Punte dentara

18-07-2020
AM65
Nu este medic/terapeut
AM65
Buna ziua ! De cand eram micuta mi-au lipsit incisivii laterali din partea superioara a maxilarului.Am avut o strunga foarte mare deoarece incisivii centrali erau asezati langa canini.Mi-am pus aparat dentar iar in urma purtarii acestiua incisivii centrali s-au asezat la locul lor si mi-au ramas doua goluri, deoarece imi lipsesc incisivii laterali( nu i-am avut niciodata).De curand am implinit 18 ani, varsta necesara pentru a-mi pune implanturi.Am facut o radiografie iar medicul mi-a spus ca nu se poate face implant deoarece nu am os in zona respectiva.El mi-a dat aceste doua variante : ori imi slefuiese incisivii centrali si imi face punte pe ei ori imi va pune o contentie pe care se vor lipi doi dinti.Sincer, as avea nevoie de un sfat pentru ca nu prea stiu ce sa fac.Am citit multe pareri negative despre punte, cum ca ar putea distruge si dintii de care se sprijina(in ultima luna mi-au aparut niste pete pe dinti si mie mi se pare ca mi s-a mai retras putin si gingia dar dentistul mi-a spus ca trebuie sa-mi fac doar o igienizare) si sincer nu as vrea sa raman fara dinti de la varsta asta, dar in acelasi timp, nu stiu nici cat de estetic ar fi sa-mi pun contentie cu dintii lipiti de ea.
4 comentarii
0
19-07-2020, ora 07:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua! Pentru evalaurea osului in spatiul creat ati facut doar radiografie sau CT? Adevarata evaluare o osului se face pe CT. Si cu putin os acolo, nu este chiar imposibil de capatat implant, doar ca vor fi necesare interventii in plus. Pentru evaluarea zonei din acest punct de vedere, trebuie sa discutati cu un medic de chirurgie orala. Varianta de retainer este destul de estetica, dar nu cred ca este o varianta chiar pe termen lung. Multa sanatate si sa luati decizia optima!
0
19-07-2020, ora 10:50
AM65
Nu este medic/terapeut
AM65
Va multumesc pentru raspuns ! Nu am facut CT am facut doar o radiografie.Dar despre punte ce parere aveti ?
0
19-07-2020, ora 14:47
Stomatologie, Bucuresti
Trebuie evaluata foarte bine situatia inainte de asa un tratament si, dupa parerea mea, excluderea clara a celorlalte variante. Mai cereti a a doua parere, clinic. Pe forum nu sunt toate detaliile. Intreadevar, cand un dinte nu se formeaza si osul este mai putin. Dar exista metode de a obtine os acolo, depinde si cat sunteti de dispusa sa treceti prin diverse proceduri.
0
19-07-2020, ora 15:08
AM65
Nu este medic/terapeut
AM65
Va multumesc pentru raspunsuri !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: