atacuri de panica..stare de frica
Buna ziua! Incep prin a spune ca am 16 ani jumatate... Inca din copilarie am avut astfel de probleme deoarece parintii mei se certau destul de des batai si multe altele, si eu stateam si plangeam si ii rugam sa nu se mai bata...cam asa a fost copilaria mea plina de injuraturi batai si certuri.
In acea perioada nu mai puteam sa dorm noaptea, practic imi era groaza cand vedeam ca se intunericeste si trebuie sa ma bag in pat si simteam ca ma doare in fiecare seara o parte a corpului si ai mei ma duceau la spital, practic eu ma simteam protejata la spital, cum ajungeam acasa iar nu mai puteam sa dorm, si ai mei m-au dus la psiholog, prin terapie m-am vindecat dar am ramas cu unele sechele... In momentul cand ma supar sau am o problema incep imi frec mainile, am palpitatii, nod in gat stare de neliniste continua si insomnii.
Aceste stari au persistat si acum cand ma supar... acum o luna mi-am inceput viata sexuala cu prietenul meu cu care am o relatie de un an, nu ne-am protejat si am luat o pastila de a doua zi pt prevenirea unei posibile sarcini... alor mei nu le-am spus pt ca eram sigura ca nu o sa ma inteleaga...la o saptamana am avut niste reactii adverse de la aceasta pastila manifestandu-se printr-o falsa menstruatie stari de voma greturi ameteala...de atunci au inceput insomniile, plansul incontinuu, starile de neliniste, teama de o posibila sarcina si in acelasi timp sa nu am vreo problema medicala de la aceasta pastila... 3 nopti nu am mai dormit nu am mai mancat simteam acel nod in gat incontinuu simteam ca am greata pana intr-o noapte cand i-am spus mamei mele pentru ca ma gandeam ca imi va fi mai bine...bineinteles a reactionat foarte urat si starea nu s-a schimbat...la 1 zi dupa nenumarate certuri din partea parintilor ai mei nu au mai stiut ce sa imi faca pentru ca nu vorbeam cu nimeni plangeam incontinuu nu mancam nu dormeam pur si simplu nu ma miscam dintr-un loc... Sufeream mult si din cauza faptului ca nu ma mai lasau sa il vad pe iubitul meu care a fost tot timpul langa mine a plans langa mine si a suferit langa mine...M-au dus la spital m-au tinut la perfuzii pentru ca eram slabita si m-au trimis si la psihologie...pana acum am fost de doua ori la psiholog, imi e mult mai bine sa dicut cu cineva...aceasta doamna doctora i-a sfatuit pe ai mei ca nu e un lucru bun pentru sanatatea mea mentala sa ma tina inchisa in casa sa ma priveze de prietenii mei si de iubitul meu...simt ca sunt prea slaba plang din orice, in acest moment cand scriu aceasta postare plang.De ca cand am fost la psiholog m-am mai linistit...dar de 3 zile trebuia sa imi vina ciclul si nu mi-a venit am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative(am fac sex in perioda nefertila si am luat si acea patila si toata lumea mi-a zis sa nu am cum sa raman) de la aceasta pastila este normal sa imi intarzaie ciclul si stiu ca pana acum nu am de ce sa ma sperii pentru ca nu exista niciun indiciu ca as putea fi insarcinata...dar totusi nu ma pot calma...tresar mereu nu mai am chef sa ma ingrijesc...si vreau sa scap vreau sa fiu din nou acea persoana fara griji, sunt o fire activa vorbareata si acum ma simt fara vlaga si asa o sa fiu rpobabil pana o sa imi vina menstruatia.daca va veni...va rog frumos sa ma ajutati!
In acea perioada nu mai puteam sa dorm noaptea, practic imi era groaza cand vedeam ca se intunericeste si trebuie sa ma bag in pat si simteam ca ma doare in fiecare seara o parte a corpului si ai mei ma duceau la spital, practic eu ma simteam protejata la spital, cum ajungeam acasa iar nu mai puteam sa dorm, si ai mei m-au dus la psiholog, prin terapie m-am vindecat dar am ramas cu unele sechele... In momentul cand ma supar sau am o problema incep imi frec mainile, am palpitatii, nod in gat stare de neliniste continua si insomnii.
Aceste stari au persistat si acum cand ma supar... acum o luna mi-am inceput viata sexuala cu prietenul meu cu care am o relatie de un an, nu ne-am protejat si am luat o pastila de a doua zi pt prevenirea unei posibile sarcini... alor mei nu le-am spus pt ca eram sigura ca nu o sa ma inteleaga...la o saptamana am avut niste reactii adverse de la aceasta pastila manifestandu-se printr-o falsa menstruatie stari de voma greturi ameteala...de atunci au inceput insomniile, plansul incontinuu, starile de neliniste, teama de o posibila sarcina si in acelasi timp sa nu am vreo problema medicala de la aceasta pastila... 3 nopti nu am mai dormit nu am mai mancat simteam acel nod in gat incontinuu simteam ca am greata pana intr-o noapte cand i-am spus mamei mele pentru ca ma gandeam ca imi va fi mai bine...bineinteles a reactionat foarte urat si starea nu s-a schimbat...la 1 zi dupa nenumarate certuri din partea parintilor ai mei nu au mai stiut ce sa imi faca pentru ca nu vorbeam cu nimeni plangeam incontinuu nu mancam nu dormeam pur si simplu nu ma miscam dintr-un loc... Sufeream mult si din cauza faptului ca nu ma mai lasau sa il vad pe iubitul meu care a fost tot timpul langa mine a plans langa mine si a suferit langa mine...M-au dus la spital m-au tinut la perfuzii pentru ca eram slabita si m-au trimis si la psihologie...pana acum am fost de doua ori la psiholog, imi e mult mai bine sa dicut cu cineva...aceasta doamna doctora i-a sfatuit pe ai mei ca nu e un lucru bun pentru sanatatea mea mentala sa ma tina inchisa in casa sa ma priveze de prietenii mei si de iubitul meu...simt ca sunt prea slaba plang din orice, in acest moment cand scriu aceasta postare plang.De ca cand am fost la psiholog m-am mai linistit...dar de 3 zile trebuia sa imi vina ciclul si nu mi-a venit am facut 2 teste de sarcina si au iesit negative(am fac sex in perioda nefertila si am luat si acea patila si toata lumea mi-a zis sa nu am cum sa raman) de la aceasta pastila este normal sa imi intarzaie ciclul si stiu ca pana acum nu am de ce sa ma sperii pentru ca nu exista niciun indiciu ca as putea fi insarcinata...dar totusi nu ma pot calma...tresar mereu nu mai am chef sa ma ingrijesc...si vreau sa scap vreau sa fiu din nou acea persoana fara griji, sunt o fire activa vorbareata si acum ma simt fara vlaga si asa o sa fiu rpobabil pana o sa imi vina menstruatia.daca va veni...va rog frumos sa ma ajutati!
9 comentarii
Buna ziua draga mea,
Nu sunt medic DAR am simtit nevoie sa "stam de vb"..daca accepti?..oarecum ma regasesc..si..am o varsta..
De la inceput:
1.TE INTELEG TARE BINE.
2. Nu mai plange ca, SIGUR NU esti insarcinata.
3. Daca ma asculti, trebuie sa mananci, sa stai intinsa (daca NU mai plangi) iti va veni si somnul, incearca MACAR sa mergi pana la bucatarie si sa vada va "ti-ai revenit" adica sa mananci putin-putin, sa bei multa-multa apa (ASTA SA NU-TI LIPSEASCA) si..ceva dulciuri..mai ales in perioada asta.
Peste ani...imi vei da dreptate, POATE acum...mai stai pe ganduri si iti voi si argumenta..aceste, simple rugaminte, ale mele DACA nu vei face...asa:
- vei slabi, iti va slabi sistemul imunitar, vei ajunge IAR si IAR la spital (nu ti-e groaza??)..chiar nu au ce face altii care au boli...TU esti o fata sanatoasa..chiar daca zici tu ca ai probleme si iar te vor duce la psiholog..da, te vor duce DACA, nu vei face ceea ce ti-am propus la nr.3...
- slabind si avand astfel de probleme, crezi ca, prietenul tau...te va mai iubi???..eu nu cred, el vrea o fata draguta, vesela, sanatoasa si...nicidecum, plangacioasa.Bun??
DOAR 2 motive pt.care, merita sa lupti Tu cu TINE.
Asadar,
citeste ceea ce ti-am scris,
ridica-te..cum poti, zambeste..mergi la bucatarie, mananca si bea apa mai ales, si..mai pe seara ne mai auzim...ok?!?
Urmarea?
fara sa te superi pe parinti (pentru tine si mine NU conteaza DACA au sau NU dreptate..acum.)...
fii draguta, stai pe net..asculta muzica si
VEI VEDEA ca,
vor prinde incredere in tine si..
maine, poate poimaine..te vor lasa afara..sigur asa va fii si-ti vei vedea si prietenii si iubitul.
NU UITA ceva:
la inceput si..de fapt intotdeauna, NU le insela asteptarile...
daca-ti propun o ora de intoarcere si vrei sa -i rogi sa mai stai e ok..daca nu, vino acasa cand zic...
asa, te vor lasa cu drag si altadata..
vei vedea ca, NU-I usor sa fii NICI parinte..isi fac griji pt.VOI copiii nostri..
Te imbratisez cu mult drag si s-auzim de f.bine.
promiti??
sigur, nu?
O zi frumoasa..
sa-mi scrii ce ai mancat, ce muzica ai ascultat..da?
iar despre certurile lor..stiu ca nu-i DELOC ok..dar, lasa-i..ei si le rezolva..tu vezi-ti de ale tale..dar, cu demnitate.
Pupici...pa...
Nu sunt medic DAR am simtit nevoie sa "stam de vb"..daca accepti?..oarecum ma regasesc..si..am o varsta..
De la inceput:
1.TE INTELEG TARE BINE.
2. Nu mai plange ca, SIGUR NU esti insarcinata.
3. Daca ma asculti, trebuie sa mananci, sa stai intinsa (daca NU mai plangi) iti va veni si somnul, incearca MACAR sa mergi pana la bucatarie si sa vada va "ti-ai revenit" adica sa mananci putin-putin, sa bei multa-multa apa (ASTA SA NU-TI LIPSEASCA) si..ceva dulciuri..mai ales in perioada asta.
Peste ani...imi vei da dreptate, POATE acum...mai stai pe ganduri si iti voi si argumenta..aceste, simple rugaminte, ale mele DACA nu vei face...asa:
- vei slabi, iti va slabi sistemul imunitar, vei ajunge IAR si IAR la spital (nu ti-e groaza??)..chiar nu au ce face altii care au boli...TU esti o fata sanatoasa..chiar daca zici tu ca ai probleme si iar te vor duce la psiholog..da, te vor duce DACA, nu vei face ceea ce ti-am propus la nr.3...
- slabind si avand astfel de probleme, crezi ca, prietenul tau...te va mai iubi???..eu nu cred, el vrea o fata draguta, vesela, sanatoasa si...nicidecum, plangacioasa.Bun??
DOAR 2 motive pt.care, merita sa lupti Tu cu TINE.
Asadar,
citeste ceea ce ti-am scris,
ridica-te..cum poti, zambeste..mergi la bucatarie, mananca si bea apa mai ales, si..mai pe seara ne mai auzim...ok?!?
Urmarea?
fara sa te superi pe parinti (pentru tine si mine NU conteaza DACA au sau NU dreptate..acum.)...
fii draguta, stai pe net..asculta muzica si
VEI VEDEA ca,
vor prinde incredere in tine si..
maine, poate poimaine..te vor lasa afara..sigur asa va fii si-ti vei vedea si prietenii si iubitul.
NU UITA ceva:
la inceput si..de fapt intotdeauna, NU le insela asteptarile...
daca-ti propun o ora de intoarcere si vrei sa -i rogi sa mai stai e ok..daca nu, vino acasa cand zic...
asa, te vor lasa cu drag si altadata..
vei vedea ca, NU-I usor sa fii NICI parinte..isi fac griji pt.VOI copiii nostri..
Te imbratisez cu mult drag si s-auzim de f.bine.
promiti??
sigur, nu?
O zi frumoasa..
sa-mi scrii ce ai mancat, ce muzica ai ascultat..da?
iar despre certurile lor..stiu ca nu-i DELOC ok..dar, lasa-i..ei si le rezolva..tu vezi-ti de ale tale..dar, cu demnitate.
Pupici...pa...
multumesc frumos:* De atunci m-au lasat sa ies pe afara nu la fel ca inainte dar m-au lasat... Pe mine ma macina ca as putea sa fi ramas, pana nu imi va veni nu o sa ma linistesc... Nu pot sa ma linistesc... Vreau sa fiu din nou cea de dinainte, din intamplarile din copilarie scapasem oarecum... Insa sunt mereu nervoasa uneori agresiva... uneori nu ma suport ma simt un om rau simt ca dumnezeu are ceva cu mine desi de cate ori am putut m-am dus la biserica.stau si ma gandesc de ce alte persoane sunt fericite si eu nu... mi sa intamplat sa tip la mama sa o injur... imediat dupa ma simt rau ma simt un om de nimic... as da orice sa imi vina menstruatia sa am un paste fericit.dar nu va fi asa...poate chiar o sa raman insarcinata si o sa vreau sa mor... ma uit la prietenele, colegele mele care nu sunt asa ca mine sunt fericite, incerc pe cat pot sa nu arat ca sufar...lucrurile astea reusesc sa le vorbesc doar cu prietenul meu care ma sprijina...imi face foarte bine sa vorbesc cu el sa ma asculte...dar mie frica ca daca o sa ma manifest asa in continuare o sa il pierd...stiu ca ma iubeste dar nu vreau sa se plictiseasca de comportamentul meu
salut ! daca ai luat pastila de a doua zi, cea de urgenta, as vrea sa-ti spun sa stai linistita!Ciclul iti va veni, dar pastila deregleaza hormonal si automat iti va veni ciclul neregulat.Am folosit si eu pastila de genul asta si nu am avut probleme, adica nu am ramas insarcinata.Are siguranta 99%.
pe mine aceasta asteptare ma termina... aseara am avut cosmaruri...nu ma simt bine sunt obosita mereu...plang intr-una...nu am chef de nimic...
dimond...vreau sa te ajut din nou. chiar nu ai incredere in sfaturile noastre? de ce te ingrijorezi? menstra poate intarzaia mult...daca o astepti cu stres nu rezolvi nimic. stresul este unul din factorii care pot sa o intarzaie. intelege ca scopul pastilei este sa nu ramai. crezi ca la tehnologia de azi isi permit sa dea gres? daca pastila este luata in 72 de ore si nu ai luat nicio substanta contraindicata poti fi sigura ca si-a atins telul. iti inteleg starea de ingrijorare dar nu-ti face rau singura.fi mai puternica decat stresul...si nu-mi spune ca nu poti ca nu te cred...
casiana la mine e si o problema psihica... si crede-ma ca asteptarea asta ma omoara...am o stare aiurea.pur si simplu nu pot sa ma calmez...
diamond cel mai bine ca sa te convingi ca nu esti gravida fa-ti un test sau 2 de sarcina, testul barza, si ai sa vezi ca iese doar o liniuta, adica nu esti gravida!
pai cum adica...esti constienta ca e o chestie psihica si tot esti nelinistita?...de ce nu ai incredere si in tine...inainte sa te ajute altii ajuta-te singura...nu exista cuvantul "nu poti"...cum a zis si raisamea...fa-ti un test repetat...si o sa te convingi...nu-mi spune ca nici in test nu ai incredere...dar in testul repetat? chiar crezi ca poti fi asa gninionista?
In seara asta o sa mai fac un test...asta ar fi al3lea pe care il fac...sper sa fie bine...multumesc ca ma spijiniti moral :D
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25Atac de panica? Anxietate?
- 11frica de morti
- 8fobia de cainii vagabonzi
- 5Cand rad ma ia ameteala rau
- 349In general sunt o persoana echilibrata, dar ma dau peste cap aceste stari mai mult cele somatice
- 9atac de panica sau timiditate excesiva de...manager
- 6Anxietate frica fara motiv
- 12650Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- 11Recomandare medic psihiatru?
- 8Teama de intuneric la 27 de ani?
- 3Panica in timpul sexului
- 2frica de inghitit pastile
- 5a facut acum un an o viroza pe atac de panica
- 13Atac de panica?
- 5E recomandat Sedatif pc pentru evitarea tracului de scena?
- 4Anxietate si atacuri de panica
- 5Am nevoie de un răspuns, un sfat, sunt foarte panicat și trist !
- 35Atacuri de panica
- 1Batai rapide ale inimii
- 10Atac de panica ce durează foarte mult, ore întregi si nu mai trece nici acum??
Mai multe informații despre: Atacurile de panica fobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: