Problema lucrare dentara
Buna ziua! In urma cu un an, mi s-a spart un dinte aproape de tot, asa ca medicul a facut extractie, apoi mi-a fost pusa o lucrare dentara formata din 3 dinti ( 2 pentru punte si 1 pentru cel extras).De cateva zile lucrarea a inceput sa se miste fata-spate, se simte si se si vede.Se mai poate da jos, daca a fost cimentuita definitiv?
Voi lua legatura si cu medicul meu, insa pana atunci vroiam sa aflu si alte pareri.
Voi lua legatura si cu medicul meu, insa pana atunci vroiam sa aflu si alte pareri.
9 comentarii
Buna ziua,
destul de greu de spus daca o sa poata fi data lucrarea jos fara sa fie taiata, asa cum se procedeaza in cazul lucrarilor cimentate definitiv.
Daca e din cauza cimentului care a cedat si de aceea a inceput sa se miste, e posibil sa poata fi data jos fara a fi taiata.
Mult succes!
O zi buna!
destul de greu de spus daca o sa poata fi data lucrarea jos fara sa fie taiata, asa cum se procedeaza in cazul lucrarilor cimentate definitiv.
Daca e din cauza cimentului care a cedat si de aceea a inceput sa se miste, e posibil sa poata fi data jos fara a fi taiata.
Mult succes!
O zi buna!
Buna ziua,
Daca se misca fata spate inseamna ca s-a dezlipit de pe dintele stalp din fata, deci se mai tine in dintele din spate.
Exista dispozitive cu ultrasunete care pot descimenta lucrarea, depinde de tipul de ciment definiv folosit.
O zi buna.
Daca se misca fata spate inseamna ca s-a dezlipit de pe dintele stalp din fata, deci se mai tine in dintele din spate.
Exista dispozitive cu ultrasunete care pot descimenta lucrarea, depinde de tipul de ciment definiv folosit.
O zi buna.
Buna ziua! Am o săptămână de când mi s-a fixat provizoriu o punte ceramica pe structura de zirconiu, formata din 5 dinți, din care 3 sunt dinți stalpi, în partea de sus, iar în partea de jos 3 dinți din care 2 sunt stalpi. As sa știu dacă este normal sa ma doară dinți stalpi la masticație? Va mulțumesc!
Buna seara,
Este posibil sa fie un pic mai inalta.
Mergeti la medic sa va echilibreze ocluzia.
Este posibil sa fie un pic mai inalta.
Mergeti la medic sa va echilibreze ocluzia.
Buna seara! Cu speranta ca o sa-mi raspundeti, am rugamintea mare sa-mi spuneti ce este normal si ce nu in ceea ce o sa va spun. Am avut ghinionul in viata sa am dantura slaba, ereditar, apoi chiar daca arata bine si era buna, in timp, a trebuit sa ma duc sa-mi mai pun plombe, etc. Alte ghinioane sa dau numai de medici care mi-au distrus, treptat, dantura, ca exemplu, am f pt o masea cariata, dr a propus sa o scoata, am f de acord, cand am ajuns acasa, de dupa cele 2 ore am scos tamponul, surpriza, imi scosese maseaua alaturata care era buna si rezistenta, nu intelegeam eu de ce s-a tot chinuit si m-a chinuit sa o scoata. In 2015 un dr. a pus "capacul" m-am dus sa-mi imbrace dintii din fata sus, m-a chinuit 2 ore curgandu-mi lacrimile pe obraz, a tot pilit la dintii din fata sus, in final a f gata, din pacate cand am ajuns acasa, erau gata de tot, ii pilise atat de subtiri precum acele, bineinteles ca nu au mai rezistat la nimic si sau rupt. In acest an 2018 incepand din luna Mai si pana acum, luna de luna, in fiecare saptamana pana acum, in luna octombrie am tot umblat prin clinici. Incerc sa va spun pe scurt!Bineanteles, ca dupa atatea neseanse, trebuie sa-mi pun proteze, sus totala si jos partiala stanga-dreapta. In luna Mai am f la o clinica dr care profesa de 40 ani nu a f in stare sa-mi faca o proteza clasica normala, ba imi lua mulajele-amprenta proaste, plus tehniciana nepasatoare, normal ca ieseau protezele aiurea, cele de ceara ieseau bune, iar cele la gata...fff proaste, linia mediana era cand in stanga peste dintii naturali de jos, alta proteza, linia mediana pica in dreapta, alta proteza cu dintii extrem de mari de acoperea aproape de tot dintii de jos, iar maselele f mici, nu calcau bine...m-au trimis la laborator, am cunoscut-o pe sefa o femeie rautacioasa care nu stia sa vorbeasca calm, tehniciana nepasatoare la tot, o mizerie de nedescris, de parca era cizmarie, nu laborator dentar, nu erau doar reziduurile normale, ci era jeg mare. M-am reintors la dr.a inceput iar sa-mi ia mulaje, timp de o ora jumate mi-a luat 7 mulaje proaste, dintre care a 8 o reusise dar fiindca din greseala le aruncase la cos pe toate, mi-a luat al 9 mulaj. Cand mi-a fixat proteza cica la gata, fiindca se grabea pt ca intra in concediu, mi-a lipit-o cu fixodent pt ca nu statea fixa, am ajuns acasa pregatita psihic si cu o supa cu legume pasate pt ca sa mananc ceva...din cauza ca nu era absolut deloc finisata, partea palatina respingea supa de nu se ducea pe gat, ci revenea in gura, am tot incercat pt ca nu-mi venea sa cred ca nu reusesc sa inghit, revenind mereu in gura, si ma gandeam...eu cand ajung sa mananc? In final, am dezlipit proteza cu mare greutate pt ca sa pot sa mananc, nu puteam sa stau nemancata pana venea dr din concediu.I-am dat proteza si am renuntat, dupa 3 luni de chin, saptamana de saptamana sa ma duc la dumneaiei fara ca sa reuseasca ceva. Apoi in luna august, m-am bucurat ca in cartier s-a deschis o stomatologie, si cu speranta am luat-o iar de la capat, nestiind ce o sa ma astepte. O dr tanara 30 ani, niciun pic de experienta, i-am spus ca doresc proteza flexibila, a f de acord, a spus ca in timp ce o sa-mi ia mulajul o sa ma prinda de nas ca sa nu vomit de greata, i-am spus ca nu-i problema ca nu o sa se intample, ca la atatea la care am f supusa 3 luni sa-mi ia cealalta mulaje, nu s-a intamplat, asa ca sa nu ma tina de nas. Cand sa-mi ia mulajul, deja eram cu preparatul in gura m-a prins de nas, spunandu-mi sa suflu ca si cand suflu nasul, apoi sa fac ca atunci cand as suge o bomboana, credeti-ma, ca asa ceva nu am mai auzit, nimeni nu ar fi reusit cum vroia dansa, pt ca ai senzatia de sufocare ne mai avand cum sa respiri, plus ca mulajul se prelingea pe gat. A luat amprenta, data urmatoare mi-a adus proteza ceara, era f reusita estetic, dar pica. In final, a adus proteza la gata, cu crosete roz precum gingiile, ce urmau sa se bage pe dinti, crosetele erau groaznice, acoperind dintii, pareau ca o boala la...gingii, estetic zero, cand i-am spus ca arata groaznic a zis ca ce trebuie neaparat sa zambesc sau sa rad? Plus ca dintii erau f butucanosi. Putea sa faca crosetele albe la culoarea dintilor.Pai, omul dupa ce da o gramada de bani, vrea o proteza estetica si cu care sa se poata sa se si manance. Nimic din toate astea. A recunoscut ca a dat-o in bara si nu m-am mai dus. Apoi am f la alte clinici fara niciun rezultat. La o clinica dr era in curte, statea pe scaun, manca seminte si cu papucii pe pamant, s-a ridicat si m-a condus in cabinet, mizerie, prost luminat cabinetul, el fara experienta, fiind tot tanar, se ghida ca sa fixeze linia mediana dupa pozitia...barbiei. Am plecat! Zilele trecute am f la Dental Lux, chiar un LUX, dupa ce ca preturile erau f mari mai se platea si consulatia. O dr tinerica a scos doar aberatii, de m-a uimit atata lipsa de interes profesional. Azi am f la alta clinica pt linia mediana dr se ghida dupa...pozitia nasului, am intrebat-o, daca o persoana are o deviatie de nas...face linia mediana stramba?Multe aberatii... Va rog din suflet sa ma lamuriti, ce criterii trebuie sa se respecte :
1) pt a se forma linia mediana la o proteza, dupa ce trebuie sa se ia, eu stiu ca dupa partea de sus sau jos ce corespund, nu dupa nas, dupa barbie, dupa frunte...?
2) la cat am tot citit pe net ceea ce spun alti medici, o proteza nu trebuie lipita inca de cand iesi din cabinet pt ca inseamna ca proteza nu e facuta bine...Dvs ce parere aveti?
3) proteza clasica este mai grea si un dezastru fata de cea elastica?
4) cum trebuie sa fie crosetele incat sa nu imi fie jena sa deschid gura, ce culoare. Nu cred ca cele roz care acopera dintii de legatura, trebuie sa para ca o boala gingivala...consider ca trebuie crosete albe.
Mi s-a spus ca si cea elastica face rani si e dureroasa...mi-au spus de la Dental Lux...
Am pretentii normale, la asa preturi de mari 2000-2500 doar o parte + cea partiala la aceleasi preturi, am pretentia sa pot sa zambesc, sa fie estetica, si sa pot sa mananc.
Mii de scuze pt ca am scris fff mult, dar am vrut sa stiti prin ce am trecut pana am ajuns la stadiul acesta de proteza, intampinand acum greutati mari, negasind niciun medic sa fie priceput profesional, la ceva normal, adica proteze care sau facut din cele vechi timpuri si oamenii chiar inaintati in varsta 80 ani, am vazut ca au si estetice si pot manca. De ce o fii atat de greu in zilele noastre, ii rog cu bani si...degeaba!
1) pt a se forma linia mediana la o proteza, dupa ce trebuie sa se ia, eu stiu ca dupa partea de sus sau jos ce corespund, nu dupa nas, dupa barbie, dupa frunte...?
2) la cat am tot citit pe net ceea ce spun alti medici, o proteza nu trebuie lipita inca de cand iesi din cabinet pt ca inseamna ca proteza nu e facuta bine...Dvs ce parere aveti?
3) proteza clasica este mai grea si un dezastru fata de cea elastica?
4) cum trebuie sa fie crosetele incat sa nu imi fie jena sa deschid gura, ce culoare. Nu cred ca cele roz care acopera dintii de legatura, trebuie sa para ca o boala gingivala...consider ca trebuie crosete albe.
Mi s-a spus ca si cea elastica face rani si e dureroasa...mi-au spus de la Dental Lux...
Am pretentii normale, la asa preturi de mari 2000-2500 doar o parte + cea partiala la aceleasi preturi, am pretentia sa pot sa zambesc, sa fie estetica, si sa pot sa mananc.
Mii de scuze pt ca am scris fff mult, dar am vrut sa stiti prin ce am trecut pana am ajuns la stadiul acesta de proteza, intampinand acum greutati mari, negasind niciun medic sa fie priceput profesional, la ceva normal, adica proteze care sau facut din cele vechi timpuri si oamenii chiar inaintati in varsta 80 ani, am vazut ca au si estetice si pot manca. De ce o fii atat de greu in zilele noastre, ii rog cu bani si...degeaba!
Bună ziua. Îmi pare foarte rau ca nu am un răspuns la întrebarile dvs. Ma confrunt cu aceleasi probleme și nu stiu ce sa fac. Tocmai ce mi-i s-a definitivat a doua proteză mobilă total nereușită. Exact cum ați spus și dvs. la proba cu ceara era OK ca apoi sa constat ca la definitiv e dezastru. Parca am un căluș în gura. Am ținut-o cam 1/2 ore de la cabinet până acasă și mi-a ranit toată gura. Acum aștept sa ma vindec si să încerc sa mai merg din nou la cabinet. Exact cum spunea - ți și dvs. părinții mei au proteze cu ajutorul carora mănâncă, vorbesc și pe vremuri nu era atâta tehnologie ca acum.
Buna ziua, depinde de câmpul protetic al pacientului dacă se poate face proteza normala sau flexibila. Corsetele nu se fac albe, ele sunt din sarma la cele normale sau roz la celef flexibile. Bineinteles ca nu se fac sa nu poată pacientul sa zâmbească. Ținem pe lângă funcționalitatea pacientului și la estetica. Este vorba de laborator aici.
D.na Stomatolog Andra Smile, teoretic ar trebui sa existe proteze estetice incat pacientul sa poata si zambii si manca, dar din pacate este doar de...poveste, doar teorie si atat. Practic e un dezastru! Am f din luna Mai pana acum in decembrie la o gramada de stomatologi din Bucuresti si sunt..."varza". Fac proteze din ceara super, iar la GATA...parca sunt capace din plastic in gura. Nimeni nu are pretentia ca din prima sa se poata manca, pt ca este un corp strain cu care sa se adapteze gura, 1 luna cel mult...dar, este imposibil pt ca sunt prost realizate si o gramada de bani. De exemplu am f la o Clinica renumita stiti ce mi-a spus stomatologul cand i-am spus ca vreau sa fie estetica si sa pot si manca cu ea? Mi-a spus ca eu am pretentii prea mari ca sa fie estetica pt ca nu se poate asa ceva...l-am intrebat daca dumnealui i-ar placea sa aiba o proteza in gura lipsita de estetic...a zambit si a lasat capul in jos, spunandu-mi ca e normal sa vrea sa aiba estetic...Pai, noi, pacientii care-i platim cu o gramada de bani...chiar sa fim bataie de joc si sa ne ia si la misto? In celelalte tarii se fac multe "transformari" estetice si la noi nu sunt in stare sa faca o amarata de...proteza care sa arate bine si sa poti manca pt ca nu ne-o face cadou ci o platim cu varf si indesat si cu...sperante...Si pot sa va dau exemple multe pt ca am, la cati stomatologi am fost din luna mai pana in decembrie. Habar nu au sa ia mulaje, fac preparatul prost si numai mulaj perfect nu iese! De ce D.na Dr??? Pt ca stomatologii termina facultatea pe...bani, iar cand intra in "practica"...habar nu au de nimic, nici macar de...igiena...Pacat ca am ajuns la mana acestora...fara speranta!
Am uitat sa va spun ca este revoltator ca acesti medici stomatologi care-si bat joc de pacienti mai trebuie sa le platesti si consultatia, dupa ce preturile sunt si asa extrem de mari. De exemplu, medicul acela pe care l-am mentionat in comentariul de sus, care a spus ca am si pretentia sa fie estetica proteza...m-a luat la misto pe banii de consultatie ai mei, pt ca ma dusesem doar pt o consultatie pt...inceput. Daca avem 90 ani poate nu conta daca e estetica sau nu, dar, culmea am vazut persoane si la 90 ani cu super proteze...Cum de s-a putut?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 3punte dentara
- 4Se poate face o punte cu extensie?
- 5punte dentara: da sau nu?
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 2punte dentara strange
- 1Punte dentară
- 1punte dentara portelan
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 5Punte din portelan
- 5Punte dentara
- 1Punte dentara fixa
- 8Punte dentara metalo-ceramica vs ceramica pe suport de zirconiu
- 4Punte dentara
- 1Rog ajutor in legatura cu punte dentara radiografie atasata
- 1Un sfat medical va rog - mai poate fi efectuata o lucrare pe acest molar?
- 1E normal ca la asezarea unei punti dentare fixe sa doara / sa se aseze fortat ?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: