in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?

28-10-2006
raluca_sb
Nu este medic/terapeut
raluca_sb
buna! am si eu niste nelamuriri...in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti...de fapt problema e urmatoarea: la 17 ani inca am un premolar de lapte care nu a fost inlocuit. langa el e un molar despre care stomatologul mi-a spus ca trebuie scos fiindca o plomba nu rezista din cauza cariei care s-a format(am avut plomba si nu a rezistat), in consecinta si premolarul de lapte trebuie scos...asa incat am inteles ca singura solutie e realizarea unei lucrari dentare sub forma unei punti...asta e o parere...alta parere de la un alt stomatolog era imbracarea molarului si premolarului de lapte...in schimb nu stiu daca o imbracare se poate face...nu stiu exact in ce consta si am inteles ca molarul este cariat intre radacini...care ar fi solutia?...iar in privinta lucrarii mi s-a spus ca e foarte devreme pt varsta mea, dar ca e inevitabil si obligatoriu in situatia de fata...
5 comentarii
0
13-11-2006, ora 00:00
marmod
Nu este medic/terapeut
marmod
daca procesul carios intereseaza zona interradiculara nu este recomandata o protezare aici luand in calcul si faptul ca premolarul este temporar(de lapte).dupa o radiografi medicul tau stabileste ce valoare de implant are dintele de lapte si abia atunci poate stabili corect solutia de protezare.si implantul este o varianta
0
04-02-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
...exact..daca molarul are carie intre radacini..scuze pentru cei care au limbaj medical, dar cred ca e mai bine sa ma intelegi tu, nici nu se pune problema sa il imbraci...cel mult poate fi incercata o premolarizare..adica se taie jumatate din molar si ramane cam cat un premolar si apoi se imbraca.ACt despre premolarul temporar E GRESEALA ENORMAAAAAA. AVIZ MESAJULUI DE MAI SUS SI TIE...NU EXISTA ASA CEVA...OMUL NU ARE PREMOLARI DE LAPTE/TEMPORARI... ESTE VORBA MAI MULT CA SIGUR DE UN MOLAR TEMPORAR...IAR ACESTIA SEAMANA LEIT CU PREMOLARII (DEFINITIVI)..Asa ca sa il tragi de urechi pe stomatologul tau...Ai mare grija..trebuie facuta o radiografie si vazut daca in os ai si dintele permanent sau nu..in cazul in care este...e mai bine sa scoti dintele temporar.Daca mai vrei detalii., cu mare placere.
0
16-02-2011, ora 15:24
steliana62
Nu este medic/terapeut
steliana62
Buna ziua,
In legatura cu coroanele dentare am si eu mai multe lucrari in gura dar in partea de sus ultima masea a fost imbracata intr-un aliaj metalic auriu ca mi s-a spus ca este mai rezistent.Problema este ca acest aliaj din auriu s-a facut negru taciune si mi- a provocat si niste leziuni pe partea interioara a obrazului.Inseamna ca organismul meu sufera de vreo boala care a provocat asta sau pur si simplu aliajul acesta a fost de cacao?
0
19-02-2011, ora 17:56
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
aliajul auriu presupun ca este gaudent. care este demult depasit si deja are valoare istorica printre materialele folosite in realizarea resturarilor fixe dentare ( nu stiu in urma cu cat timp a fost facuta puntea). sigura solutie este sa o inlocuiesti. exista materiale cu mult mai bune la ora actuala ca si rezistenta, reactie a organismului fata de ele si, nu in ultimul rand, estetica. mergi la un consult si intreaba-ti medicul despre aceste variante ( ceramica=portelan pe metal, ceramica pe zirconiu etc)
0
01-05-2011, ora 19:46
tinca25
Nu este medic/terapeut
tinca25
Buna ziua!mi-am pus de curind, mai exact acum 10 zile o lucrare proteticaARGILOY+FATETE FIBRA BARO, in partea dreapta jos si de cind a inceput sa imi lucreze am incepur sa am dureri, mi-a aplicat in fine proteza definitiva fara a o aplica provizoriu desi eu aveam dureri.acum am dureri foarte mari desi am luat si zinnat si ketonal, si alte analgezice si antiinflamatoare si ma doare de la dintii din fata pina la ultima masea toata gingia/va rog din suflet sa imi spuneti ce se intimpla, nu mai stiu ce sa ma fac.Multumesc frumos.Mentionez ca dansul nu a mai venit de atunci, la cabinet, si inainte sa imi lucreze mi-a spus ca am si o paradontita marginala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: