Proiectare punte
Buna ziua,
Am o edentatie, lipseste molarul 1 de pe arcada inferioara(3.6). Se poate crea o punte utilizand ca stalpi de sustinere molarul 2(3.7) si premolarul 2(3.5), sau este nevoie de o punte care sa includa ca sustinere molarul 2(3.7 si ambii premolari(3.4 si 3.5)? Precizez ca molarul 2 pare sa aiba un grad de mobilitate, insa foarte mic, nu pare sa fie nici gradul 1 ( adica mobilitatea e cam 0.3-0.5 mm in sens vestibulo-oral, nu 1 mm cum este definita mobilitatea de grad 1)
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am o edentatie, lipseste molarul 1 de pe arcada inferioara(3.6). Se poate crea o punte utilizand ca stalpi de sustinere molarul 2(3.7) si premolarul 2(3.5), sau este nevoie de o punte care sa includa ca sustinere molarul 2(3.7 si ambii premolari(3.4 si 3.5)? Precizez ca molarul 2 pare sa aiba un grad de mobilitate, insa foarte mic, nu pare sa fie nici gradul 1 ( adica mobilitatea e cam 0.3-0.5 mm in sens vestibulo-oral, nu 1 mm cum este definita mobilitatea de grad 1)
Multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
Buna ziua,
din spusele dumneavoastra, ar fi suficienta realizarea unei punti pe molarul 37 si pe premolarul 35.
Trebuie insa facuta o evaluare complata de catre un medic dentist, insotita si de o radiografie, pentru a va putea da un sfat si mai personalizat.
De asemenea, in principiu, ar fi posibila si inserarea unui implant in zona 36, fara a se afecta astfel alti dinti.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
din spusele dumneavoastra, ar fi suficienta realizarea unei punti pe molarul 37 si pe premolarul 35.
Trebuie insa facuta o evaluare complata de catre un medic dentist, insotita si de o radiografie, pentru a va putea da un sfat si mai personalizat.
De asemenea, in principiu, ar fi posibila si inserarea unui implant in zona 36, fara a se afecta astfel alti dinti.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
Va multumesc pentru raspuns,
O zi cu bine va doresc.
O zi cu bine va doresc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5punte dentara: da sau nu?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 1punte dentara
- 8Mi-am imbracat puntea fata (jos) in portelan
- 2punte dentara strange
- 1punte dentara fixa
- 1punte dentara portelan
- 1Schimbare punte la fixarea definitiva 😢
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 2Punte dentara
- 5Punte din portelan
- 1Durere masea polizata
- 5Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
- 8Punte dentara metalo-ceramica vs ceramica pe suport de zirconiu
- 4Punte dentara
- 1Implant sau punte?
- 1E normal ca la asezarea unei punti dentare fixe sa doara / sa se aseze fortat ?
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: