Abces care nu dispare

18-09-2018
Anca124
Nu este medic/terapeut
Anca124
Buna ziua,

Am o intrebare. Este vorba de mama mea, de o săptămână se chinuie cu o durere de măsea in partea stanga, jos. De 5 zile ia augumentin de 1000 la 12 ore. La măsea s-a format un abces foarte mare, ca o pungă care persista acolo inca de cand a inceput tratamentul cu antibiotic. Datorita abcesului si obrazul este umflat. A fost umflat si gâtul in zona respectiva dar acum s-a mai retras si a ramas doar obrazul umflat. Durerile persista si ele si cedează doar cu antiinflamatoare dar pentru maxim 5-6 ore apoi reapar. Mentionez ca in primele 2 zile durerile erau extrem de puternice si nu cedau nici cu antiinflamatoare. De abia după 3 zile de antibiotic acestea au mai scazut in intensitate dar nu au dispărut complet si nici intervalele de timp la care apar nu s-au rarit. Acum sunt 5 zile de când ia antibiotic, abcesul este tot acolo, obrazul e tot umflat si apar dureri si la maseaua de deasupra celei afectate.

Mentionez ca doamna nu a mers vreodată la dentist deoarece ii este extrem de frica. Totusi as vrea sa stiu daca e cazul sa continuam cu antibioticul sau sa schimbam antibioticul ori e cazul sa fie drenata infecția si daca e caz de deranj, se Poate anestezia? Ce presupune procesul?. Sau se poate retrage abcesul doar cu antibiotic?

Va multumesc !
Anca
3 comentarii
0
18-09-2018, ora 13:31
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua, va recomand sa mergeti la un medic stomatolog pentru tratament de specialitate. Infectia trebuie drenata. Se face anestezie.
0
18-09-2018, ora 14:12
Anca124
Nu este medic/terapeut
Anca124
Va multumesc frumos pentru raspuns. Exista sanse sa nu prinda anestezia datorita infectiei?
0
18-09-2018, ora 15:07
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Va durea o secunda la decompresia colectiei purulente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: