Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 176 177 Înainte ›
0
03-08-2009, ora 11:21
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Neata dradii mei sper ca toti suntem bine. Am avut un weekend nici prea bun nici prea rau dar sunt constienta ca se putea si mai rau. TOCUL incerca sa-si faca de cap dar ehe am reusit sa-l pun in banca lui si sper ca si voi ati reusit sa faceti la fel, se pare ca la mine mai functioneaza din cand in cand si autosugestia dar mai da si gres.
Se pare ca cineva a revenit printre noi, bine ai revenit Malina sper ca esti pline de forte proaspete.
Andrei ma intreb daca tratamentul care vrei sa-l urmezi da rezultate si sper sa ne tii si pe noi la curent cu efectele lui.
Dorina poate vei avea si nepotei cat de curand sa te mai tina ocupata asa poate TOCUL te va mai lasa putin.
Prozac (sau mama forumului acesta cum imi place mie sa-ti spun stiu ca e greu cu tocul dar incearca sa-l fentezi poate il vei pacali, macar pentru o perioada. Succes.
POOP GASCA.
0
03-08-2009, ora 12:20
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna dimineata,
Dorina in primul rand, vreau sa te felicit si sa le urez copiilor tai Casa de Piatra si toata fericirea din lume. Nu cred ca banuiai cand ai plecat ce bucurie mare te asteapata acolo. Sunt de acord cu tine ca ai absolut toate motivele sa lupti si sa te faci bine.

Medicamentul de care vorbeam se cheama Swanson Ultra S HTP. Cel mai bine intrati http://www.swansonvitamins.com si dati o cautare. In partea stanga a paginii e o lista cu categorii de produse. Dati click pe Stress Relief Sleep. Sunt o gramada de alte medicamente, dar asta mi-a atras atentia pentru ca se spunea acolo ca ajuta la cresterea nivelului de serotonina. Nu stiu cat e de bun dar merita incercat.

Malina, nu vorbi asa.("imi spun doar ce bine ar fi fost sa fi fost batrina, batrina ca macar sa nu mai trebuiasca sa trec prin chinul asta ani de zile..."). Stiu ca unii cred ca boala asta nu se vindeca dar eu nu sunt de acord. La mine a fost nasol de tot acum cativa ani. Nu ieseam din casa, nu vorbeam cu nimeni, aveam cate un atac de panica la fiecare 5 minute, etc. Cel mai greu de suportat era sirul interminabil de ganduri (rele sau nu) si sentimentul de vina si de rusine. Asta pana am aflat ce am. De atunci am inceput sa invat despre TOC, am experimentat pe mine diverse metode de a depasi anumite stuatii (mare atentie aici totusi :-), mai ales la capitolul medicamente). Acum, fata de atunci, ma simt extraordinar de bine. Mai am si momente naspa dar nu ma opresc pana nu ma fac bine complet.
Mi se pare un lucru bun ca suntem tineri. Avem tot timpul sa rezolvam problema si ne mai si bucuram de viata.
Intradevar durerile de cap sunt de la anxietate. Si eu am. Iti recomand Sedatif PC. E natural si e foarte eficient impotriva stresului si anxietatii.
0
03-08-2009, ora 15:51
gege
Nu este medic/terapeut
gege
sall tuturor

-dorina -felicitari pt fata ta-sa aiba norc si muuuuuuuulta fericire
-prozac-ma bucur ca mai scrii si tu-am citit ca ai avu cv probleme-si-da -sunt mult mai bn acum-iau medicamentele si am avut nooc sa le iau pe cele potrivite din prima-apoi sunt trista ca s-a intamplat cu tata tocmai imediat ce am plecat di romania.da e fratele meu acolo si e un pic obligat s aiba grija de parinti-si mai e si baiatul meu de 15 ani care sta cu ai mei si ii ajuta-da tare as fi vrut sa fie aici cu mine-poate ca o sa reusesc sa il aduc macar pt 2-3 saptamani aici in italia-ca e super fain-a fost si anul 2 luni-speram.

si eu veam dureri de cap fa mari si am gasit un medicament doar pt asa ceva-QUARELIN-si nu e scump-10 ron

ANDREI-stiu si eu despre HTP de care zici tu-SWANSON e compania care il comercializeaza

DAR MARE ATENTIE PT CEI CARE VOR SA IL IA PT CA NU E COMPATIBIL CU MEDICAMENTELE CARE LE LUAM NOI--SI NU STIU CATI DINTR VOI VRETI SA FACETI EXPERIENTE.TOTI VREM SA SCAPAM DE BOALA NOASTRA DAR IN NICI UN CAZ SA DAM INAPOI.INFORMATIVA B INE INAINTE DE A LUA CEVA -CHIAR DACA E NATURIST.

CITITI SI VOI PE NET DESPRE HTP-UL ASTA

VA IMRATISEZ SI SA AUZIM DE BINE.

POOOP

CITITI INAINTE DESPRE HTP-UL ASTA
0
03-08-2009, ora 16:29
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Dragii mei VA MULTUMESC din suflet pentru urarile voastre care au mers "la casa sufletului" cum imi place mie sa spun cind ceva imi face foarte mare placere!
Copii mei sint tare potriviti unul cu celalalt si STIU ca vor avea o viata frumoasa impreuna fiindca sint asa cum se spune "suflete pereche"!
Nu o spun doar ca o mamica care se lauda, sint impreuna de 5 ani si de 2 ani locuiesc impeuna deci.o sa fie SIGUR tare fericiti cum au fost si pina acum :)
Nu ma gindeam Andrei ca ma stepta asa o imensa bucurie, am plecat cu sufletul tare greu si cu TOC-UL dupa mine dar cred ca am lasat un pic din el acolo, fiindca chair mi s-au mai limpezit gindurile si cred ca fiecare TREBUIE sa gasim in noi PUTEREA de a lupta fiindca merita!
Asa cum spunea si Andrei nu este de nevindecat!Doar de noi depinde sa il dominam noi pe el nu el pe noi!
Gege ma bucur ptr tine ca esti acolo si vezi asa niste lucruri frumoase si sint convinsa ca ai tai vor avea grija ca acasa totul sa fie bine!
Malina sa sti ca eu am mers la medicul de familie si ea mi-a recomandat un medic de specialitate!Incearca si asa sau mergi la o policlinica cu plata unde poti gasi mai multi medici!
Zic si eu, nu stiu daca este o idee grozava, dar nu cred ca ti-ar strica mai multe pareri!I
Ideea este ca TREBUIE sa fi foarte sincera cu ei si sa le spui EXACT ce ginduri iti trec prin cap ca ei sa iti poata da medicamente exact pentru ceea ce te chinuie pe tine!
Daca nu faci asta nici ei nu te pot ajuta nestiind exact ce ti-ar fi tie bun!
Stiu ca e foarte greu sa discuti aceste lucruri la care iti e teama si sa te gindesti insa boala asta are multe genuri de manifestare de la atacuri de panica la obsesii mai mult sau mai putin urite (desi ele in realitate sint groaznice) dar hai sa le zicem mai frumos nu, adica doar urite si de asemeni depersonalizare, sentimentul ca nu poti sa te impotrivesti.le stiti si voi nu?
De aceea cred ca este foarte important ca medicul sa stie EXACT manifestarea ca sa stie ce trebuie sa trateze!
Daca tu ai facut deja asta si medicul care te trateaza nu ti-a dat medicamentele care sa te ajute inseamna ca trebuie neaparat sa mai vezi si alte pareri!
Prozac ma bucur ca ai reusit sa pleci macar un picut din Bucuresti sa fi aproape de baietelul tau, asta este un lucru bun!
Cu restul (TOCUL) sint convinsa ca te desrci tu finndca altfel nu se poate si nici nu are voie sa fie altfel nu?
Andrei abia astept sitele, intre timp string articole cit mai putin academice, adica mai pe intelesul oamenilor obisnuiti sa le putem posta sa fie cit mai clar pentru cei care vor accesa ca este o boala ca oricare alta si sa le putem insufla incredere!
Va doresc o dupa amiaza frumoasa si linistita la toti!
0
03-08-2009, ora 19:45
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Gege, nu stiam ca nu e compatibil cu alte medicamente. Multumesc mult. Eu in momentul de fata nu iau nici un alt medicament, dar ceilalti poate iau. Asa ca cititi cu atentie despre HTP inainte sa-l luati. Sau daca aveti un pic rabdare va spun eu cum e.
Dorina, cu siteul am intrat pe ultima suta de metri. Era gata demult dar imi tot vin idei noi si dureaza pana le adaug. Si vreau sa-ti multumsc mult pentru articole. E perfect, cu cat sunt mai simple si pe intelesul tuturor, cu atat e mai bine.
0
03-08-2009, ora 20:36
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Andrei ma intrebam daca sitele poate avea si ceva gen chat unde sa se poata vorbi online???
Nu ma pricep chair de loc la aceste lucruri, insa cred ca oamenilor ca noi le-ar face bine sa converseze direct cu cineva care ar sti ca intelege problema lor!
Poate bat campii, nu imi dau seama ca nu ma pricep doar ma gindeam ca ar fi minunat sa putem vorbi direct ca pe yahoo sau ceva de genul!
Daca bat campii imi cer scuze dar nu ma pricep!Sti tu mai bine daca se poate sau nu, era doar o idee!
Malina cind mai ai timp mai spune-ne cite ceva despre tine sa stim ca esti ok fiindca dimineata erai tare necajita!
Eu imi omor timpul jucind un joc online tare tare frumos, facind planuri de nunta si gindindu-ma cum am putea sa ii ajutam pe altii asemeni noua de care imi e tare mila!
TOCUL meu e cuminte azi (sa nu ma grabesc cu concluziile. sper sa nu ma apuce cind mi-e lumea mai draga.offfffffffff)
Nu are nimic fiindca noi toti impreuna vom gasi sper destule cai de a lumina si viata altora asemeni noua !SPER asta din tot sufletul!
Va pup copii!
0
03-08-2009, ora 22:07
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna Dorina,
Nu bati campii absolut deloc. Are chat, e una din primele chestii pe care le-am facut la el. Si eu m-am gandit ca e mai usor pe chat decat pe forum. Si nici nu trebuie sa-ti dai Id-ul de mess daca nu vrei.
Nu te speria ca te apuca TOC-ul cand iti e lumea mai draga. Eu cand sunt fericit nu il mai simt cu saptamanile. Mai incearca el cate ceva dar dispare in cateva secunde.
0
03-08-2009, ora 23:17
gege
Nu este medic/terapeut
gege
CIAO a tutti (ca tot sunt in italia)
ce faceti dragii mei?
eu sunt binisor, chiar nu am de ce sa ma plang!
am intrat sa vad ce ati mai scris si sa va povestesc ceva-poate ca nu ma credeti da nu stiti ce miscata am fost eu de ce s-a intamplat.

am de acasa o icoana (dar fara rama) care reprezinta pe SFANTA FECIOARA CU BERNADETTE-LA LOURDES-
si ce mi-a venit azi mie sa fac o poza cu ea si sa o am ca imagine pe telefon.

apoi, peste vreo ora am mers la o vecina care e ruda cu batrana asta la care lucrez, sa ii cer niste rosii.si merg la femeie, ii spun cine sunt(pt ca nu ne vazusem inainte).ma invita inauntru si mi-a spus ca nu a fost acasa cateva zile pt ca a fost plecata.si sa nu-mi vina sa cred imi zice ca a fost la LOURDES(in franta).ce sa mai zic.i-am zis ca imi doresc sa meg si eu o data acolo.si mi-a dat o sticluta de plastic sub forma de statueta a SFINTEI FECIOARE-cu apa sfintita si o carticica mica mica cu rugaciuni si un rosario(bilutele acelea impreuna cu o cruciulita).poi am ramas fara cuvinte cand mi-a zis ca mi le face cadou mie(credeam ca sunt pt baba asta).nu mai am cuvinte.
am scris ceva mai sus in alta postare ca imi doresc f mult sa merg la Lourdes-si poate nu o fi doar o coincidenta ca sunt nascuta in 8 septembrie-ziua nasterii MAICII DOMNULUI.
si simt ca ea ma protejeaza tot timpul, nu m-am indoit nci o clipa ca nu ar fi langa mine.
voi ce ziceti?
doar nu credeti ca visez sau am o imaginatie bogata.
si aici unde sunt eu este un sanctuar al MAICII DOMNULUI(a avut o aparitie aici).o sa merg si eu cand am timp mai mult ca tre sa urc pe un deal vreo 40 de minute.o sa va spun cu a fost.

am mai scris ca nu sunt eu cea mai credincioasa dar cum sa nu cred cand vad cu ochii mei?

DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI sa va aiba in grija.

va pup
0
04-08-2009, ora 10:14
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Buna dimineata copii!
M-am trezit si eu cam acum jumatatede ora dupa o noapte in care am dormit BINE, adica chair am dormit fara sa ma trezesc de 20 ori cu spaime in suflet si alte minunatii ale TOCULUI!
Doamne ce bine e sa dormi, adica chiar sa dormi asa ca omul, apropae ca uitasem!
La munte nu am dormit asa fiindca am dormit in cort si daca nu era TOCUL, imi era frica de ursi
(sa nu rideti dar asa a fost) care nu au avut treaba cu mine sa vina sa ma manince-probabil fiindca stiau ca am TOC si poate ca nu aveau chef sa se imbonlaveasca de asa ceva :)
Ei acum dincolo de gluma chiar am dormit bine si este si asta un aspect al vindecarii adica odihna, asa ca aveti grija sa va odihniti bine, sau mai bine zis sa dormiti cind va e somn si se poate dormi, evident findca daca sinteti la servici.cam naspa!
Doar daca nu aveti un sef, sefa suficient de intelegator.este iarasi o gluma evident!
Ideea este ca odihna e importanta!
Andrei SUPER ca are si chat, eu cu sitele si cum se pot face sint de-a drptul paralela da uite ca asta ma ambitioneaza sa invat mai multe despre asta si intr-o zi o sa fac concurenta cu tine. :)
Gege ma bucur tare mult pentru visul tau implinit, nu e o minune si nici nu ai tu o imaginatie bogata!
Chestia este foarte simpla si cheia implinirii celor mai imposibile vise, doar ca noi oamenii nu prea credem in asta si pierdem foarte mult in felul asta:tu doar TI-AI DORIT FOARTE MULT ASTA din tot sufletul si cu tot sufletul!
Si Dumnezeu si Universul si tot ce este in jurul nostru care inseamna energie (si noi tot energie sintem nu?) a sesizat aceea vibratie (dorinta) a ta si agasit caile de a o face reala!
Nu pot eu sa explic eu foarte stiintific asta dar te poti uita la "The Secret"-film superdestept-care explica pe intelesul tuturor "cum" poti sa iti indeplinesti vise care par imposibile!
Si de aceea este si un element extrem de important in vindecarea bolilor de genul asta, cum este a noastra CREDINTA sau INCREDEREA, fie ca crezi in Dumnezeu sau in Feciaora Maria sau doar in tine si in puterea pe care o poti gasi in interiorul tau sa lupti, tot CREDINTA si INCREDERE ramine!
Si este esential sa ai incredere!
Noi raminii sintem mai religioasi de felul nostru si avem diverse credinte in Dumnezeu, in Isus Hristos sau in Sfanta Fecioara, important este sa crezi cu toata puterea sufletului tau in ceea ce crezi si atunci sansele de reusita sint 80% asigurate!
Restul mai fac si medicamentele, ca fara nu se poate vineca corpul (motorul) care ne propulseaza sufletul pe acest pamint!
Este mult prea complex sa putem gasi noi raspunsuri dar asta cu INCREDEREA ca vei reusi e verificata si demonstrata in mii de cazuri de vindecari a unor boli sau realizare a unor dorinte care ti se par imposibile!
Asa ca AVETI INCREDERE in orice vreti voi (eu cred in Dumnezeu dar nu in felul in care il prezinta biserica, STIU ca e acolo si ma ocroteste)si mai am incredere in mine si STIU ca pot sa trec peste asta si ca o sa ma vindec, ca o sa vad intr-o zi piramidele si mai am eu si alte vise care SIGUR vor fi reale intr-o zi.
Asa ca visati copii si doar dorit-va din tot sufletul vostru sa fiti sanatosi.nu e greu.visatul este gratis va amintiti nu???

Sa aveti o zi plina de cer senin in suflet, va pup!
0
04-08-2009, ora 12:02
gege
Nu este medic/terapeut
gege
ciao

dorina ai mare dreptate in tot ce ai scris...
te admir ca esti abitioasa si stii ca se poate si mai bine-si eu -

si da-AVETI INCREDERE.

va pup
0
04-08-2009, ora 14:03
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
CIAO GEGE! Parerea mea e ca fiecare dintre noi are credinta in suflet si nu e necesar sa ne expunem intr-un anumit fel sa ne aratam credinta.
Sa stiti ca ideea cu chatul nu e rea deloc asa ar fi mai usor ptr fiecare dintre noi cu conditia sa fie careva "la celalt capat" al tastaturii.
Dorina stii ca credinta poate muta muntii din loc asa ca ai credinta si ai sa vezi ca TOCUL n-o sa mai fie chiar asa de rau.
poop gasca
0
05-08-2009, ora 13:11
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare,
Hop si io in batatura:))
Azi sunt bine, desi de dimineata m-am trezit cu o anxietate enorma, probabil si de la vreme, nah dau si io vina pe ce se poate.

Ieri a venit colega sa-mi zica ca nu a rezolvat nimic cu noul meu loc de munca (nu trebuia sa intervina ea), trebuia sa se ia niste decizii la nivel mai mare si p[entru ea era cam depasita problema. Sincer, ma asteptam la asta, dasta nici nu imi pusesem as amulte sperante.
Azi m-am dus eu si mi-am expus problema asa cum stiu eu.Nu mi s-a promis nimic dar au zis ca ia in calcul aceasta dorinta a mea (de parca as lucra pentru mama!!!!)

Tocu meu sta potolit, mai scoate el capu dar incerc sa-i dau peste bot.
Cam asta despre mine...
Voi, care pe unde-mi umblati?
0
05-08-2009, ora 16:16
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Salutare...salutare...salutare la lume!!!
Copii...eu azi am fost evadata de la locuinta :)
Dimineata m-am trezit destul de aiurea, TOCUL meu era pus pe atacuri in forta dar.mi-a trecut total si am uitat de tot de el cind a fost cutremurul.brrrrrrrrrr.la mine a facut destsul de urit!
Asa ca mi-am luat sotiorul de toarta (el este mult mai ingrozit decit mine de cutremure.deh fiecare cu "stolul" lui nu???) si am evadat la fiimea care sta la et 1la vreo 2 blocuri distanta de noi!
Si am stat pe capul bietului copil pina acum cind nu prea am avut incotro si a trebuit sa mai venim si acasa nu???
Aiurea rau chestia asta cu cutremurul...bai frate ce groaza nabii poate sa iti bage in suflet!
Ei nu stiu daca ma credeti dar prefer groaza asta decit "grozaveniile" TOCULUI!!!
Asta macar e reala si fireasca, sa iti fie frica de gindurile tale e tare ca dracu.mama masii de boala nebuna.OFFFF !!!!
Da LUPTAM nu????N-o fi ea (boala) mai a a naibii ca noi...eu asa o vad in mintea mea"hai sa vedem care pe care"E GREU dar nu imposibil!
Nu stiu ce am avut azi o zi asa agitata.tare am nevoie de un pic de liniste.ma mai iau cu treaba.mai uit.incet incet sper sa uit de tot si sa ajung"in virful muntelui, la lumina"
Astea sint niste strofe ale unui cintec foarte frumos dintr-un film despre viata pur si simplu!
Prozac nu uita ca cheia reusitei este sa nu itit pierzi speranta ca intr-o zi o sa fie real, este adevarat ca nu se intimpla de azi pe miine (ce frumos ar fi sa fie asa)dar SE INTIMPLA cind CREZI cu tot sufletul.
Ceilalti copii ce fac???Sinteti si voi evadati pe undeva????
Mai ziceti si voi cite o vorbulita pe aici!
Sa aveti o zi linistita va doresc si va pupik!
0
05-08-2009, ora 17:29
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna,
Eu am avut cateva zile destul de agitate (si cu putin TOC, normal, ca alfel viata n-are sens), dar acum e mai bine. Am scapat si de cutremur. Nu stiu dece s-a speriat lumea asa de tare, ca eu debia l-am simtit.

Pentru Prozac (scuze dar era in engleza)

When you take a long time, youre slow.
When your boss takes a long time, hes thorough.

When you dont do it, youre lazy.
When your boss doesnt do it, hes too busy.

When you make a mistake, youre an idiot.
When your boss makes a mistake, hes only human.

When doing something without being told, youre overstepping your authority.
When your boss does the same thing, thats initiative.

When you take a stand, youre being pig-headed.
When your boss does it, hes being firm.

When you overlooked a rule of ettiquette, youre being rude.
When your boss skips a few rules, hes being original.

When you please your boss, youre arse-creeping.
When your boss pleases his boss, hes being co-operative.

When youre out of the office, youre wandering around.
When your boss is out of the office, hes on business.

When youre on a day off sick, youre always sick.
When your boss has a day off sick, he must be very ill.

When you apply for leave, you must be going for an interview.
When your boss applies for leave, its because hes overworked.

Pentru toata lumea (tot in engleza, scuze inca odata)
I learned nothing in college. It was really kind of my own fault. I had a double major: psychology and reverse psychology.
0
05-08-2009, ora 20:02
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
SAL GASCA! Ca si la Prozac TOCUL incerca sa-si faca de cap dar i-am dat..peste bot, nu vreau sa mai muste din mine.Hey Andrei cu toate ca toti am inteles ce ai scris totusi alege limbuta romaneasca e cea care ne reprezinta. Eu nu am simtit cutremurul dar nu ma sperii asa usor doar sa fie ceva mai mare.Am gasit ceva despre TOC

Strategiile terapeutice ale TOC includ atât tratamentul farmacologic cât şi pe cel psihoterapeutic. Scopul tratamentului este atât ameliorarea simptomelor cât si a calităţii vieţii pacientului: îmbunătăţirea funcţionalităţii profesionale, sociale, familiale si interpersonale.

Tratamentul de elecţie este cel antidepresiv, preferaţi fiind inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) in doze similare sau superioare tratamentului depresiei majore, timp de 12 săptămâni, doza maximă fiind administrată cel puţin 6 săptămâni. Pot fi utilizate: sertralina (200 mg/zi), fluvoxamina (300 mg/zi), fluoxetina (60 mg/zi), paroxetina (60 mg/zi) citalopramul (40-60mg/zi) sau escitalopramul (20-40mg/zi). Daca rezultatele antiobsesive întârzie să se instaleze sau persoana nu poate tolera reacţiile adverse, se poate utiliza un alt ISRS aceeaşi perioadă sau un antidepresiv mai puţin selectiv, ca de exemplu clomipramina (200-250 mg/zi). Pentru cazurile nonresponsive se poate recurge la perfuzii iv cu clomipramina, in doză echivalentă, cu instalarea efectului antiobsesional in 4-5 zile. Actualmente, in tratamentul farmacologic al TOC se recomandă si utilizarea venlafaxinei, antidepresiv cu acţiune duală: serotonina/norepinefrina, doza recomandată fiind 37, 5-225mg/zi.

În al treilea rând se recomandă augmentarea efectului antiobsesiv cu: buspironă, clonazepam, litiu, gabapentină, inositol, L-triptofan, fenfluramină. Antipsihoticele sunt utilizate ca si strategie alternativă de augmentare in cazurile refractare de TOC: haloperidol (0, 25-6mg/zi), pimozide (0, 5-4mg/zi), risperidona (0, 5-6mg/zi), olanzapina (2, 5-10mg/zi)

Pentru cazurile deosebit de refractare se recomandă terapia electroconvulsivantă sau tehnici de psihochirurgie: capsulotomie anterioară, cingulotomie, leucotomie.

Psihoterapia de tip comportamental, se aplică cu destul de bune rezultate de sine stătător sau împreună cu tratamentul farmacologic.

Rezultate benefice pot fi obţinute si prin programele educaţionale adresate atât pacienţilor cât si familiilor acestora.

Comorbiditatea cu tulburarea depresivă majoră, fobia socială, tulburarea de panică sau cu tulburarea de personalitate de tip evitant sau dependent influenţează atât alegerea tratamentului farmacologic cat si a celui psihoterapeutic
0
06-08-2009, ora 13:03
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Calimera! Adica un soi de buna-dimineata care se zilce pana pe la pranz in greaca. Ca tot vin din Creta.

Lume, vad ca ati scris romane intregi in lipsa mea ;-) Si cum stateam eu singurica acu vreo luna pe forum... N-am apucat sa citesc tot, dar ma bucur sa vad lume noua cu idei si povesti interesante. Si noi ;-) Ca de toco-abureala-mi proprie ma plictisii.

Andrei, nice to meet you again. Eu nu-mi dau numele adevarat decat in privat :-) Asa ca te invitam la un suc cu noi, daca esti din Bucuresti. Ce zici, Cata?
Scuze pt ceilalti, dar din cate stiu eu aici doar Cata si cu mine suntem din Bucuresti.
Apropos, tu ce teme de frecus TOC ai?

Redorchid, bun venit printre noi. Ai nimerit exact unde trebuia. Am citit cateva posturi de-ale tale, nu pe toate. Afectiunea asta a noastra nu cred ca tine de sensibilitatea noastra ca persoana, de emotivitatate. Sunt tare multi oameni emotivi care n-au asa ceva... Spun asta pentru ca ani in sir m-am chinuit ca mi se intampla lucrurile astea ca nu sunt eu destul de puternica. Ori specialistii spun ca sula n-are de-a face cu prefectura. TOC-ul e o afectiune, emotivitatea si sensibilitatea sunt chestii normale. Si eu sunt sensibila, extrem de sensibila, am o fire de artist care imi place si pe care mi-am negat-o din cauza bolii asteia. Fii puternica, imi urlam adesea in cap. Ori eu stiu ca sunt foarte puternica! Asa ca am schimbat fraza cu: capul sus, fetita!

Procaz, cum e la serviciu?

Malina, cum te mai simti?

Gege, spor la treaba!

Lumi, tare-mi place de tine ca esti asa batoasa pe baricade. Super atitudine :-)

Am uitat pe cineva? Daca am uitat, scuze!

Eu m-am intors din vacanta. Superba Creta. Imi doresc s-o revad, cu ceva mai putina anxietate la bord. In prima saptamana mi-a cam vajait capul. Ma asteptam sa-mi treaca starea de anxietate cu care plecasem extrem de rapid, si cum n-a fost asa m-am intristat. In plus, am fost in compania parintilor lui PP. Eu au acolo o casuta, iar PP si-a cumparat si el una. Si a profitat de vacanta sa o puna la punct... dar nu cu mine, sa fie cuibusorul nostru, ci cu parintii. Asa ca am avut sentimentul acela pe care il urasc, ca el nu construieste nimic cu mine. as fi vrut sa alergam doar noi dupa gresie, dupa una, dupa alta... Maica-sa imi spunea: "Stii, e important pentru PP, ca el n-are casa. Fratele lui are, noi avem, iar el e singurul care nu are". Pai, palaria mea, eu am?

Concluzie: vanactele de cuplu nu se fac cu parintii!!!!!! Daca vreti sa fiti linistiti si sa va treaca amorurile prin toti porii, nu plecati cu parinti sau socri ca intotdeauna e ceva care racaie :-)

Altfel, Creta e o minune de tara. Peisaje incredibile. Oameni super misto! Am fost la plaja, la pescuit, la manastiti. Am ras, am si plans uneori, dar cel mai mult mi-a placut sa stau cu salteaua mea roz bombon pe valurile marii de turcoaz!

Acum sunt la serviciu, unde habar nu am ce sa fac pentru ca trebuie sa-mi bag firma in faliment si sa ma apuc de alte proiecte... Va pup!
0
06-08-2009, ora 15:17
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Bine ai revenit Sophie! Sa stii ca ti-am simtit lipsa. Eu, din pacate nu am fost in Creta pana acum, dar mi s-a povestit ca e foarte tare acolo. Apa, mancarea, plajele, tot. Cu prima ocazie ma duc si eu. Poate chiar anul asta cine stie, ca ma mananca rau sa mai plec odata la mare.
Oricum se pare ca ti-a prins bine excursia asta, te simt mult mai optimista. Ti-am zis, iti face mult bine daca iesi un pic din rutina. Chiar va recomand tuturor, sa iesiti in fiecare weekend, sau cand se poate pe undeva, mai ales daca stati intr-o zona de munte de exemplu. Va incarca bateriile pentru toata saptamana.

In legaura cu numele... Nici eu nu prea imi dau numele deobicei, dar aici suntem intre prieteni si tovarasi de suferinta :-). In afara de asta nu am nimic de ascuns si nu imi e rusine de nimic asa ce de ce nu?.
Eu as putea sa-ti zic ce teme de frecus TOC am eu, dar mi-e frica sa nu le dau altora idei noi :-). Pot sa-ti spun ca am o imaginatie foarte bogata (din pacate) si am trecut de la chestii macabre pana la aberatii sexuale prin toata gama. TOT ce se poate imagina. Dupa ani de suferina cel mai mare avantaj este ca am devenit apoape imun la orice. Poate sa-mi treaca prin cap cea mai mare oroare, ca de cele mai multe ori
ma umfla rasul. Dar sunt in continuare absolut uluit de ce e in stare creerul (al meu cel putin) sa produca.
Dar pana la urma asta e boala. De aia zic, NU trebie sa va fie rusine sub nici o forma de aberatiile astea. E destul de rau ca ne provoaca anxietate, acum sa ne mai fie si rusine?

Sunt din Bucuresti si mi-ar face mare placere sa va cunosc pe toti. Cand aveti timp eu va stau la dispozitie.
Apropo daca vorbesti cu Cata salut-o din partea noastra si ureaza-i concediu placut

Va doresc tuturor o zi frumoasa si cu cat mai putin TOC. :-)
0
07-08-2009, ora 09:01
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Buna dimineta tuturor!
Buna Sophie!Multumesc de primire, ma bucur mult ca ai putut sa merge sa vezi lucruri atit de frumoasa si sa ai un pic de liniste in suflet!
Pentru mine ieri nu a fost o zi tocmai grozava, mi-a schimbat doctora niste medicamente si nu am avut o reactie tocmai ok la ele!
Asa ca toata ziua am cam fost "dusa cu pluta" si nu am fost in stare sa scriu mai nimic!
Azi m-am sculat oarecum mai ok (Multumesc lui Dumnezeu pentru asta) si voiam sa va salut!
Si "DA" Andrei, ai dreptate, noi sintem o catrgorie mai speciala de oameni si trebuie in primul rind sa avem incredere unii in ceilalti, fiindca INCREDEREA este prima care trbuie cultivata la oameni ca noi!
Nici eu nu imi fac probleme in legatura cu numele, chair m-am bucurat ca mi-am putut spune numele real si cine vb cu mine, chiar simt ca vb cu mine si ma ajuta la capitolul echilibru!
Abia astept sitele in speranta ca vom putea vb mai direct, si eu sint tot din Bucuresti -v-am spus deja intr-un post anterior-si mi-ar face mare placere sa ne cunoastem cindva inrt-un fel, cei putin cei care sintem din Bucuresti fiindca este mai simplu!
Eu, desi am nenorocita asta de boala de multi ani, sint abia la inceputul tratamentului, este adevarat ca pina acum nu a avut o manifestare atit de violenta si desi era ca dracu ce imi trecea prin minte le dominam usor (adica nu prea bagam in seama gindurile astea)!
Deci int-un fel sint la inceputul luptei constiente de data asta -macar stiu cu "CE" ma bat-dar nu e usor si nici nu se rezolva de azi pe miine, TREBIE MULTA RABDARE!
Asa ca am nevoie de voi ca de aer, ptr ca desi ai mei ma sustin si ma ocrotesc nu pot intege "CUM" este si ce se intimpla, si nici nu vreau sa le spun pentru ca ptr oameni care te iubesc este un chin sa stie "dastea"!
Si nu vreau sa ii fac sa sufere!Cu voi in schimp pot vb pentru ca stiti ce spun si ma intelegeti!
Lumi foarte interesant articolul, pe mine cel putin m-a ajutat sa vad ce componente active au medicamentele mele si cum ma ajuta si este bine sa sti dastea sa nu inghiti orice si oricum!
Asa ca tineti-mi pumnii sa pot iesi din faza asta nasoala, ma tratez abia de o saptamina jumatate, si sa pot calari eu TOCUL nu el pe mine!!!
PS-miine e ziua mea de nastere.implinesc 49 ani -ce virsta nu?- si cadoul copiilor mei si a sotului meu este.ce credeti voi???.ca ma duc o zi la mare!!!
Sper sa fie vreme buna si sa mai las si pe acolo un pic din nenorocitu asta de TOC!
Copii, cam asta cu mine, astept vesti de la voi si va doresc o zi frumoasa cu cer senin in suflet!
0
07-08-2009, ora 09:27
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
SAL GASCA TOCAITA! Sophie bine ai revnit printre TOCaiti, cu putina credinta ai sa vezi ca totul va fi bine la serviciu si un sfat bun nu te concentra prea tare ca TOCUL... da haide sa schimbam subiectul. Eu n-am fost niciodata in Creta dar am vazut documentare si te seduce cu tot ce o inconjoara asa ca-mi dau seama ca te-ai simtit bine.
Andrei sa stii ca aici esti printre prieteni, eu cana am intrat pe forum eram debusolata si stresata de TOC(fetele sunt martore) dar maiu ajutat si la randul meu am incercat sa le ajut.
Dorinaiti recomand sa faci putin chef ca e ultimul an inainte sa schimbi prefixul asa ca START A PARTY.
0
07-08-2009, ora 11:13
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Buna tuturor,
Dorina si eu trec in momentul asta printr-o pasa destul de proasta. Am o stare de confuzie si zapaceala totala. Pur si simplu nu stiu de capul meu de vre-o saptamana si parca nu-mi mai revin deloc. Deja a inceput sa ma enerveze rau chestia asta. Dar subscriu 100% la tot ceea ce ai scris tu mai sus. Probabil ca toti avem aceeasi problema, ca nu putem discuta despre TOC cu apoape nimeni, nici macar cu cei care ne iubesc. Pentru ca in primul rand nu ne inteleg foarte bine si in al doilea rand ca nu vrem sa-i incarcam cu ororile astea. Lumi mie imi pare bine ca v-am gasit si o spun cu toata sinceriatea ca pentru mine sunteti o gura de oxigen.

Cu sitele sunt aproape gata. M-am blocat in pagina de start. Acolo trebuie sa scriu ceva gen "Despre Noi", dar nu prea am inspiratie. Poate ma ajutati voi. Eu m-am gandit sa fie un text, ca o introducere, in care sa scriem cine suntem noi, ce contine siteul, poate si niste poze ( nu cu noi normal). Nu stiu daca am fost prea clar, dar v-am zis ca am creierii varza la ora asta.

Si nu in ultimul rand vreau sa-ti urez La Multi Ani, si tot binele din lume. Si binenteles distractie placuta la mare.

Cam asta e, o sa scriu mai mult cand imi recuperez creierii.
0
07-08-2009, ora 11:29
LUMI27
Nu este medic/terapeut
LUMI27
Pentru Andrei o posibila introducere ptr site:
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva - O poveste personala
Suferinta de la Tulburarea Obsesiv-Compulsiva a influentat fiecare domeniu din viata mea - serviciul, familia si viata mea personala. M-am luptat cu aceasta in fiecare zi. Am irosit asa de mult refacand lucrurile si verificand orice de doua, chiar de trei ori.
Dar o introducere ar fi o scurta relatare despre fiecare in parte (cum evoluiaza si cum incearca sa tina TOCUL "sub papuc" Parerea mea sincera ca nu tre o"prefata" chiar atat de pretentioasa.
0
07-08-2009, ora 12:25
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salutare, salutare
Sophie, bine ai revenit:)) chiar iti simteam lipsa. Ca o paranteza Sophie a noastra mai da cate una peste bot TOCului in stilu ei caracteristici si ne mai povesteste cate una povestioara haioasa despre PP al ei si ne mai da si teme pentru acasa. Eu, deocamdata, sunt nasa virtuala a lor.
Si io sunt tot din Bucuresti, da pentru o buna bucata de vreme stau prin provincie, nu de drag...de nevoie!
Ce-o fi facand Cata a noastra? cum s-o fi simtit la mare?

Dorina, La Multi Ani sa ne traiesti si las ca o sa inveti tu si sa te lupti cu TOCu asta nenorocit. Cateodata e al naibii si musca ca un dulau, dar cu terapie si medicatie sta in banca lui.

Salutez pe toata gashca si astept si eu cu nerabdare site-ul cu TOC.
Va imbratisez si va doresc un we linistit:)
0
07-08-2009, ora 12:25
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello gasca!

Asa e, sunt ceva mai optimista. Si pe mine ma uimeste si ma enerveaza tot ce poate sa scorneasca mintea asta inventiva a mea.

Andrei, am perceput care-i treaba cu frecusul propriu. Cred ca ai pus punctul pe i. Dupa ce ca ma scoate din toate alea ruminatia TOC, sa-mi mai provoace si rusine? Voi baga la cap fraza asta ca e tare importanta. Sorry ca esti mai "tocait". Iti doresc sa te urci inapoi pe val ca avem nevoie de barbatul nostru protector:-) Si tu esti pentru noi ca o gura de aer! Daca a facut ceva bun boala asta, a fost sa ma aduca la apropieri atat de intime si delicate cu lume pe care n-am cunoscut-o niciodata si probabil n-as fi cunoscut-o altfel.
Uite, ma gandesc la o chestie draguta pentru capitolul acela. Si Cata poate propune ceva ca scrie tare frumos. E la mare si daca o am la telefon, ii transmit urarile voastre.

Eu nu-mi dau numele dintr-un motiv destul de important pentru mine: am un nume comun, dar in meseria mea sunt destul de expusa public si lumea ar putea interpreta TOC-ul asta in fel si chip. Visez ca intr-o buna zi sa scriu despre mine, despre TOC, despre toate cate mi s-au intamplat si sa apar eu, zambitoare si sa spun: da, eu sunt. Si in ciuda bolii asteia oribile, iete ca suflu!

Lumi, saru-mana ca intotdeauna de incurajari. Iti doresc sa vezi Creta si sa te bucuri de apele ei de turcoaz.

Dorina, La multi ani! Sper sa ai o zi minunata!
Daca imi permiti, un mic sfat vis-a-vis de felul in care comunici apropiatilor ce li se intampla: daca pui totul intr-o haina medicala si le explici ca e vorba de o tulburare neurologica in fond si la urma urmei, substante care sunt cam alandala, dar care se aranjeaza ca in cazul tuturor bolilor, poate iti va fi mai usor. Eu, una, le-am explicat. Le-am spus ce e aia obsesie, ce e aia compulsie. In special surorii mele care incerca sa-mi explice diverse chestii, adica sa intre in ruminatia obsesiva, i-am spus asa: e vorba de un mecanism vicios, tu imi dai un raspuns (compulsia) si peste 5 minute eu vin cu o alta teama, iar tu ma ajuti din nou si tot asa pana te enervezi. Si ea m-a intrebat: OK, si ce trebuie sa fac? I-am spus asa: indiferent cat de speriata sunt, sa-mi spui: E toc, let it go!
Si acum, cand ma vede amarata si anxioasa imi spune: e TOC, ai? Let it go!
Iubitul meu a priceput si el ce e aia si e mult mai intelegator cu momentele mele dificile decat era inaihte cand se enerva cumplit ca ma trezesc noaptea sa fumez si nu pot dormi de frica.

Asa... va las un pic ca am ceva de treaba! Revin cu o propunere de text la "Despre noi" pentru Andrei!

Prozac, mamica, te-am uitat! Ma bucur mult mult mult ca ti-a fost bine in vacanta! Las ca trece ele toate. Normal ca te-a zapacit putin ca stii tu cum e daca si cu parca, dar trece ele si astea. Pupici dulci!
0
07-08-2009, ora 12:32
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Prozac, am vazut comentariul tau dupa ce am postat! Esti o dulce! Cu datul peste bot la toc stau eu cum stau, dar lui Peter Pan ce-i mai trag cate una. La propriu!!!! Sa va povestesc:
Veneam de la o petrecere noaptea si lui PP, mort de beat, i s-a facut foame! Era vreo 1 noaptea... PP cand e beat e insuportabil de enervant. Face ca toate alea, vrea sa conduca, imi trage frana de mana, imi impinge piciorul pe acceleratie si toate astea il amuza.
Asa ca ne oprim in noaptea aia la un McDrive sa luam ceva. Cat stateam cu masina la rand, numai ce vad ca maina mea avanseaza incet gata sa izbeasca masina din fata. PP imi trasese frana de mana si se amuza teribil. Ce-am facut? I-am dat cativa pumni in bot pana a inceput sa smiorcaie: da tu chiar ma bati! Uf, ce ti-e si cu barbatii astia!

Prozac, vad ca esti calare pe val asa ca iti doresc sa ramai acolo!
0
07-08-2009, ora 13:00
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Holou again!
Sopie multumesc multumesc mult pentru sfaturi, si eu le-am expicat alor mei cu toata sinceritatea ce mi se intimpla fiindca altfel nu asi fi avut nici suportul nici intelegerea lor dar.pina la un punct!
Ca este o boala care m-a lovit din cauza firii mele pe care ei o cunosc cel mai bine, ca imi aduce diverse temeri fara logica in suflet si minte si cam atit!
Nu le pot da amanunte (nu ca voua vi le-asi da ca ne-am da idei unul la altul si asta ne-ar mai lipsi nu?)
Dar macar voi stiti ce forme aberante pot lua gindurile adica STITI si atunci nu e nevoie de exemple ca sa ma intelegeti si asta imi da confort si protectie cumva.
Si ma bucur si eu ca si tine ca am putut cunoaste (virtual momentan) niste oameni atit de speciali!
Chiar imi doream mult sa cunoasc oameni asemeni mie (scuze daca seamana a lauda)care pot sa ofere din suflet fara sa astepte nimic in schimb, fara sa te judece, fara sa te comenteze cum sint marea majoritate a celor din jurul nostru!
Andrei nu trebuie sa te enervezi ca nu esti ok, este caldura care face asta!
Cel putin asa cred eu fiindca mi-am adus aminte ca acum 2 ani cind am trecut printr-o chestie asemanatoare (dar nu atit de rea ca acum) a fost tot in timpul verii cind erau niste calduri groznice si nu cred ca este doar o coincidenta!Ai sa vezi ca dupa ce se mai racoreste o sa fie mai bine!
Caldurile astea extreme si lipsa de aer nu da voie creerului sa se oxigeneze suficient si de aici pina la starea care ne innebuneste nu sint decit 2 pasi!
Mie doctora de familie mi-a dat iste medicamente care sint vasodilatatoare si permit o mai buna oxigenare a creerului!O fi stiind ea ce o fi stiind nu???
Pentru site mi-asi permite si eu o idee ceva de genul:
"Sintem oameni asemeni voua, cu aceeiasi boala (sindrom obeseiv compulsiv-TOC) care ne terorizeaza viata, dar am invatat impreuna sa luptam cu ea (boala) si va asteptam aici sa va impartasim din experinta noastra in lupta aceasta foarte grea!Este doar o boala ca oricare alta care se tarteaza si poate fi invinsa!
SIGUR impreuna vom reusi sa depasim momentele grele, sa ne sustiem moral unii pe altii fiindca noi toti STIM ce este aceasta boala si va asteptam cu sfaturi si toata intelegera unora care trec prin ce treceti si voi!"
Cam asa ceva.vedeti si voi cum ar fi mai bine!
Acum trebuie sa ies pe afara sa fac cumparaturi!De o saptamina si ceva de cind am intrat in concediu nu am mai iesit singura.DE CE???Pai stiti si voi ca "balaurul" de TOC pindeste la colt cu ideile lui tampite!
Dar mi-am zis "fi barbata Zoe" si ma duc la cumparaturi fiindca TREBUIE!
Va scriu cind ma intorc sa va zic daca m-a mincat cineva (poate vreun ciine esi mie nu mi-e frica de ciini)
Va pupic!
0
07-08-2009, ora 15:22
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Dorina, te manca ceva ? :-)

Am scris un mic text. Poate se potriveste... facui un mic brain storming printre idei. Cam asta simt eu despre TOC.

Poveste de TOC

Cum e sa-ti vajaie capul de dimineata pana seara? Sa ai ganduri, imagini, impulsuri cumplite, adesea vis-a-vis de ceea ce iubesti si respecti cel mai tare? Sa-ti spui: am innebunit! Cine poate gandi asa ceva si sa fie om normal la cap? Ce mi se-ntampla? Si, tot cautand raspunsuri care te linistesc sa cazi intr-un cerc vicios pe care nici un buldozer din lumea asta nu-l poate sparge. Nimeni! Doar tu, cu capul tau. Doar tu infruntand frica pe care nimeni nu o intelege, numai corpul tau care refuza sa se relaxeze, refuza sa creada ca totul e ok. Si lupti, in fiecare ora, in fiecare zi cercul vicios slabeste si se sparge.
Tulburarea Obsesiv Compulsiva este una dintre cele mai chinuitoare si mai greu de suportat afectiuni. Este, cum spune un renumit psihiatru american, boala care distruge rabdarea si serenitatea pana si unui sfant.
Noi avem aceasta afectiune. Traim cu ea, luptand zi de zi. Daca te confrunti cu aceeasi povara, alatura-te noua. Vei gasi un umar pe care sa te odihnesti si sfaturi de cum poti merge inainte.
0
07-08-2009, ora 18:12
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Spre marea mea uimire nu m-a mincat nimeni...si nici nu a fost asa cumplit cum crdeam ca va fi sa ies singura pe afara!
Toc-ul meu cred ca a ramas acasa fiindca mi-a fost destul de ok!
Sophie nu era vorba sa ma manince "ceva"ci "cineva" fiindca de o saptamina jumatate nu am mai iesit singura din casa!La asta ma refeream :)
Dar.am reusit, am fost pina la piata din zona mea-cam la o statie jumatate de unde locuiesc-m-am invirtit pe acolo pina mi-am facut cumparaturile si m-am intors destul de ok inapoi!
Pentru nebunia asta de boala teama de a merge singur pe strada este destul de rea (cel putin la mine asa a fost fiindca mi s-a facut rau, am avut crize de prea multe ori mergind pe strada) si de aceea am considerat-o o infruntare!Cam asta a fost!
Va doresc o seara frumoasa si linistita si multumesc pentru urari!
0
07-08-2009, ora 22:42
gege
Nu este medic/terapeut
gege
ciao tuturor
ma bucur ca scrieti din ce in ce mai mult si mai frumos.
sunt intru totul de acord cu ce ati scris mai sus despre ac boala si nu numai.
aici ma simt f bine cu voi si imi gasesc linistea de care am atata nevoie.poi cand aveam cea mai mare nevoie de un umar pe care sa plang si caruia sa-i spun ce ma doare, l-am gasit aici alaturi de voi.
voi fi mereu recunoscatoare ca am dat de voi.

poi eu sunt la munca dar e ca o mica vacanta ca am si timp liber si iau si bani(destui in comparatie cu ro)

va multumesc tuturor pt mesajele care mi le adresati.

dorina-la multi ani si multa fericire si sanatate...
sophie-bravo-ma bucur ca i-ai dat la propriu la l tauPP.si eu as fi facut la fel.
prozac-bine ca mai scrii si tu-sa nu te dam disparuta-iti doresc multe zile fara toc da sa nu ne parasesti ca tu esti "mama"virtuala a acestui subiect.-pe cand capitolul 16?
lumi-salutari.
andrei-te salut si pe tine-ma bucur ca avem si un baiat printre noi.
am uitat pe cineva?.
oricum va salut pe toti si sa auzim numai vesti bune!!!!!!!

poooop
weekend placut.
0
07-08-2009, ora 23:54
Andrei09
Nu este medic/terapeut
Andrei09
Dorina, si pe mine ma mai apuca tocaiala cateodata, atunci cand ies din casa. Important e sa nu cedezi tentatiei de a face ce-ti dicteaza TOC-ul. Daca ti-e frica de un anumit lucru, fa exact acel lucru. O sa constati ca nu are de ce sa-ti fie frica si ai scos din sistem prostia respectiva. Eu asa am scapat de ritualuri.

Sophie, mi-e frica sa nu mi-o iau si eu :-), asa ca iti cer voie sa pun textul tau (Poveste de TOC) pe site. E perfect ca introducere. Multumesc mult. E foarte frumos.

Gege si eu te salut pe tine si toata gasca tocaita.
0
08-08-2009, ora 06:59
redorchid
Nu este medic/terapeut
redorchid
Copii sint foarte matinala dar.PLEC LA MAREEEEEEEE!!!!
Adica cum zicea Lumy "SRART A PARTY"
TOC-UL intentionea sa il las acsa...nu am nevoie de el acolo.
ANdrei"Povestea de toc" este si foarte la obiect si foarte frumos scrisa deci si eu sint de parere ca este o idee buna sa o folosesti ca introducere!Eu doar am venit cu o idee, dar logic este sa fie folosita cea mai buna dintre ele.asa ca ok si sa vedem sitele cit de curind!
Multumesc pentru sfaturile legate de TOC.La mine daca asi face ce imi zice el.ar fi.TRAGIC pentru mine personal! Dar nu am de gind sa il las sa ma calareasca sub nici o forma si oricit ar fi de greu!
Pentru toti ceilalti tocaiti"O zi frumoasa si linistita, fara toc si cu mut cer senin in suflet si multumesc mult pentru urari!
Imi fac nespus de bine!!!!
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 567 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: