Extractii dentare dupa tratament cu citostatice.

Am un cancer ovarian tratat in 2009 cu 8 sedinte de chimioterapie iar anul trecut a aparut o recidiva pelvina pentru care am facut o alta serie de citostatice(6 sedinte).Anul trecut am tratat un dinte pentru ca facusem o lnfectie la el destul de greu deoarece mi s-a spus ca in general sub chimioterapie nu se fac lucrari stomatologice.Acum dupa 6 luni de la terminarea citostaticelor mi-a cazut o lucrare mai veche(de 15 ani).Am facut o radiografie panorama si trebuie sa fac cateva extractii pentru a mi se efectua o alta lucrare dentara.Mi s-a recomandat sa cer avizul oncologului in vederea efectuarii extractiilor.Peste 2 saptamani urmeaza sa fac o scintigrafie osoasa pentru ca am ramas cu dureri puternice de oase.Eu la oncolog o sa merg cand am rezultatul scintigrafiei si atunci o sa intreb si de problema stomatologica.As dori o parere pana atunci, daca mi sa poate spune in ce consta influenta chimioterapiei asupra problemei dentare.Va multumesc
1 comentarii

"As dori o parere pana atunci, daca mi sa poate spune in ce consta influenta chimioterapiei asupra problemei dentare."
Riscul este in principal infectios si hemoragic. De aceea este obligatoriu avizul oncologului pt alegerea momentului si conditiilor cele mai potrivite pt efectuarea extractiilor dentare, dar si a altor manopere stomatologice.
Riscul este in principal infectios si hemoragic. De aceea este obligatoriu avizul oncologului pt alegerea momentului si conditiilor cele mai potrivite pt efectuarea extractiilor dentare, dar si a altor manopere stomatologice.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2extractie masea de minte
- 49extractie dentara din partea dreapta jos
- 12infectie la radacina dintelui
- 6Parodontita?
- 3extractie masea
- 3dureri dupa extractie nerv
- 5masea cu infectie (puroi) extractie
- 8puroi la masea
- 1Exista posibiliatea dupa o extractie, sa ramana cicatrice pe gingie?
- 1Alternativa la extractia dintilor mobili - Electronic doctor
- 1gingie umflata dupa extractii
- 2extractie masea
- 3Abces dupa extractie:/
- 2Extracție canin infectat
- 1Obraz umflat fara durere la o luna dupa extragere molar de minte
- 1Dinte molar de minte lasat jumate la extracție
- 1Extracție măsea de minte
- 1Fire scoase prea devreme
- 2Vreau sa mi se scoata maseaua
- 2Se poate face extracție deși este punga puroi la rădăcină?
Mai multe informații despre: Extractia dentara citostaticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: