Ajutooorrr durere de dinți

18-11-2022
Andreia
Nu este medic/terapeut
Andreia
Bună ziua am durere groaznică la dinții și gingiile inferioare din fata nu știu încotro să o mai iau am fost la doi stomatologi chirurgi și aman2 mi.au spus că trebuie să îmi pun aparat dentar că durerea ar fi de la dinții strâmbi. Totuși mi se pare prea mare durerea /presiunea și amorțeală pe care o simt de 5 luni de zile. Nu știu ce să fac practic daca ar fi sa îmi pun aparat dentar tot nu îmi poate calma nimic aceasta durere nu știu ce să mai zic sunt disperata, în Belgia în urma unui CT mi sa spus că e de la măseaua de minte dar cei doi doctori din Romania nu vor să îmi scoată măseaua de minte spunând că nu am de ce sa le scot. Durerea e constanta și nu mai fac față ajutooorrr unde sa mai merg ??? Și care ar putea fi cauza. Mi se pare ireal sa stau cu durerea pana îmi îndreaptă apartaul dentar dinții
2 comentarii
0
19-03-2023, ora 09:01
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

durerea la dinți și gingii poate avea multe cauze, iar tratamentul potrivit depinde de diagnosticul corect.

Din ceea ce ați descris, durerea poate fi legată de poziționarea dinților, cum au sugerat stomatologii, dar poate fi și cauzată de alte probleme dentare, cum ar fi cariile, infecțiile sau inflamațiile gingivale sau cele de la vârful dinților. De asemenea, o măsea de minte care nu a erupt complet sau care este poziționată incorect poate cauza presiune și durere.

Dacă ați făcut deja un CT care a exclus alte probleme dentare sau o cauză mai gravă, cum ar fi o infecție a sinusurilor, poate fi util să consultați totuși un ortodont. Acesta vă poate recomanda o soluție pentru a îndrepta poziția dinților și pentru a reduce presiunea asupra gingiilor.

În ceea ce privește măseaua de minte, dacă aceasta este doar parțial eruptă sau este poziționată incorect, poate cauza durere și trebuie extrasa. Este posibil ca stomatologii pe care i-ați consultat până acum să nu considere că este necesară extragerea acesteia, dar dacă simți că aceasta este cauza durerii dvs, puteți solicita încă o opinie a unui alt medic.

În orice caz, este important să încercați să identificați cauza durerii și să discutați în persoană cu un medic dentist pentru a găsi o soluție adecvată. Durerea dentară sau gingivală nu ar trebui ignorată și poate fi semnalul unei probleme mai serioase.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
0
15-10-2023, ora 16:57
Albert123
Nu este medic/terapeut
Albert123
Cum a ti rezolvat problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •