Inceperea celei de-a doua folii de fara pauza de 7 zile
Buna seara. Am si eu cateva intrebari in legatura cu anticonceptionalele Mercilon. Din cauza concediului nu am facut pauza de 7 zile intre 2 folii de anticonceptionale. Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Sunt protejata pe durata luarii de pastilelor din cea de-a doua folie sau trebuie folosite si alte metode de protectie?
2. Daca iau toate cele 21 de pastile din cea de-a doua folie si apoi fac 7 zile de pauza (urmand ca apoi sa incep o noua folie de 21 de pastile si sa continui in mod normal) este ca si cum as fi uitat pastila? Cate zile ar trebui sa ma protejez suplimentar in acest caz, si incepand din care zi?
3. In cazul in care nu iau toate cele 21 de pastile din cea de-a doua folie ci doar de ex. 10 pastile (urmand apoi 7 zile pauza si o noua folie) e diferit fata de situatia in care as lua a doua folie completa? Cate zile ar trebui sa ma protejez suplimentar in acest caz, si incepand din care zi?
Va multumesc anticipat,
1. Sunt protejata pe durata luarii de pastilelor din cea de-a doua folie sau trebuie folosite si alte metode de protectie?
2. Daca iau toate cele 21 de pastile din cea de-a doua folie si apoi fac 7 zile de pauza (urmand ca apoi sa incep o noua folie de 21 de pastile si sa continui in mod normal) este ca si cum as fi uitat pastila? Cate zile ar trebui sa ma protejez suplimentar in acest caz, si incepand din care zi?
3. In cazul in care nu iau toate cele 21 de pastile din cea de-a doua folie ci doar de ex. 10 pastile (urmand apoi 7 zile pauza si o noua folie) e diferit fata de situatia in care as lua a doua folie completa? Cate zile ar trebui sa ma protejez suplimentar in acest caz, si incepand din care zi?
Va multumesc anticipat,
3 comentarii
1. Da, sunteţi protejată
2. Nu, nu este ca şi când aţi fi uitat pastila, vezi răspunsul la 1.
3. Nu, nici în acest caz nu trebuie să vă protejaţi suplimentar. Păstraţi pastilele rămase din folia luată incomplet pentru alte situaţii care pot apărea.
2. Nu, nu este ca şi când aţi fi uitat pastila, vezi răspunsul la 1.
3. Nu, nici în acest caz nu trebuie să vă protejaţi suplimentar. Păstraţi pastilele rămase din folia luată incomplet pentru alte situaţii care pot apărea.
Revin pentru o clarificare. Deci in cazul in care nu iau toate pastilele din cea de-a doua folie, sunt protejata si pe parcursul celor 7 zile de pauza de dupa folia incompleta si pe parcursul foliei urmatoare (pe care o voi lua intreaga)?
Va multumesc.
Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3control pt anticonceptionale?
- 2am inceput sa ma ingras de la contraceptive
- 3cand trebuie sa incep sa le iau din nou Logest?
- 5cum se administreaza anticonceptionalele logest?
- 3Melleva - informatii
- 3pilula uitata... dupa-amiaza am luat doua
- 6cat timp sunt protejata dupa intreruperea anticonceptionale
- 3protectie la anticonceptionale
- 4amenoree secundara si anticonceptionale
- 7duphaston
- 2Am nevoie urgent de un raspuns in leg cu anticonceptionalele
- 33Nelamuriri Artizia
- 4nu am luat pastila din prima zi... e ceva grav?
- 42anticonceptionale yasmin cu pauza de 2 luni
- 4anticonceptionale.. am procedat corect?
- 0Anticonceptionale luate cu intarziere !
- 0menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor Karissa
- 10o pastila minus
- 3Am inceput gresit tableta de anticonceptionale
- 1ceai chimen si anticonceptionalele
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: