Stare depresiva de pe urma expunerii la soare

01-09-2019
Olivia123
Nu este medic/terapeut
Olivia123
Se poate adanci depresia de la soare? Mentionez ca am fost la mare, totul a fost ok prima zi. A doua zi am facut o mica insolatie si de atunci starea mea de spirit a luat-o in jos. Nu mai am pofta de mancare, dorm toata ziua, plang des, simt o tristete apasatoare.
Mentionez ca iau tratament si totul a fost bine pana sa merg la mare.
A mai patit cineva asa?
3 comentarii
0
01-09-2019, ora 19:37
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ați făcut o tulburare anxioasă depresivă pe fondul acelei insolații. Simptomatologia depresivă scade în intensitate atunci când este vremea frumoasă soare buna dispoziție relaxare facem un sport suntem înconjurați de oameni încărcați pozitiv și trăim în armonie.
0
03-09-2019, ora 08:25
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Ca in multe alte situatii nu insolatia este cauza depresiei. Este doar "picatura care a umplut paharul" si l-a facut sa dea pe afara, sub forma simptomelor descrise.
Este clar ca se afla ceva mai profund care trebuie evaluat corect de catre un psiholog clinician cu experienta si care poate indica solutiile de abordare potrivite (psihoterapie, tratament medicamentos etc.)
0
09-09-2019, ora 08:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu îți spun că nu insolația este cauza depresiei. Ceva nu funcționează la tine și în acea perioadă au fost practic stimulați factorii care declanșaseră și întrețineau depresia. Modul cum ai gândit și gestionat situația în acel moment nu a făcut decât să accentueze depresia. Mergi la o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență și vezi care sunt adevăratele cauze ale depresiei. E nevoie și de psihoterapie pentru a dobândi competențe în gestionarea situațiilor întâlnite, pentru că nu poți trăi sub un clopot de sticlă încât să nu te atingă nimic, trebuie să înveți să ai mai multă încredere în tine, să ieși din orice situație cu fruntea sus. Viața e făcută și cu bune și cu rele, totul este să-nvățăm din cele rele și să ne felicităm că am reușit să le depășim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul