Abces dentar
Buna ziua!Indraznesc sa va adresez si eu o intrebare fiindca am o nelamurire.Acum cateva luni mi s-a obturat o masea(era cariata si ma durea groaznic).Totul bine si frumos pana acum 2 saptamani cand la maseaua respectiva am avut un abces dentar si s-a umflat pana la ochi(mentionez ca e vorba despre o masea de sus).Am luat amoxicilina 3 zile.Tot la medicul care mi-a tratat-o si mi-a pus plomba, mi s-a drenat maseaua.Acum cateva zile cand curata acolo s-a observat un polip si imi sangera foarte tare.Iar azi dupa 3 zile dupa ce am fost la dentist iar mi s-a umflat maseaua dupa nici 2 sapt. de la abces.Nu e tare umflata, doar putin si nici nu doare, dar e ceva grav?Totusi e a 2 a oara cand se umfla…Acum am programare la endodont fiindca respectivul doctor nu poate vedea ce este acolo si atunci apelez la endodont la recomandarea acestuia.Ce parere aveti?E grav ca s-a umflat iar…?Multumesc anticipat!
4 comentarii
Buna dimineata,
Este posibil sa existe un canal suplimentar, de aceea se tot umfla. Este bine ca v-a trimis la endodont. La microscop se vad foarte bine toate canalele si tratamentul este de cea mai buna calitate.
Multa sanatate.
Este posibil sa existe un canal suplimentar, de aceea se tot umfla. Este bine ca v-a trimis la endodont. La microscop se vad foarte bine toate canalele si tratamentul este de cea mai buna calitate.
Multa sanatate.
Da, intr-adevar s-a pus problema existentei unui canal, a unei "cai false"...Dar oricum am observat de dimineata spre fericirea mea ca punga de puroi de la gingie s-a spart si a iesit puroi.Multumesc frumos!!!
Buna ziua!Fetita mea de 7 ani are o durere dentara de 10 zile.In urma cu 5 zile ne-am dat seama ca are o umflatura in gingie deasupra unei masele.La controlul periodic facut acum o luna nu avea nici o carie si acum are carie si abces dentar.Problema este ca de 5 zile ia antibiotic si nu i se desumfla gingia.I s-a prescris amoxicilina suspensie de 250 mg/5ml de 3 ori pe zi.Ii dau si nurofen de 3 ori pe zi.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat cu privire la aceasta situatie caci am fost de 2 ori la stomatolog de 5 zile incoace si ni s-a spus sa continuam tratamentul inca 7 zile pentru ca infectia este in acelasi stadiu.
Buna ziua,
De obicei abcesele la copii se remit repede, in doua- trei zile. Unele se sparg dimineata la periaj.
Tratamentul medicamentos prescris este corect.
Ce puteti dvs sa faceti este sa ii curatati maseluta dupa fiecare masa, sa nu ramana alimente in caviatea cariata. Cu o scobitoare indeparati resturile alimentare.
De obicei abcesele la copii se remit repede, in doua- trei zile. Unele se sparg dimineata la periaj.
Tratamentul medicamentos prescris este corect.
Ce puteti dvs sa faceti este sa ii curatati maseluta dupa fiecare masa, sa nu ramana alimente in caviatea cariata. Cu o scobitoare indeparati resturile alimentare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Abces la masea
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 4abces dentar sau nu? va rog ajutati-ma!
- 2Abces Dentar? Rezectie apicala sau nu Dx!
- 0Puroi in gingii
- 3masea umflata dupa ce a fost plombata
- 3Se poate face abces la o masea din cauza hipertensiunii?
- 1abces dentar la copil de 3 ani...
- 2Sarcina masea cu puroi si sarcina
- 1Puroi pe gingie - recurenţă săptămânală !
- 2Punga de puroi dupa tratament cu antibiotic
- 1Punga puroi gingie
- 3Abces după extracție
- 6abces in cerul gurii
- 2Puroi la dinti dupa o lucrare
- 2Abces dentar
- 2Umflatura gat
- 1Obraz umflat masea
- 0Abces peste o luna dupa extractia maselei de minte
Mai multe informații despre: Abcesul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: