Durere de masea

06-08-2016
AndreyF
Nu este medic/terapeut
AndreyF
Buna ziua, am 13 ani, si, cam de 2 zile ma doare maseaua din stanga sus, penultima. Acea masea a fost sigilata deoarece aveam un inceput de carie.. Acum sigiliul acela s-a gaurit si maseaua sa gaurit si ea, si a inceput sa ma doara foarte tare.. Am luat agocalmin injectabil si am pus pe masea si a mai trecut dar trebuie sa merg la stomatolog, daca pun ceva apa rece pe masea durerea se amelioreaza. Intrebarea este, o sa trebuiasca sa imi omoare nervul sau doar o simpla curatare si plombare?
4 comentarii
0
07-08-2016, ora 19:56
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua! Dupa simptomatologia descrisa este foarte posibil sa fie nevoie si de tratament de canal (''omorat nerv, scos nerv''); trebuie facuta radiografie, curatat tot procesul carios si luata atitudinea potrivita in functie de situatie. Mergeti la un medic stomatolog pentru a rezolva problema.
0
08-08-2016, ora 08:02
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Fara sa vedem exact cat de departe este caria de nerv este grec sa spunem daca scoatem nervul sau nu.
Va recomand sa faceti o radiografie si sa merletti la stomatologa cat mai curano cu putinta pentru a evita alte dureri.
Este posibil doar sa fie o sensibilitate foarte mare pentru ca a ramas dintele neprotejat si canalicule dentinare sunt libere sa preia orice stimul si de aici poate aparea durerea.Ideea e ca cu cat stati mai mult asa cu atat inflamatia pulpare/a nervului se agraveaza si nu va mai fi reversibila, si da atunci veti ajunge la scoaterea nervului.
Faceti va o programare cat mai curand cu putinta!

O zi buna!
0
15-08-2016, ora 22:07
AndreiF22
Nu este medic/terapeut
AndreiF22
Acum, am observat ca la rece ma doare, adica daca pun apa rece la masea incepe sa ma doara..
0
18-08-2016, ora 19:16
Stomatologie, Bucuresti
Cu cat se intervine mai repede, cu atat sunt sanse mai mari sa ramana dintele vital ( cu nerv viu).Asa ca nu amanati prea mult vizita la stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •