Carie dentara - coroana solutie?

Buna seara!
Am pe partea drt. sus urmatoarea situatie: masea minte - molar cariat - molar lipsa - molar bun.
1. Caria se vede din fata, iar pe radiografie se observa un punct negru mare in spate intre maseaua de minte si molar. Este neaparat nevoie sa mi se scoata nervul pe acest molar cariat avind in vedere dimensiunea cariei si posibilitatea ca acel punct negru sa fie tot o carie ascunsa?
2. Ce solutie este mai potrivita pt a acoperi molarul lipsa? O punte din molarul cariat (tratatament + stift), molarul lipsa si molarul bun? Ar trebui in aceasta situatie scos nervul la molarul bun?
Multumesc!
Am pe partea drt. sus urmatoarea situatie: masea minte - molar cariat - molar lipsa - molar bun.
1. Caria se vede din fata, iar pe radiografie se observa un punct negru mare in spate intre maseaua de minte si molar. Este neaparat nevoie sa mi se scoata nervul pe acest molar cariat avind in vedere dimensiunea cariei si posibilitatea ca acel punct negru sa fie tot o carie ascunsa?
2. Ce solutie este mai potrivita pt a acoperi molarul lipsa? O punte din molarul cariat (tratatament + stift), molarul lipsa si molarul bun? Ar trebui in aceasta situatie scos nervul la molarul bun?
Multumesc!
3 comentarii

1. plomba si implant
2. varianta cu nerv scos, , , stift..punte
2. varianta cu nerv scos, , , stift..punte

Multumesc mult pt raspuns.
Ca sa fiu sigura ca am inteles bine, in cazul in care molarul cariat are o carie simpla, imi recomandati plombarea maselei si un implant pt molarul lipsa.
In caz contrar (molarul e cariat profund) imi recomandati scoaterea nervului pe maseaua cariata, stift si apoi punte. Ar trebui in aceasta situatie scos nervul la molarul bun?
Multumesc mult!
Ca sa fiu sigura ca am inteles bine, in cazul in care molarul cariat are o carie simpla, imi recomandati plombarea maselei si un implant pt molarul lipsa.
In caz contrar (molarul e cariat profund) imi recomandati scoaterea nervului pe maseaua cariata, stift si apoi punte. Ar trebui in aceasta situatie scos nervul la molarul bun?
Multumesc mult!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mi se cariaza dintii foarte repede
- 4smalt dentar sfaramicios
- 8Pulpita, masea cariata de mult timp si frica de stomatolog
- 5caria dentara
- 4Canin dreapta sus cazut
- 3dinti din fata mancati de carie
- 5Lucrare dentara nereusita
- 2Halena din cauza unor carii?
- 4Nerv scos, senzatie de durere
- 7Water laser MD inlocuieste freza
- 4Carile, un raspuns va rog!
- 3problema masea
- 3carie sub plomba
- 1tratare masea dureri de cap
- 1Se mai poate caria o masea dupa ce a fost tratata si aplicata coronita dentara?
- 1Parodontoza, carii rezolvate...
- 2masele cariate si masea de minte
- 1Masea putrezita
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 2Măsea dureroasa
Mai multe informații despre: Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: