Gaura in gingie dupa extractie

18-08-2017
wandrei
Nu este medic/terapeut
wandrei
Va salut, de mai bine de o saptamana am extras un premolar II din partea de jos, dinte care a fost mai lung decat ceilalti, si cred ca acel cheag de sange s-a dislocat pentru ca am ramas cu o gaura destul de mare care inca ma mai jeneaza, sangereaza si are un miros neplacut, peretele exterior al gingiei parca s-a topit si a ramas gaura iar in mare parte ața a iesit singura. Eu am aparat dentar si a fost nevoie de extractie pentru indreptarea dintilor care sunt foarte inghesuiti. Intrebarea mea este daca dupa ce premolarul I va ocupa locul ramas liber ce se va intampla cu gingia? Dintele va ramane dezbracat de gingie? Gingia se va regenera si se va ridica la acelasi nivel cu gingia celorlalti dinti sau dintele va ramane putin dezvelit? Daca da, ce pot face in situatia asta?
Multumesc.
3 comentarii
0
19-08-2017, ora 08:44
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
In 6 saptamani locul extractiei va fi complet vindecat, va disparea gaura.
Pentru mirosul neplacut va recomand o igiena orala riguroasa, de multe ori in cavitatea ramasa dupa extractie se aduna resturi alimentare.
In rest nu puteti face nimic, trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic e de lunga durata, premolarul unu nu va ramane cu radacina dezvelita.
O zi buna.
0
19-08-2017, ora 12:29
wandrei
Nu este medic/terapeut
wandrei
Multumesc.
0
21-08-2017, ora 10:47
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
va recomand sa faceti spalaturi in locul extractiei cu o seringa cu ser fiziologic zi de zi pentru a grabi vindecarea si a scoate de acolo resturile alimentare.

O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •