Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
Salutare!
Ieri dimineaţă mi-a fost fixată permanent (fără perioadă de probă, la rugămintea mea) o lucrare de 3 dinţi intre care 2 pivoţi şi unul stabil pe ceilalţi doi.
Înainte de a-mi fi lipiţi permanenţi muşcasem de câteva ori zdravăn şi nu jenau în niciun fel. După aceea mi-au fost cimentaţi cu ciment definitiv iar după vreo 6 ore surpriză...durere pe dinţii respectivi.
Peste noapte n-am putut dormi de durere şi am tot căutat cauza durerii şi am ajuns la concluzia că doare la o durere aproape suportabilă în condiţii normale şi insuportabil atunci când pun presiune pe unul din pivoţi.
Ambii pivoţi au avut lucrări pe canal cu o săptămână în urmă şi mi-a fost făcută o radiografie înainte de a-mi lua amprenta iar doamna doctor a fost foarte mulţumită.
Întrebările sunt multe..:
- ce să iau pentru a suporta durerea până luni ?
- dacă lucrarea va fi distrusă pentru tratarea vreunei complicaţii va trebui să o plătesc iar?
- dacă nu suport durerea şi apelez la un alt medic complic lucrurile?
Mulţumesc!
P.S. Am luat de ieri 4 pastile ketonal dar din cele 4 doar o dată pot spune că am simţit efectul.
Ieri dimineaţă mi-a fost fixată permanent (fără perioadă de probă, la rugămintea mea) o lucrare de 3 dinţi intre care 2 pivoţi şi unul stabil pe ceilalţi doi.
Înainte de a-mi fi lipiţi permanenţi muşcasem de câteva ori zdravăn şi nu jenau în niciun fel. După aceea mi-au fost cimentaţi cu ciment definitiv iar după vreo 6 ore surpriză...durere pe dinţii respectivi.
Peste noapte n-am putut dormi de durere şi am tot căutat cauza durerii şi am ajuns la concluzia că doare la o durere aproape suportabilă în condiţii normale şi insuportabil atunci când pun presiune pe unul din pivoţi.
Ambii pivoţi au avut lucrări pe canal cu o săptămână în urmă şi mi-a fost făcută o radiografie înainte de a-mi lua amprenta iar doamna doctor a fost foarte mulţumită.
Întrebările sunt multe..:
- ce să iau pentru a suporta durerea până luni ?
- dacă lucrarea va fi distrusă pentru tratarea vreunei complicaţii va trebui să o plătesc iar?
- dacă nu suport durerea şi apelez la un alt medic complic lucrurile?
Mulţumesc!
P.S. Am luat de ieri 4 pastile ketonal dar din cele 4 doar o dată pot spune că am simţit efectul.
5 comentarii
Buna ziua,
Mergeti tot la medicul care a facut lucrarea. Este posibil sa fie mai inalta pe dintele care doare. Se mai poate retusa. Daca ar fi infectie pe canal ar pulsa.
Mergeti tot la medicul care a facut lucrarea. Este posibil sa fie mai inalta pe dintele care doare. Se mai poate retusa. Daca ar fi infectie pe canal ar pulsa.
Multumesc pentru raspuns!
Nu pulseaza dar frica mea este, se poate scoate lucrarea fara a o distruge?
Nu pulseaza dar frica mea este, se poate scoate lucrarea fara a o distruge?
Daca este cimentata cu ciment definitiv sunt slabe sanse sa se poata scoate, mai ales ca aveti si pivoti.
Cel mai bine e sa mergeti la medicul dvs.
Multumesc pentru sfaturi.
Se poate inchide acest topic.
Se poate inchide acest topic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3punte dentara
- 14spatiu intre gingie si lucrarea proteica
- 4punte dentara
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 1punte dentara
- 2punte dentara - puroi
- 2punte dentara strange
- 1Punte dentară
- 4Implant dentar Straumann sau punte
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 3Punte dentara premolar 1-molar 2. Este posibil?
- 2Punte dentara
- 5Punte din portelan
- 8Punte dentara metalo-ceramica vs ceramica pe suport de zirconiu
- 4Punte dentara
- 1Implant sau punte?
- 1Un sfat medical va rog - mai poate fi efectuata o lucrare pe acest molar?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: