Doua intrebari - masea cariata, granulom
Buna ziua.Am și eu 2 întrebări:Cum moare un nerv daca mă doare o măsea cariats și mi-e frica sa merg la dentist din cauza covidului?
Și cum eviti rezecția apicala pentru o masea(defapt nu se mai vede nimic, e doar rădăcina)) cu granulom?Se poate face extractie și atât evitând rezecția apicala de care mi-e foarte frica?
Mulțumesc!
Și cum eviti rezecția apicala pentru o masea(defapt nu se mai vede nimic, e doar rădăcina)) cu granulom?Se poate face extractie și atât evitând rezecția apicala de care mi-e foarte frica?
Mulțumesc!
2 comentarii
Buna ziua! un nerv moare in masea prin actiunea litica( distructiva ) a bacteriilor din carie asupra pulpei dentare. Granulomul se formeaza prin ''putrezirea'' ( gangrenarea) acestei pulpe si bacteriile trec in os, dincolo de dinte. Granulomul se trateaza in primul rand prin tratament de canal corect si riguros facut, nu se face din prima rezectie apicala. Se urmareste raspunsul in timp si se evaleaza necesitatea acestei interventii. Granulomul se poate indeparta si prin extractia dintelui si chiuretarea ( curatarea ) locului, dar cu pierderea dintelui respectiv. Multa sanatate si bafta in alegerea tratamentului!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4smalt dentar sfaramicios
- 3am o carie intre 2 masele de mult timp
- 12granulom pe radacina
- 8Granulom dentar tratat cu laser, fara rezectie!
- 5Durere masea, granulom? Coronita?
- 2Halena din cauza unor carii?
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 1Canin cariat. foarte dureros. normal ca in perioada sarbatorilor doare:(
- 3problema masea
- 1Masea umflata
- 11Umflatura sub falca
- 1infectie la masea?
- 0Dureri continue la masea
- 1Problema masea cariata
- 3Inflamatie cerul gurii/palatina, extrem de dureroasa
- 6abces in cerul gurii