Punte dentara metalo-ceramica vs ceramica pe suport de zirconiu
Buna seara,
Voi fi nevoit ca in perioada urmatoare sa ma prezint la medicul dentist pentru a-mi realiza o punte dentara formata din 6 coroane, pentru a inlocui cei doi incisivi centrali, arcada superioara. Am citit destule articole despre aceste optiuni, dar pot sa spun ca nici unul nu m-a lamurit suficient. Ma intereseaza ca puntea respectiva sa fie rezistenta in timp, sa nu dea reactii alergice, sa arate bine (estetica e importanta), dar totusi sa nu fiu nevoit sa ma imprumut pentru aceasta lucrare. Din ce inteleg eu:
Puntea dentara metalo-ceramica: pro: - pret relativ redus (aprox. 100 euro/coroana)
- rezistenta mecanica buna
contra: - estetica mediocra ( unii spun ca s-ar vedea suportul de metal si ca nu ar avea o transluciditate apropiata de cea a dintilor naturali)
- cateodata, suportul de metal (crom-nichel din ce am inteles) da reactii adverse
Puntea ceramica pe suport de zirconiu: pro: - estetica foarte buna
contra: - se spune de zirconiu ca ar fi un material extrem de rezistent, cu toate astea am citit faptul ca unor pacienti li s-au fisurat acest material
- pret destul de mare (aprox. 200 euro/coroana), lucru de care totusi trebuie sa tin cont avand in vedere ca vorbim de 6 dinti, nu unul sau 2.
Dvs. ce parere aveti? Ce imi recomandati?
Multumesc!
Voi fi nevoit ca in perioada urmatoare sa ma prezint la medicul dentist pentru a-mi realiza o punte dentara formata din 6 coroane, pentru a inlocui cei doi incisivi centrali, arcada superioara. Am citit destule articole despre aceste optiuni, dar pot sa spun ca nici unul nu m-a lamurit suficient. Ma intereseaza ca puntea respectiva sa fie rezistenta in timp, sa nu dea reactii alergice, sa arate bine (estetica e importanta), dar totusi sa nu fiu nevoit sa ma imprumut pentru aceasta lucrare. Din ce inteleg eu:
Puntea dentara metalo-ceramica: pro: - pret relativ redus (aprox. 100 euro/coroana)
- rezistenta mecanica buna
contra: - estetica mediocra ( unii spun ca s-ar vedea suportul de metal si ca nu ar avea o transluciditate apropiata de cea a dintilor naturali)
- cateodata, suportul de metal (crom-nichel din ce am inteles) da reactii adverse
Puntea ceramica pe suport de zirconiu: pro: - estetica foarte buna
contra: - se spune de zirconiu ca ar fi un material extrem de rezistent, cu toate astea am citit faptul ca unor pacienti li s-au fisurat acest material
- pret destul de mare (aprox. 200 euro/coroana), lucru de care totusi trebuie sa tin cont avand in vedere ca vorbim de 6 dinti, nu unul sau 2.
Dvs. ce parere aveti? Ce imi recomandati?
Multumesc!
8 comentarii
De mergeti nu implanturi dentare? Daca sunt doar doi dinti cu probleme?
Din pacate nu se poate, m-am pricopsit cu o infectie dentara (un chist foarte mare) ca urmare a unui tratament endodontic mai vechi, care a dus in cele din urma la o pierdere osoasa consistenta.
Buna seara,
se poate face aditie osoasa pentru a insera implanturi.
se poate face aditie osoasa pentru a insera implanturi.
Multumesc pentru raspunsuri, dar daca implanturile erauo optiune, cu siguranta as fi apelat la ea.
Astept si alte opinii cu privire la titlul topicului.
Multumesc!
Astept si alte opinii cu privire la titlul topicului.
Multumesc!
Buna dimineata,
Avand in vedere faptul ca aveti un defect osos mare va trebui acoperit cu o gingie falsa.
In acest caz cea mai rezistenta lucrare este cea metalo-ceramica.
Avand in vedere faptul ca aveti un defect osos mare va trebui acoperit cu o gingie falsa.
In acest caz cea mai rezistenta lucrare este cea metalo-ceramica.
Buna ziua,
decizia va apartine in functie de ceea ce va doriti cu adevarat. Daca cuiva i s-a intamplat sa i se fisureze zirconiu nu inseamna ca trebuie sa vi se intample si dumneavoastra.
In ceeea ce priveste lucrarea metaloceramica, este clar ca intr-un timp de... nu este foarte clar sau predictibil in cat timp, gingia se va colora si va prelua din pigmentii metalului si da, se va vedea, estetica nu va mai fi bifata.
Eu v-as recomanda zirconiu, fara sa stau pe ganduri, dar decizia finala tot clientului /pacientului apartine.
O zi buna!
decizia va apartine in functie de ceea ce va doriti cu adevarat. Daca cuiva i s-a intamplat sa i se fisureze zirconiu nu inseamna ca trebuie sa vi se intample si dumneavoastra.
In ceeea ce priveste lucrarea metaloceramica, este clar ca intr-un timp de... nu este foarte clar sau predictibil in cat timp, gingia se va colora si va prelua din pigmentii metalului si da, se va vedea, estetica nu va mai fi bifata.
Eu v-as recomanda zirconiu, fara sa stau pe ganduri, dar decizia finala tot clientului /pacientului apartine.
O zi buna!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Inca ceva, am avut rezectie apicala la un incisiv lateral, insa acesta e dureros la percutie in ax. Operatia a avut loc acum 4 luni. Alte simptome nu am. E posibil sa fi recidivat infectia?
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Inca ceva, am avut rezectie apicala la un incisiv lateral, insa acesta e dureros la percutie in ax. Operatia a avut loc acum 4 luni. Alte simptome nu am. E posibil sa fi recidivat infectia?
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Buna dimineata,
din pct meu de vedere e cam devreme sa ne pronuntam daca a recidivat sau nu, poate nu este vindecat complet. Refaceti radiografia cu situatia actuala, mergeti la medic sa faca si sa faca comparatie intre cele doua radiografii, cea initiala inainte de interventie si cea actuala la 4 luni dupa intervenntie, corelate cu situatia clinica, el va putea sa va zica exact ce e de facut.
O zi buna!
din pct meu de vedere e cam devreme sa ne pronuntam daca a recidivat sau nu, poate nu este vindecat complet. Refaceti radiografia cu situatia actuala, mergeti la medic sa faca si sa faca comparatie intre cele doua radiografii, cea initiala inainte de interventie si cea actuala la 4 luni dupa intervenntie, corelate cu situatia clinica, el va putea sa va zica exact ce e de facut.
O zi buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Se poate face o punte cu extensie?
- 5punte dentara: da sau nu?
- 3pot da lucrarea dentara jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta?
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 2punte dentara strange
- 4Implant dentar Straumann sau punte
- 1punte dentara portelan
- 1Punte sau Implant
- 1punte dentara fixa
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 5Punte din portelan
- 9Problema lucrare dentara
- 1Durere masea polizata
- 5Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
- 1Implant sau punte?
- 1E normal ca la asezarea unei punti dentare fixe sa doara / sa se aseze fortat ?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: