Anxietate generalizata sau toc

30-01-2023
Ralucatd
Nu este medic/terapeut
Ralucatd
De 3 săptămâni ma confrunt cu o problema, în urma unor insomnii am început sa am niște senzații de agitatie continua, neliniște, frici și ganduri de genul: dacă ies afara îmi va fi rau, dacă nu mai fac fata la job, dacă înnebunesc, dacă nu își face tratamentul efectul, dacă nu mai pot dormi, dacă tratamentul îmi face rău, îmi analizez excesiv toate simptomele și citesc numai despre boli psihice, ba mi se pare ca ma ia inima, ba ma deranjează capul, ba ochii, nu pot dormi singura și nu pot rămâne singura acasă, im schimb ies singura pe strada, dar cu dificultate, o țin asa în permanenta, nu ma mai pot concentra pe nimic. Ce anume am TOC sau Anxietate generalizata?
3 comentarii
1
30-01-2023, ora 10:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietate.
1
30-01-2023, ora 13:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

De fapt situatia s0ar putea sa fie invers: nu insomniile sunt cauza ci ele sunt simptomele. Insomnia arata ca ceva se intampla nepotrivit, ca ceva ”fierbe” in inconstientul persoanei.

Mergeti la un psihoterapeut cu experienta pentru evaluare si discutii, ca sa intelegeti cum sa gestionati situatia
1
30-01-2023, ora 14:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet, pentru că simptomele pot fi întâlnite în cadrul mai multor tulburări. Așa cum v-a spus și colegul meu, mergeți într-un cabinet pentru evaluare și psihoterapie. Pe lângă anxietate poate fi și ipohondrie dacă aveți impresia că tot apar simptome unele după altele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: