Extractii dentare dupa tratament cu citostatice.
Am un cancer ovarian tratat in 2009 cu 8 sedinte de chimioterapie iar anul trecut a aparut o recidiva pelvina pentru care am facut o alta serie de citostatice(6 sedinte).Anul trecut am tratat un dinte pentru ca facusem o lnfectie la el destul de greu deoarece mi s-a spus ca in general sub chimioterapie nu se fac lucrari stomatologice.Acum dupa 6 luni de la terminarea citostaticelor mi-a cazut o lucrare mai veche(de 15 ani).Am facut o radiografie panorama si trebuie sa fac cateva extractii pentru a mi se efectua o alta lucrare dentara.Mi s-a recomandat sa cer avizul oncologului in vederea efectuarii extractiilor.Peste 2 saptamani urmeaza sa fac o scintigrafie osoasa pentru ca am ramas cu dureri puternice de oase.Eu la oncolog o sa merg cand am rezultatul scintigrafiei si atunci o sa intreb si de problema stomatologica.As dori o parere pana atunci, daca mi sa poate spune in ce consta influenta chimioterapiei asupra problemei dentare.Va multumesc
1 comentarii
"As dori o parere pana atunci, daca mi sa poate spune in ce consta influenta chimioterapiei asupra problemei dentare."
Riscul este in principal infectios si hemoragic. De aceea este obligatoriu avizul oncologului pt alegerea momentului si conditiilor cele mai potrivite pt efectuarea extractiilor dentare, dar si a altor manopere stomatologice.
Riscul este in principal infectios si hemoragic. De aceea este obligatoriu avizul oncologului pt alegerea momentului si conditiilor cele mai potrivite pt efectuarea extractiilor dentare, dar si a altor manopere stomatologice.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7extractie molar de minte
- 2extractia molarului de minte
- 3Infectie la nivelul locului de unde a fost extrasa o masea
- 17Dupa extractie, mi-a ramas un ciob
- 8granulom si abces...pot scapa de extractie?
- 3exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?
- 5Risc deschidere sinus dupa extractie
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1inflamatie obraz dupa extractie
- 0extractie masea minte
- 3Problema molar - trebuie extractie?
- 1Se poate face ceva cu dintele acesta?
- 4exctacie masea
- 0Dupa extractia maselii de minte si umflarea fetei
- 3Extractii masele
- 8Riscurile extractiilor de premolari in scop ortodontic
- 6Extractie molari de minte
- 2Abces dentar dupa extractie?
- 3Suflat nas dupa extractie masea
- 1Molar de minte
Mai multe informații despre: Extractia dentara citostaticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: