai bine decat mine sa ti mangaie sufletul. dar mergi si la doctor periodic.
sanatate multa, amandurora :)
0
10-08-2009, ora 16:56
abcynthia
Nu este medic/terapeut
abcynthia
da, problema cu copilul este complicata mai intai trebui sa fii tu pe picioare si sa nu iei niciun fel de pastile si sa stii precis ce ai adica daca este ceva ce se poate transmite ereditar sau o predispozitie doar a ta.
0
10-08-2009, ora 16:58
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Multumesc mult pentru informatii.PASSIFLORA, asa scrie pe cutie?, cum sa cer la plafar sau la farmacie?
0
10-08-2009, ora 17:02
abcynthia
Nu este medic/terapeut
abcynthia
nu ai pentru ce:) exact asa scrie pe cutie. este o planta care se numeste passiflora incarnata. gasesti la orice plafar, la farmacie nu stiu, in orice caz e un produs naturist. te ajuta sa dormi bine, fara efectele secundare ale somniferului si te trezesti limpede, te mentine calm. eu iau periodic in perioadele de primavara sau toamna cand ma apuca tristetea inexplicabil, probabil la mine o avea legatura cu intensitatea luminii nu stiu, cert e ca ajuta. intrebi daca au passiflora si ceri o cutie sau doua tratamentul este de lunga durata, ca sa fie eficient. daca ai si magneziul sub limita poti cere combinatia de passiflora cu magneziu dar daca nu ai pb cu mg ia o simpla ca sa nu dai in alte probleme :)
sa ma tii la curent
0
10-08-2009, ora 17:11
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Pentru Aruon,
la spitalele de psihiatrie nu este ce va inchipuiti Dumneavostra, nu sunt decat oameni aflati in impas si care beneficiza de o medicatie mai buna fata de cea pe care o luati in acest moment.Nu mai suntem ca acum 10 ani, sa mai luam Haloperidol-care are efctul unei bate in crestetul capului-sunt Slava Domnului, antipsihotice atipice, care dau rezultate mult mai bune si n-au astfel de efecte.Nu le scriu aici, pentru ca trebuie sa vi le recomande si sa vi le prescrie un medic psihiatru, pentru ca sunt foarte scumpe si nu se elibereaza decat cu reteta.
In alta ordine de idei, aveti un antidepresiv(Fevarinul)-si trebuie sa asteptati o perioada de timp pentru a-si face efectul, si sa continuati apoi sa--l luati pe o perioada de 6 luni de la disparitia ultimelor simptome-, aveti un anxiolitic-alprazolamul(Xanax), care e si el in regula, si un neuroleptic care scartaie, respectiv Haloperidolul.
Cereti altceva in loc de haloperidol sau poate ca e nevoie sa schimbati nu medicamentul, ci medicul.Ce diagnostic aveti?
Si nu uitati, bolnavul psihic este un om cu o boala oarecare, in sens general, ca ea poate fi mai grava sau mai usoara, deci este un om.Bolnavii aceia psihici de la spitalele de psihiatrie, ca sa va citez, suna a stigma, si nu-i asa, noi nu vrem asta...
Apoi, nu uitati, va puteti numara printre oamenii cu tulburari psihice, dar asta nu-i nicidecum o tragedie.
Sa ne auzim cu bine!
0
10-08-2009, ora 17:26
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Deci in concluzie iau niste medicamente inutile.In legatura cu spitalele de psihiatrie cand am fost trimis la unul m-am ingrozit ce era acolo, domnii gardieni au venit spre mine imediat ce am coborat din salvare , ei vroiau probabil sa ma ieie si sa ma lege crezand ca sunt pericol public.Noroc de asistenta si de tata.Cand am iesit am chemat un gardian sa intreb de iesire si acela a scos bastonul si intreband sunteti internat sunteti internat?parca ii era frica de mine.Nu mai spun ca asistentele de la spitalul judetean au spus sa am grija acolo la spital, iar lumea zice sa stau cu atentie acolo ca niciodata nu se stie daca ma voi mai trezi dimineata.Ce parere aveti?Povestea este pe cat se poate de reala.
0
10-08-2009, ora 17:30
abcynthia
Nu este medic/terapeut
abcynthia
ai auzit ce a zis pulbere de stele: diagnosticul avizat, inainte de toate!
0
10-08-2009, ora 17:35
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
ARUON
DE UNDE ESTI?EU CRED CA PENTRU STABILIREA UNUI DIAGNOSTIC CORECT AVEM NEVOIE DE INTERNARE INTRUN SPITAL DE PSHIATRIE PENTRU A FACE NISTE ANALIZE COMPLETE PENTRU A DISCUTA CU UN PSIHIATRU BUN PENTRU A FI DIAGNOSTICATI CORECT.NU E DEAJUNS CINCI MINUTE SA TI SE DEA O RETETA SI APOI SA VII DATA VIITOARE SI TOT ASA.DE EXEMPLU EU AM INCERCAT SAMI SCHIMB MEDICU SI MIA SCHIMBAT TRATAMENTU VREAU SATI SPUN CA MAM SIMTIT FOARTE RAU.UN DOBITOC DE DOCTOR CARE TRATA NUMAI BABE.APOI MAM INTORS LA ACELAS DOCTOR SAMI DEA TRATAMENT.NU E DEAJUNS SA VORBESTI CINCI MINUTE CU UN MEDIC SI SATI DEA O RETETA.TREBUIE SA BENEFICIEM DE AJUTOR CHIAR DE SPECIALITATE
0
10-08-2009, ora 17:36
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
sindrom depresiv-anxios desi eu as zice ca e depresie in toata regula.doar ca inceteaza starile astea cateodata...
0
10-08-2009, ora 17:37
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
cine a fost internat la un spital de psihiatrie?Cum e acolo?Ingrozitor.Stiu.
0
10-08-2009, ora 17:44
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
DA ai fost internat chiaR LA NEBUNI?NU AI FOST INTRUN LOC UNDE ERAU DEPRESIVI
0
10-08-2009, ora 17:54
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Pe atunci aveam atac de panica si ma dusesem la spitalul judetean si nu stiam ce e ala atac de panica si am descris ce aveam la urgenta.Si au vazut ca nu e de ei m-au trimis la psihiatrie(spitalul) cu ambulanta desi acolo la ei au vreo 2 medici neuro-psihiatri.Doctorita de la spitalul psihiatric a zis ca nu am de ce sa stau aici ca nu e de mine.Am scapat pana la urma dar am fost uimit de modul de comportare, procedare a asistentelor si a lucrurilor din Romania.
0
10-08-2009, ora 17:55
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Am ajuns la concluzia ca ele (asistentele) stiu doar sa ieie tensiunea, sa puna bandaj, sa deie paracetamol si sa puna termometrul.
0
10-08-2009, ora 19:41
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
TEAM INTREBAT CA SI EU VROIAM SA FAC O INTERNARE PENTRU ANALIZE MAI AMANUTITE.DAR DACA SPUI CAI ASA RAU.
0
10-08-2009, ora 19:51
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
AM FOST SI EI IN URGENTA LA ODATBREJA PENTRU UN CONSULT SI MI SA RECOMANDAT SA STAU MAI MULT TIMP INTERNATA SA VADA CUM MA COMPORT, SAMI FACA NISTE ANALIZE SA STAU DE VORBA CU UN PSHIATRU DOAR ASA IMI POATE PUNE UN DIAGNOSTIC NU CA NEBUNUL Ala dupa 5 minute de discutii mia schimbat tratamentu
0
10-08-2009, ora 22:00
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Oare un depresiv, un anxios, un panicat sau care le are pe toate acestea il pune cu altii care au probleme psihice de mai mult timp, nebuni din aceea (mai pe larg si imi pare rau ca folosesc termenul) nu ar fi corect.
0
10-08-2009, ora 22:35
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu am fost intr-un spital de psihiatrie si nu e nici pe departe ce va inchipuiti ca este...Asistentele trebuie sa fie pregatite in nursing psihiatric, dar de obicei si fara curs ele isi cam dau seama ce au in fata si despre ce este vorba, chiar si numai din experienta...Analize complementare s-ar putea face, atat in spital, cat si acasa(in ambulatoriu in fapt), cum ar fi un EEG de exemplu, analizele uzuale de sange si urina, etc.In plus, daca spitalul este mai mare(Spitalul Voila, spitalul Nifon le-as recomanda, pentru ca sunt situate in zone frumoase si ozonate) se pot oferi si servicii de psihoterapie, care sa orienteze mai bine un diagnostic si care sa ajute la individualizarea tratamentului.Pacientii internati nu sunt agresivi, ca regula, cei agresivi sunt separati un timp, pana ce isi revin, dar v-am spus, regula este ca nu sunt agresivi, nu in spital, si nu sub tratament.Evident, fiecare om are ciudateniile lui si acestea pot fi accentuate de boala.Nu in ultimul rand, toti avem cate ceva in neregula, dar intre anumite limite, cand aceste limite se depasesc e nevoie de interventie terapeutica.Aruon, intelegeti, nu exista nebuni, exista doar oameni suferinzi, care trebuie sa beneficieze de tratament medical.Tratamentul nu-l luati degeaba, asa cum ati afirmat, va e de folos, eu am spus doar ca Haloperidolul este invechit ca neuroleptic si are multe efecte adverse.Merge si cu el, dar mai greu...In privinta bolii de care suferiti as zice ca-in functie de numarul episoadelor depresive, de antecedentele heredo-colaterale, de alti factori-va puteti controla foarte bine in timp, dar trebuie sa aveti rabdare, de obicei e nevoie de mult timp pentru ca medicatia sa-si atinga scopul...
Yustina, un consult psihiatric dureaza de obicei cam o jumatate de ora, dar uneori, din lipsa de timp si din cauza numarului mare de pacienti, acesta se scurteaza.Depinde mult si de medic, de priceperea lui, eu zic ca unii dintre ei isi pot forma rapid o parere.Ma rog, poate era nevoie de mai multa aplecare, stiti mai bine asta.
Numai bine!
0
11-08-2009, ora 09:33
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
eu aproape ca devenisem dependenta de haloperidon.apropo ce efecte adverse are
0
11-08-2009, ora 09:36
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
mie mi se pare un medicament foarte periculos si sigur da dependenta
0
11-08-2009, ora 13:17
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
la mine nici nu-si face efectul.
0
12-08-2009, ora 17:44
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
nu se poate la tine sa nusi faca nici o pastila efectu.atunci nu le mai lua ce brost are.
0
12-08-2009, ora 17:49
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Isi face doar Fevarinul dar revine acea stare depresiva dupa vreo 12 ore.
0
12-08-2009, ora 17:54
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
dar cum se manifesta la tine depresia?de exemplu te doare si capu simti ca o greutate la cap
0
12-08-2009, ora 17:57
yustina
Nu este medic/terapeut
yustina
ca o presiune intrun loc al capului
Adaugă un comentariu / răspuns
150 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •