Gaura in gingie dupa extractie
Va salut, de mai bine de o saptamana am extras un premolar II din partea de jos, dinte care a fost mai lung decat ceilalti, si cred ca acel cheag de sange s-a dislocat pentru ca am ramas cu o gaura destul de mare care inca ma mai jeneaza, sangereaza si are un miros neplacut, peretele exterior al gingiei parca s-a topit si a ramas gaura iar in mare parte ața a iesit singura. Eu am aparat dentar si a fost nevoie de extractie pentru indreptarea dintilor care sunt foarte inghesuiti. Intrebarea mea este daca dupa ce premolarul I va ocupa locul ramas liber ce se va intampla cu gingia? Dintele va ramane dezbracat de gingie? Gingia se va regenera si se va ridica la acelasi nivel cu gingia celorlalti dinti sau dintele va ramane putin dezvelit? Daca da, ce pot face in situatia asta?
Multumesc.
Multumesc.
3 comentarii
Buna dimineata,
In 6 saptamani locul extractiei va fi complet vindecat, va disparea gaura.
Pentru mirosul neplacut va recomand o igiena orala riguroasa, de multe ori in cavitatea ramasa dupa extractie se aduna resturi alimentare.
In rest nu puteti face nimic, trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic e de lunga durata, premolarul unu nu va ramane cu radacina dezvelita.
O zi buna.
In 6 saptamani locul extractiei va fi complet vindecat, va disparea gaura.
Pentru mirosul neplacut va recomand o igiena orala riguroasa, de multe ori in cavitatea ramasa dupa extractie se aduna resturi alimentare.
In rest nu puteti face nimic, trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic e de lunga durata, premolarul unu nu va ramane cu radacina dezvelita.
O zi buna.
Buna ziua,
va recomand sa faceti spalaturi in locul extractiei cu o seringa cu ser fiziologic zi de zi pentru a grabi vindecarea si a scoate de acolo resturile alimentare.
O zi buna!
va recomand sa faceti spalaturi in locul extractiei cu o seringa cu ser fiziologic zi de zi pentru a grabi vindecarea si a scoate de acolo resturile alimentare.
O zi buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am avut fistula, am scos maseaua dar nu am scapat de pb. De ce?
- 7extractie molar, durere insuportabila+eruptie molar de minte
- 4Extractie masea - absces dentar
- 22 extractii deodata: masea de minte + premolar
- 5masea cu infectie (puroi) extractie
- 4extractii dentare la copii
- 5gust alterat de la extractia dentara sau poate sa fie si de la candidoza bucala?
- 1Extractie masea nereusita
- 1Alternativa la extractia dintilor mobili - Electronic doctor
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 1Probleme masea de minte - Extractie? DA sau NU?
- 1maseau umflata dar mi-a scoso!
- 9Obraz umflat dupa extractie de molar de minte
- 5Puroi in urma scoaterii măselei de minte
- 2Igiena dupa extractie
- 2Extracție masea
- 1Fire scoase prea devreme
- 1Extractie molar dreapta sus
- 1Molar de minte
- 1Eliminare fire postoperator
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: