Mi-am scos un dinte canin!
Salut am 16 ani, astazi mi-am pus in plan sa-mi scot ultimul dinte de lapte ! Nu dadea semne sa se miste, dar la o varta de 16 ani sa ai dinti de lapte nu cred ca e normal..
Acum am o intrebare in cat timp creste acest dinte canin? Si ce sfaturi puteti sa-mi dati.. ca sa numi iasa strimb ? Ms
Acum am o intrebare in cat timp creste acest dinte canin? Si ce sfaturi puteti sa-mi dati.. ca sa numi iasa strimb ? Ms
3 comentarii
In primul rand trebuie facuta o radiografie pt a se vedea daca exista caninul definitiv deoarece exista posibilitatea ca mugurele caninului definitiv sa lipseasca (mai ales ca la 16 ani inca persista caninul de lapte). Si trebuie sa consulti un medic, daca exista caninul definitiv, pt a vedea daca exista spatiu sa vina pe arcada
Dar daca si este exista dintele canin, in cat timp va creste la marimea normala? ca ii simt capatul..
caninul extrem de rar lipseste ca si mugure dentar ( mult mai frecvent anodontia-adica lipsa dintelui- apare la incisivul lateral). de cele mai multe ori atunci cand caninul definitiv nu apare la momentul normal pe arcada, acest fapt se datoreaza incluziei dentare. adica, dintele tau exista, dar este ramas in os, intr-o pozitie care nu ii permite sa erupa. daca spui ca ii simti varful, probabil el nu este foarte profund in os, ci mai aproape de suprafata.
trebuie sa faci o radiografie panoramica pentru a afla exact pozitia caninului si sa consulti eventual un medic ortodont. el te poate ajuta cu un aparat dentar care sa aduca caninul in pozitia lui normala.
trebuie sa faci o radiografie panoramica pentru a afla exact pozitia caninului si sa consulti eventual un medic ortodont. el te poate ajuta cu un aparat dentar care sa aduca caninul in pozitia lui normala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8masea minte - operatie
- 37Dupa extractia dentara, sangerarea nu s-a oprit
- 6Umflatura dupa extractia maselei de minte
- 1scoaterea maselelor de minte !!
- 3Extractie masea
- 5Sinus deschis in urma extractiei
- 4Extractie masea - absces dentar
- 1inflamare dupa extractie premolari
- 9ajutor - halena si dureri la o luna dupa extractie
- 1inflamatie obraz dupa extractie
- 5gust alterat de la extractia dentara sau poate sa fie si de la candidoza bucala?
- 1Extractie masea monte cu abces
- 2Extracție Masea
- 6Extractie molari de minte
- 3Extracție măsea de minte cariata în timp ce iau antibiotic
- 1Extracție măsea de minte
- 3Extractie masea inferioara. Nu se acopera gaura
- 2Extractie molar 48
- 3Urmeaza extractia celor 4 molari de minte si as avea nevoie de un sfat.
- 1Scoatere fire dupa extractie
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: