Depresie - anxietate
Buna ziua,
Va rapesc cateva minute, daca veti avea timp sa cititi si sa imi raspundeti. Tatal meu de 48 de ani, in urma cu 6 luni, si-a fracturat femurul, a fost operat, dupa care a facut un cheag de sange, ce a urcat intre plamani si inima (in limbajul meu...). Dupa greul prin care a trecut, a ramas cu dificultati de respiratie, stare generala de rau. Am mers la diferiti medici pt. a elimina orice cauza biologica, se pare ca nu mai are nimic. In urma tratamentului anticoagulant, cheagul s-a risipit si aerul circula fara probleme, conform CT. In cele din urma, am mers la neurologie, de unde i s-a dat Stresclin. L-a luat pe tot, insa doamna dr. de familie ne-a recomandat sa mergem si la un medic psihiatru. De acolo, i s-a dat Coaxil si Anxiar. Problema este ca cele 2 ii creeaza somnolenta si ameteala, pare ca ii fac rau. Intrebarea mea este: Acel Stresclin, tratamentul initial, le-ar putea inlocui pe cele 2, care au si multe contraindicatii? Alte tulburari nu are. Mersul inca nu l-a reluat complet, tot ajutat de carje. Ia in continuare Sintrom si Vessel Due, cu verificarea regulata INR. Acesta a si iesit modificat de cand ia cele 2 pastile. Multumesc!
Va rapesc cateva minute, daca veti avea timp sa cititi si sa imi raspundeti. Tatal meu de 48 de ani, in urma cu 6 luni, si-a fracturat femurul, a fost operat, dupa care a facut un cheag de sange, ce a urcat intre plamani si inima (in limbajul meu...). Dupa greul prin care a trecut, a ramas cu dificultati de respiratie, stare generala de rau. Am mers la diferiti medici pt. a elimina orice cauza biologica, se pare ca nu mai are nimic. In urma tratamentului anticoagulant, cheagul s-a risipit si aerul circula fara probleme, conform CT. In cele din urma, am mers la neurologie, de unde i s-a dat Stresclin. L-a luat pe tot, insa doamna dr. de familie ne-a recomandat sa mergem si la un medic psihiatru. De acolo, i s-a dat Coaxil si Anxiar. Problema este ca cele 2 ii creeaza somnolenta si ameteala, pare ca ii fac rau. Intrebarea mea este: Acel Stresclin, tratamentul initial, le-ar putea inlocui pe cele 2, care au si multe contraindicatii? Alte tulburari nu are. Mersul inca nu l-a reluat complet, tot ajutat de carje. Ia in continuare Sintrom si Vessel Due, cu verificarea regulata INR. Acesta a si iesit modificat de cand ia cele 2 pastile. Multumesc!
6 comentarii
Buna ziua,
Este foarte probabil ca cele doua ii provoaca somnolenta datorita dozelor prea mari. Doar medicul care le-a prescris poate reformula schema de tratament, in functie de situatia pe care o constata.
Stresclinul este un produs naturist, pe cand celelalte doua sunt produse chimice (medicamente). Tratamentul prescris este in functie de intensitatea simptomelor; daca sunt de intensitate usoara poate fi utilizat un produs naturist. De la intensitate moderata in sus se apeleaza la medicamente. Indiferent cum, aceasta modificare de tratament se face doar de catre medicul curant. Daca nu sunteti multumita aveti dreptul la o a doua opinie medicala.
Este foarte probabil ca cele doua ii provoaca somnolenta datorita dozelor prea mari. Doar medicul care le-a prescris poate reformula schema de tratament, in functie de situatia pe care o constata.
Stresclinul este un produs naturist, pe cand celelalte doua sunt produse chimice (medicamente). Tratamentul prescris este in functie de intensitatea simptomelor; daca sunt de intensitate usoara poate fi utilizat un produs naturist. De la intensitate moderata in sus se apeleaza la medicamente. Indiferent cum, aceasta modificare de tratament se face doar de catre medicul curant. Daca nu sunteti multumita aveti dreptul la o a doua opinie medicala.
Sa inteleg ca cele doua nu pot fi intrerupte fara aprobarea medicului? Am mai vazut pe forum pacienti care luau si nu mai puteau „scapa” de ele. Tatal meu nu se panicheaza, nu gandeste negativ, pur si simplu i se pune ca un nod si simte ca nu are aer cateva ore. De aceea as crede ca sunt prea puternice pt. el. Vom merge si la un alt medic, va multumesc mult pt. lamuriri!
Poate lua doar unul din ele pe care il tolereaza mai bine si cu frecventa optima pt dansul nu neaparat de 3 ori pe zi !
Chiar daca nu se panicheaza, are somatizari de anxietate. Anxietatea are zeci de simptome. Nu numai panica.
Are dreptate Clara, are dreptate și domnul psiholog, e necesar tratamentul medicamentos cu ajustarea dozelor, pentru a preveni reacțiile adverse exagerate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7probleme psihice
- 5depresie fara reactii la tratament
- 163anxietate si durerei de cap
- 4primavara, fierea si starile depresive
- 12Orifril long 300mg
- 17Vreau o parere in legatura cu sindromul depresiv
- 69ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- 37Simptome negative?
- 5Anxietate! Mi-e atat de frica sa merg si pana la medic din cauza ei!
- 5este util tratamentul cu rispolept in depresie majora?
- 16anxietate generalizata cu atacuri de panica
- 8De 2 saptamani am niste stari ce nu le pot controla, ma simt stresata
- 6Tulburarea depresiv anxioasa
- 6anxietate si depresie de 22 ani
- 7Sufar de anxietate generalizata
- 5Anxietate
- 14Anxietate cu stări depresive, am nevoie de susținere și de niște sfaturi
- 12Cateva nelamuriri si intrebari
- 6Este vorba de o depresie ? Va rog frumos sa imi raspundeti
- 1Depresia sau altceva
Mai multe informații despre: Anxietatea Depresia depresie tulburare anxios depresiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Depresia
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Anxietatea de sănătate
- Atacul de panică în sarcină
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Anxietatea și alimentația