buza amortita dupa extractie molar de minte
Buna ziua,
In urma cu aproape 3 luni mi-a fost extras molarul de minte din partea inferioara stanga, si de atunci am jumatatea stanga a buzei inferioare amortite. La incepu imi era amortita partea stanga inferioara complet, adica nu imi simteam nici dintii. Acum doar buza nu o simt si cand ma ating simt asa niste frunicaturi, dar incep sa ma speri pentru ca a trecut asa mult timp. Doamna doctor mi-a zis ca poate sa dureze pana la 6 luni pana sa revina sensibilitatea. Oare este asa? O sa imi revina sensibilitatea sau poate sa ramana asa definitiv?
Multumesc
In urma cu aproape 3 luni mi-a fost extras molarul de minte din partea inferioara stanga, si de atunci am jumatatea stanga a buzei inferioare amortite. La incepu imi era amortita partea stanga inferioara complet, adica nu imi simteam nici dintii. Acum doar buza nu o simt si cand ma ating simt asa niste frunicaturi, dar incep sa ma speri pentru ca a trecut asa mult timp. Doamna doctor mi-a zis ca poate sa dureze pana la 6 luni pana sa revina sensibilitatea. Oare este asa? O sa imi revina sensibilitatea sau poate sa ramana asa definitiv?
Multumesc
1 comentarii
Buna ziua! Nervul care inerveaza zona respectiva este posibil sa fi fost atins in timpul anesteziei sau in timpul extractiei, daca era in contact cu molarul de minte (lucru ce se observa pe radiografie, ct etc). De cele mai multe ori, nervul este afectat reversibil; daca sunt modificati de sensibilitate in sensul maririi ariei sensibile, sunt semne bune. In primele 6 luni este, intr-adevar, cea mai mare sansa de recuperare, dar aceasta poate dura pana la 12-18luni. Multa rabdare!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5probleme extractie molar minte
- 4dureri de gingii
- 5durere dupa extractie - e normal?
- 22extractie premolari superiori pt aparat dentar
- 2Mi-am scos o masea.
- 4Care sunt urmarile unei extractii?
- 2durere post-extractie masea de minte
- 1operatie extractie?
- 2E normal aşa?
- 10buza, dinti barbie amortita +furnicaturi
- 1Problema molari de minte
- 1Semne de pericoronarita!!! (apar si dispar)
- 2Operație sau extracție
- 2Extractie masea
- 8Riscurile extractiilor de premolari in scop ortodontic
- 2Extracție 5 masele odata
- 5Operație molar de minte
- 2Os iesit prin gingie dupa extractie masea de minte
- 1Ajutor! miros foarte urât de unde am scos molarul de minte
- 3Urmeaza extractia celor 4 molari de minte si as avea nevoie de un sfat.
Mai multe informații despre: Anestezia dentara Extractia dentara Maseaua de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: