Extracție masea de minte / dureri insuportabile

24-07-2021
Vladwp
Nu este medic/terapeut
Vladwp
Buna ziua dn.-Iilor doctori.

In data de 20.07 am fost la stomatolog pentru a extrage ultima masea de minte pe care o am( dreapta jos)(era foarte cariata, și sparta).
Mi s au făcut 4 doze de anestezic, 3 normale și 1 direct in masea. Dna doctor a folosit polizorul ( cred ca așa se numește) pentru a face loc extracției ( cât timp a umblat la gingie nu am simțit nimic ) iar după, cu același aparat, a început sa găurească măseaua( totul ok, pana intr un moment in care probabil ca a atins un nerv, moment in care am zis ca lesin pe loc, cu tot cu anestezie).
A încercat sa bage extractorul pentru a mișcă măseaua, sau a o dezlipi de pe nerv ( nu am simțit mare lucru ) însă in momentul in care a apucat o cu cleștele pentru o a o scoate, doar când am simțit ca o apuca, am simțit o durere insuportabila( efectiv eram pe viu) și a trebuit sa se oprească.

Dna mi-a spus ca a început sa curgă limfa din masea, mi a prescris, , azitromicina, , 3 pastile/3zile, și algocalmin pentru dureri, diagnosticul in reteta fiind, , pericoronarita acută 48, , la final injectându-mi un anti-inflamator.

Am luat 3 zile antibioticul, și m am dus pe data de 23, din nou, însă de abea puteam sa deschid gura, gingia nu ma doare, însă măseaua dacă o ating simt o durere cumplită, iar limba nu o simt nici astăzi.

In data de 26 sunt programat din nou la Dna doctor pentru extracție. Întrebarea mea este: Ce fac dacă din nou, cu anestezie, voi simtii tot, si iar trebuie sa de oprească ?

Va mulțumesc dn-ilor doctori.
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:49
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în primul rând, este important să comunicați cu dentistul dumneavoastră în legătură cu aceste probleme. Puteți să discutați cu el/ea despre posibilitatea de a utiliza o altă formă de anestezie, cum ar fi anestezia locală administrată direct în jurul nervului sau anestezia intravenoasă.

De asemenea, puteți să-i spuneți dentistului dumneavoastră despre durerea pe care ați simțit-o anterior și să vedeți dacă acesta poate ajusta tehnica utilizată pentru extracție sau să vă recomande un alt specialist care ar putea fi mai bine pregătit pentru a trata cazul dumneavoastră.

În plus, puteți să vă pregătiți pentru extracție prin luarea unei doze mai mari de analgezice înainte de procedură, sub supravegherea medicului dumneavoastră.

În orice caz, este important să discutați toate aceste probleme cu dentistul dumneavoastră pentru a găsi cea mai bună soluție pentru dumneavoastră și pentru a vă asigura că extracția se desfășoară cât mai confortabil și în siguranță posibil.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •