ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Depresia si nevoia de oameni

03-08-2024
Calin Ion Mihai
Nu este medic/terapeut
Calin Ion Mihai
Ce pot sa mai spun... M-am atasat de o persoana. Iar de cand mama naturala a murit... o consider acum mami. si nu pot nu vreau sa renunt la ea. Chiar daca ma ignora si nu crede in mine. Nu stiu daca exista o denumire pentru asta... Plus ca eu nu mai am nevoie de oameni... la cum este acum umanitatea... am ajuns sa cred ca provin dintr-o lume mai buna si imi este dor de stele. inca nu am ganduri de suicid. dar nici nu e bine. Nu stiu cum sa va explic mai bine starea mea. totusi am nevoie de oameni nevoie de socializare de prieteni. dar se pare ca pe aceasta lume nu mai sunt...Niciun medic sau medicamente nu va reusi sa faca nimic. la mine singura solutie sunt oamenii...viata in oras... ceea ce nu am. nu folosesc retele de socializare. sunt cam rupt de oameni. nu ies din curte decat strictul necesar.
Iarlegat de depresie a ajuns sa fiu suspectat de diabet si de parkinson. Doar ca aici intervine si altceva. mese neregulate si ciudate ca dieta. legume cam lipsa. somn neregulat. vise ciudate. am visat ca o chem pe mama din rai sa ii spun. -mama ajuta-ma ca nu mai suport! ce a raspuns? am avut de ales. intre singuratate si persoana de care m-am atasat.
uneori de la aceste vise am dormit de la 0.30 la 2.30 atat. dupa m-am jucat pe calculator m-am uitat la serial... nu am mai avut somn deloc.
totul este anapoda la mine.
o singura intrebare. ce inseamna toata aceasta poveste? ce ati inteles voi?
concluzii de la voi? sfaturi... accept desigur. dar cum am spus. doar sa plec la oras. si sa am oameni aproape... ceea ce deocamdata este foarte dificil.
Multumesc.
1 comentarii
0
05-08-2024, ora 09:52
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este clar că trăiești o perioadă de mare confuzie și durere, iar sentimentele de singurătate și izolare par să accentueze această suferință.

Din descrierea ta, pare că ai dezvoltat o atașament foarte puternic față de această persoană pe care o numești acum „mami”. Este normal să căutăm conexiuni umane și să ne dorim suport afectiv, mai ales în timpuri dificile. Totuși, dacă această persoană nu răspunde în același mod, este important să protejezi sănătatea ta emoțională și să încerci să găsești suport și în alte părți.

De asemenea, descrii simptome care ar putea sugera că treci printr-o perioadă de depresie — lipsa somnului regulat, vise perturbatoare, dietă neregulată, și retragerea din viața socială. Toate acestea pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale mentale și fizice.

Sfaturi și pași concreți pe care i-ai putea lua:

1. Consultație Psihologică sau Psihiatrică: Chiar dacă simți că medicamentele sau medicii nu au putut ajuta până acum, terapia psihologică poate fi o resursă valoroasă. Un terapeut te poate ajuta să navighezi prin aceste sentimente complicate, să procesezi doliul după mama ta și să îți construiești noi relații sănătoase.

2. Construirea unei Rutine Zilnice: Stabilirea unui program regulat pentru mese și somn poate ajuta la stabilizarea stării tale fizice și mentale. Include în rutina zilnică activități care îți aduc bucurie sau relaxare, cum ar fi cititul, mersul pe jos sau alte hobby-uri.

3. Reconectarea cu Societatea: Deși spui că nu folosești rețele de socializare și te simți rupt de oameni, există alte modalități de a te reconecta. Poate fi vorba despre participarea la evenimente comunitare, voluntariat sau chiar activități de grup care te pot ajuta să întâlnești noi persoane.

4. Explorarea Opțiunilor de a Te Muta în Oraș: Dacă simți că viața în oraș te-ar ajuta să te simți mai bine, poate ar fi util să începi să planifici cum ai putea face această schimbare. Chiar dacă momentan pare dificil, stabilirea unui plan pe termen lung te poate ajuta să vezi lucrurile mai clar.

5. Fizică și Nutriție: O alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate pot avea un impact major asupra sănătății mentale. Încercă să integrezi mai multe legume în dieta ta și să ai o activitate fizică moderată zilnic.

Este important să îți amintești că nu ești singur și că există resurse și oameni gata să te sprijine. Schimbarea poate fi dificilă și poate dura, dar fiecare pas mic contează. Nu ezita să cauți ajutor și să îți exprimi sentimentele. Ai curajul să iei aceste decizii pentru binele tău. Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul