Implant dentar Straumann sau punte
Intrebare care ma framanta. Merita sa fac un implant dentar Straumann cu osteointegrare + augumentare osoasa pentru incisivii de sus ?. Lipseste 21 si pana acum aveam o punte intre 11 si 22. Nu stiu care ar fi beneficiile tinand cont ca cei doi dinti au fost slefuiti acum 13 ani, iar eu vreau sa inlocuiesc puntea veche ca e urata (ori punte sau cu implant ). Costurile pentru implant sunt destul de mari (+ ca imi este destul de frica ), dar nu vad marele beneficiu pt. implant
4 comentarii
Buna seara! Varianta cu implant (nu neaparat cel indicat de dvs. ) este cea optima; frica nu are de ce sa va fie.
Multumesc de raspuns. Deci este indicat un implant, chiar daca au fost slefuiti ceilalti doi dinti. Imi puteti da un sfat legat de implant ? Eu nu am vrut sa ma zgarcesc cand e vb de mine si sa fac un efort financiar. Mi s-a spus de Straumann ca e premium, foarte bun...asta cu osteointegrare, dureaza mai putin timp + zirconiul care ofera rezistenta si estetica. Acum vreau sa ma informez. Care e dezavantajul puntii ?
Buna seara,
Avantajele unei punti sunt inlocuirea rapida a dintelui lipsa. Dezavantajul major este slefuirea celor doi dinti vecini in cazul Dvs. Tinand cont ca sunt deja slefuiti eu zic ca nu are rost sa mai puneti implant. Pentru defectul osos si cel gingival puteti pune gingie falsa. Daca alegeti implantul, pe cei doi dinti slefuiti veti pune coronite si inca una pe implant. Toate implanturile se osteointegreaza pentru ca asta este necesar pentru a putea fi folosite. Nu existe implanturi fara osteointegrare. Decat cele care sunt respinse de organism iar asta reprezinta o complicatie. Ele se pot incarca protetic adica se poafe pune coronita fie imediat dupa inserare, sau dupa osteointegrarea lor definitiva la 4-6. Straumann este unul din cele mai bune implanturi de pe piata dar va recomand din titan. Zirconiul este casant si inca nu este de foarte mult timp introdus ca material de confectionare pt implanturi ceea ce nu ne permite sa ii urmarim evolutia pe mai mult de 5 ani. Ori un implant este un succes daca la 5 ani nu are resorbtie osoasa in jurul lui mai mare de 2 mm. Tinand cont ca aveti dintii slefuiti eu va recomand sa inlocuiti puntea cu una din ceramica de buna calitate. Puteti incerca ceramica pe zieconiu sau ceramica presata pt o estetica superioara. Daca va puneti implant interventia nu este direroasa sub nici o forma. Putin dupa o sa simtiti ceva. Este reactia normala a organismului la un corp strain.
Avantajele unei punti sunt inlocuirea rapida a dintelui lipsa. Dezavantajul major este slefuirea celor doi dinti vecini in cazul Dvs. Tinand cont ca sunt deja slefuiti eu zic ca nu are rost sa mai puneti implant. Pentru defectul osos si cel gingival puteti pune gingie falsa. Daca alegeti implantul, pe cei doi dinti slefuiti veti pune coronite si inca una pe implant. Toate implanturile se osteointegreaza pentru ca asta este necesar pentru a putea fi folosite. Nu existe implanturi fara osteointegrare. Decat cele care sunt respinse de organism iar asta reprezinta o complicatie. Ele se pot incarca protetic adica se poafe pune coronita fie imediat dupa inserare, sau dupa osteointegrarea lor definitiva la 4-6. Straumann este unul din cele mai bune implanturi de pe piata dar va recomand din titan. Zirconiul este casant si inca nu este de foarte mult timp introdus ca material de confectionare pt implanturi ceea ce nu ne permite sa ii urmarim evolutia pe mai mult de 5 ani. Ori un implant este un succes daca la 5 ani nu are resorbtie osoasa in jurul lui mai mare de 2 mm. Tinand cont ca aveti dintii slefuiti eu va recomand sa inlocuiti puntea cu una din ceramica de buna calitate. Puteti incerca ceramica pe zieconiu sau ceramica presata pt o estetica superioara. Daca va puneti implant interventia nu este direroasa sub nici o forma. Putin dupa o sa simtiti ceva. Este reactia normala a organismului la un corp strain.
Multumesc de sfat. Parca as inclina spre punte cu Zr. imi e frica, trebuie aditie de os si apoi dupa alte 3luni insurubatul implantului. Ar fi fain sa aflu si parerea unuia care a facut implant pt. incisiv :D. Chiar sunt nehotarat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9implanturile si hta
- 5Parodontita marginala cronica profunda - coroana sau implant
- 3Implant dentar + claustrofob
- 7riscuri la implanturi
- 6la 22 ani mi-a cazut un canin. sa fac implant?
- 3pot da lucrarea dentara jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta?
- 6e normal dupa ce iti aplica pivotul sa doara ingrozitor?
- 5care este timpul de refacere dupa esuarea unui implant dentar?
- 2Culoare implant
- 2lipsa canin
- 1Punte sau Implant
- 1Nedumerire coroana implant dentar
- 1Retragere os
- 2Implant dentar imediat dupa extractie sau pauza de 6 luni
- 5Ma dor dintii pusi
- 1Implant dentar
- 2Durere bonturi de transfer/amprenta
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara implantul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: