Nerv dentar
Bună ziua, acum ceva vreme am avut o problema cu un molar din spate din maxilar.
S-a fisurat și a căzut din ea și a rămas loc gol.
Nu am putut sa o repar din cauza ca nu am avut banii in acel moment.
Menționez ca nervul nu l-am scos.
După ce a căzut toată, locul unde a fost nu m-a durut pana acum cateva zile.
A început sa m-a doară foarte tare și sunt nevoita sa iau calmante sa îmi pot continua treburile zilnice.
Vreau sa știu de ce a început sa m-a doară.
S-a fisurat și a căzut din ea și a rămas loc gol.
Nu am putut sa o repar din cauza ca nu am avut banii in acel moment.
Menționez ca nervul nu l-am scos.
După ce a căzut toată, locul unde a fost nu m-a durut pana acum cateva zile.
A început sa m-a doară foarte tare și sunt nevoita sa iau calmante sa îmi pot continua treburile zilnice.
Vreau sa știu de ce a început sa m-a doară.
3 comentarii
Bună ziua,
există mai multe posibile cauze pentru apariția durerii în această situație.
Infecție sau inflamație: După ce un dinte este deteriorat, locul respectiv poate deveni vulnerabil la infecții sau inflamații. Dacă un dinte fisurat permite bacteriilor să pătrundă în interiorul dintelui sau în țesuturile adiacente, se poate dezvolta o infecție. Aceasta poate provoca inflamație și durere.
Expunerea pulpei dentare: Dacă molarul fisurat a dus la expunerea pulpei dentare (țesutul moale și sensibil din interiorul dintelui care conține nervul și vasele de sânge), atunci durerea poate fi cauzată de stimuli precum alimente calde, reci, dulci sau acide care ajung la pulpa expusă.
Probleme ale gingiilor sau ale țesutului din jur: După găurirea unui dinte, țesuturile gingivale și osoase din jur pot suferi modificări. Aceste modificări pot provoca durere și sensibilitate în zona respectivă.
Este important să consultați un medic dentist pentru o evaluare adecvată a situației și pentru a determina cauza exactă a durerii. Medicul dentist va examina zona, va evalua starea gingiilor și a țesuturilor din jur și poate recomanda radiografii dentare pentru a obține o imagine mai clară. În funcție de diagnostic, medicul va putea oferi un plan de tratament adecvat, care poate include tratamentul infecției, restaurarea dintelui sau alte opțiuni de tratament necesare.
Până la consultație, puteți utiliza analgezice cu eliberare fără prescripție medicală pentru a ameliora temporar durerea, dar este important să primiți o evaluare și sfaturi de la medicul dentist cât mai curând posibil pentru a trata cauza problemei.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
există mai multe posibile cauze pentru apariția durerii în această situație.
Infecție sau inflamație: După ce un dinte este deteriorat, locul respectiv poate deveni vulnerabil la infecții sau inflamații. Dacă un dinte fisurat permite bacteriilor să pătrundă în interiorul dintelui sau în țesuturile adiacente, se poate dezvolta o infecție. Aceasta poate provoca inflamație și durere.
Expunerea pulpei dentare: Dacă molarul fisurat a dus la expunerea pulpei dentare (țesutul moale și sensibil din interiorul dintelui care conține nervul și vasele de sânge), atunci durerea poate fi cauzată de stimuli precum alimente calde, reci, dulci sau acide care ajung la pulpa expusă.
Probleme ale gingiilor sau ale țesutului din jur: După găurirea unui dinte, țesuturile gingivale și osoase din jur pot suferi modificări. Aceste modificări pot provoca durere și sensibilitate în zona respectivă.
Este important să consultați un medic dentist pentru o evaluare adecvată a situației și pentru a determina cauza exactă a durerii. Medicul dentist va examina zona, va evalua starea gingiilor și a țesuturilor din jur și poate recomanda radiografii dentare pentru a obține o imagine mai clară. În funcție de diagnostic, medicul va putea oferi un plan de tratament adecvat, care poate include tratamentul infecției, restaurarea dintelui sau alte opțiuni de tratament necesare.
Până la consultație, puteți utiliza analgezice cu eliberare fără prescripție medicală pentru a ameliora temporar durerea, dar este important să primiți o evaluare și sfaturi de la medicul dentist cât mai curând posibil pentru a trata cauza problemei.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007
.
Daca o măsea este cariata dar nu doare deloc, nici la cald nici la rece, de ce trebuie scos nervul și nu se tratează.Explicatia medicului a fost că e adâncă caria, iar când a scos nervul a spus că arată bine.
Deci, se putea trata fara sa scoată nervul?
Mulțumesc !
Deci, se putea trata fara sa scoată nervul?
Mulțumesc !
Bună ziua,
chiar dacă nu doare, la momentul în care se face tratamentul cariei, se poate constata că aceasta este foarte aproape de nerv și, pentru ca pacientul să nu aibă dureri după îndepărtarea completă a cariei, trebuie scos nervul.
Ca în orice tratament medical, și cariile trebuie îndepărtate până în țesut sănătos.
chiar dacă nu doare, la momentul în care se face tratamentul cariei, se poate constata că aceasta este foarte aproape de nerv și, pentru ca pacientul să nu aibă dureri după îndepărtarea completă a cariei, trebuie scos nervul.
Ca în orice tratament medical, și cariile trebuie îndepărtate până în țesut sănătos.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere insuportabila de masea, iau tratament dar nu m-a lasat deloc
- 4durere de masea
- 0prestarium si dureri dentare
- 6Afectiuni ale gingiilor
- 3durere de masea..
- 5durere masea, nerv scos, infectie dentara, plomba
- 3durere masea insuportabila
- 3Durere de masea insuportabila !
- 9Durere la premolar cu nerv scos
- 1dureri de masele si ureche
- 0DENTAR - Durere de incisivi
- 1Durere masea
- 8ajutati-ma
- 0Durere de masea
- 1Am doua măsele una lângă alta si nu stiu care dintre ele ma doare
- 1Pulsație puternica la baza dintelui
- 0Durere acuta de masea
- 0Dureri de masea
- 1Radacina rupta?
Mai multe informații despre: Durerea de dinti durerea de dinti radacina dentara rest radicular
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: