Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
Buna ziua,
Acum 2 zile am scos maseaua de minte stanja jos, maseaua era cariata si nu s-a putut salva, oricum nu se putea lucra pt. ca era intr-o pozitie foarte incomoda. Am facut o radiografie. Extractia a durat cu tot cu anestezie aprox 1.1/2 ore, dar dupa extractie dr. a zis ca a ramas o "bila" din radacina. Au incercat 2 dr. sa o scoata dar pt. ca nu aveau vizibilitate buna nu au reusit. Mi-au facut o a doua radiografie. Pe radiografie nu se vedea aceasta radacina!? Au luat hotararea ca aceasta radacina sa ramana acolo pt ca nu o sa fie nici o problema. Mi-au pus un dezinfectant puternic (nu stiu numele pt ca eram foarte amortit si chiar imi cer scuze daca nu pot sa dau termeni medicali) si un fel de sarma (ca o "scoaba") sa se "sudeze"!? sau ceva de genul acesta. M-au chemat pt. control peste 4 zile. Acum dupa 2 zile maseaua nu m-a durut, nu s-a umflat - pare totul ok, am luat un ketonal dupa extractie si unul a doua zi. Credeti ca voi avea probleme cu aceasta radacina, sau trebuie obligatoriu sa merg la un chirurg sa o scot? In "popor" se supe ca daca ramane o radacina acolo organismul o ve respinde singur in viitor, dar de ce mi-a "sudat-o"? Sper sa-mi raspundeti. Va multumesc anticipat.
Acum 2 zile am scos maseaua de minte stanja jos, maseaua era cariata si nu s-a putut salva, oricum nu se putea lucra pt. ca era intr-o pozitie foarte incomoda. Am facut o radiografie. Extractia a durat cu tot cu anestezie aprox 1.1/2 ore, dar dupa extractie dr. a zis ca a ramas o "bila" din radacina. Au incercat 2 dr. sa o scoata dar pt. ca nu aveau vizibilitate buna nu au reusit. Mi-au facut o a doua radiografie. Pe radiografie nu se vedea aceasta radacina!? Au luat hotararea ca aceasta radacina sa ramana acolo pt ca nu o sa fie nici o problema. Mi-au pus un dezinfectant puternic (nu stiu numele pt ca eram foarte amortit si chiar imi cer scuze daca nu pot sa dau termeni medicali) si un fel de sarma (ca o "scoaba") sa se "sudeze"!? sau ceva de genul acesta. M-au chemat pt. control peste 4 zile. Acum dupa 2 zile maseaua nu m-a durut, nu s-a umflat - pare totul ok, am luat un ketonal dupa extractie si unul a doua zi. Credeti ca voi avea probleme cu aceasta radacina, sau trebuie obligatoriu sa merg la un chirurg sa o scot? In "popor" se supe ca daca ramane o radacina acolo organismul o ve respinde singur in viitor, dar de ce mi-a "sudat-o"? Sper sa-mi raspundeti. Va multumesc anticipat.
5 comentarii
De regula sunt ceva sanse sa iasa singura, daca este un rest mic de radacina, dar nu intotdeauna. De ce nu apelati la un chirurg maxilo-facial sa o scoata?
De ce?... buna intrebare, imi este foarte frica...in plus, Dr. care mi-a scos maseaua a zis ca nu este nici o problema daca ramane acolo. Este adevarat? sau a zis asa sa scape de mine?
A doua intrebare ar fi: daca nu merg acum se poate extrage si mai tarziu?
Va multumesc.
A doua intrebare ar fi: daca nu merg acum se poate extrage si mai tarziu?
Va multumesc.
"Nu este nici o problema" este discutabil. Am intalnit multe situatii in care se lasau resturi radiculare in urma unor extractii nereusite si uneori, intr-adevar, restul se elimina, dar repet depinde de dimensiunea restului, de densitatea osului, si in plus daca radacina respectiva are puroi, acesta se poate acutiza. Deci, parerea mea este ca, orice lucru trebuie dus la bun sfarsit, nu trebuie sa ne bazam ca acel rest se va elimina singur, iar pt un chirurg nu va fi o problema sa-l extraga.Extractia se poate face oricand
Multumesc mult pt. raspuns. O sa merg sa-l extrag dar dupa sarbatorile de iarna. Nu stiu daca fac bine sau nu dar momentan nu sunt pregatit sufleteste. Cu stima.
Buna ziua,
Acum 2 saptamani si jumatate am facut o extractie de canin. Problema este ca simt un lichid galbui cu miros urat care curge de la locul extractiei. Nu ma doare, nu este umflat, este normal sau este posibil sa fie puroi? Acum cateva zile am fost la control si m-a asigurat ca este totul bine, dar se vindeca mai greu decat ar trebui. De asemenea, locul extractiei este rosu. Va multumesc.
Acum 2 saptamani si jumatate am facut o extractie de canin. Problema este ca simt un lichid galbui cu miros urat care curge de la locul extractiei. Nu ma doare, nu este umflat, este normal sau este posibil sa fie puroi? Acum cateva zile am fost la control si m-a asigurat ca este totul bine, dar se vindeca mai greu decat ar trebui. De asemenea, locul extractiei este rosu. Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 5membrana sinusala perforata?
- 4durere de masea
- 2radiografiile panoramice
- 6imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?
- 3Sfaturi dupa extractie de masea
- 16Ma doare maseaua din partea stanga, de jos!
- 3Mi-am scos un dinte canin!
- 8rezectie apicala + infundarea narii pe partea cu maseaua
- 1inflamatie obraz dupa extractie
- 5daca scot masele, pozitia dintilor se va mai schimba, maxilarul se retrage?
- 6Care este maseaua de minte?
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 1Pot face RMN la un pivot la care nu am pus dintisorul?
- 2Dupa extragerea dentara
- 7Sinusul spart la o măsea :(
- 2Extracție dinte
- 1Extracție masea de minte / dureri insuportabile
- 1Despre dantura - extractia si sinusul
- 2Extractie molar 48
Mai multe informații despre: Extractia dentara radiografia dentara molarul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: