Coroana cazuta
Buna ziua.Am următoarea întrebare...am avut o lucrare metalo ceramica in partea stângă sus, așezată pe măseaua de minte si canin.Lucrarea este formată din 5 dinți cu mențiunea că doar caninul mai exista si măseaua de minte între ele fiind lipsa 3 dinți care au fost scoși si facuta punte.Coroana a căzut după 6 ani.Am observat însă că măseaua de minte s-a mâncat toată, se ajunge la gingie când pun limba.Întrebarea este, Ce se mai poate face? Mă simt groaznic.Se poate pune pivot, în spate si reconstrui o coroană? Dacă nu, v-oi rămâne stirba în partea stângă ? De lângă incisivul din stânga și un ciot de canin pe care a fost prinsă lucrarea nu mai am nimic.Va rog să îmi dați un răspuns.Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
Buna ziua,
Lucrarea a cazut din 3 cauze: 1 lucrarea era prea intinsa, in acest caz necesitand mai multi dinti stalpi 2. Molarul de minte nu este un dinte fara valuare protetica, acesta avand o morfologie atat coronara dar mai ales radiculara nefavorabila folosirii acestuia in scop protetic (adica de a prinde lucrare pe el) 3. Dintele s-a mancat sub lucrare deoarece lucrarea protetica a fost suprasolicitata si de obicei in astfel de cazuri se produce o dezgolire a dintilor pe care s a facut lucrarea care duce la patrunderea microbilor la dintii stalpi si carierea lor in timp. Trebuie vazuta care este si situatia caninului si a ne da seama daca el va mai putea fi pastrat/salvat.
Pentru a proteza spatiul in care nu mai aveti dinti, avand in vedere ca nu mai aveti alte masele pentru legatura nu aveti decat varianta de implanturi pentru a putea realiza o lucrare fixa. Daca nu va fi vorba de o proteza partiala avand in vedere ca mai aveti ceva dinti pe maxilarul superior.
Pentru a putea sa va raspund clar as avea nevoie de o radiografie pe acesti dinti care s-au aflat sub lucrare.
Lucrarea a cazut din 3 cauze: 1 lucrarea era prea intinsa, in acest caz necesitand mai multi dinti stalpi 2. Molarul de minte nu este un dinte fara valuare protetica, acesta avand o morfologie atat coronara dar mai ales radiculara nefavorabila folosirii acestuia in scop protetic (adica de a prinde lucrare pe el) 3. Dintele s-a mancat sub lucrare deoarece lucrarea protetica a fost suprasolicitata si de obicei in astfel de cazuri se produce o dezgolire a dintilor pe care s a facut lucrarea care duce la patrunderea microbilor la dintii stalpi si carierea lor in timp. Trebuie vazuta care este si situatia caninului si a ne da seama daca el va mai putea fi pastrat/salvat.
Pentru a proteza spatiul in care nu mai aveti dinti, avand in vedere ca nu mai aveti alte masele pentru legatura nu aveti decat varianta de implanturi pentru a putea realiza o lucrare fixa. Daca nu va fi vorba de o proteza partiala avand in vedere ca mai aveti ceva dinti pe maxilarul superior.
Pentru a putea sa va raspund clar as avea nevoie de o radiografie pe acesti dinti care s-au aflat sub lucrare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Implant sau punte dentara?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 3pot da lucrarea dentara jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta?
- 1punte dentara
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 2punte dentara strange
- 1Punte dentară
- 1punte dentara fixa
- 1punte dentara portelan
- 1punte dentara fixa
- 1Schimbare punte la fixarea definitiva 😢
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 5Punte din portelan
- 5Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
- 1Implant sau punte?
- 1Un sfat medical va rog - mai poate fi efectuata o lucrare pe acest molar?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: