Trebuie schimbate obturatiile după îndepărtarea aparatului ortodontic?

19-03-2023
Andra.cornelia
Nu este medic/terapeut
Andra.cornelia
Acum 4 ani mi-am pus aparat ortodontic iar înainte de aplicarea acestuia mi-au fost schimbate toate obturatiile vechi cu altele noi, sub unele dintre acestea fiind carie, deci sunt putin mai mari decât cele dinainte. In timpul purtării aparatului am avut grija de dinții mei(igienizări, periaj). Recent, după indepartea aparatului am fost la igienizarea care se face după iar doamna stomatolog mi-a spus ca plombele mele nu sunt bine adaptate si ca ar trebui schimbate. Chiar este posibil ca după o perioada atat de scurta ele sa trebuiască schimbate? De asemenea dacă se schimba o plomba veche cu alta noua iar pe sub aceasta nu exista carie, trebuie îndepărtat mai mult țesut dentar sănătos pentru a adapta noua plomba? Multumesc.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 08:52
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

Este posibil ca plombele să necesite schimbare după o perioadă de patru ani, mai ales dacă acestea nu sunt bine adaptate sau au fost supuse stresului constant cauzat de aparatul ortodontic.

Dacă nu există carie sub plomba și aceasta trebuie schimbată, este posibil ca medicul dentist să nu fie nevoit să îndepărteze prea mult țesut dentar sănătos pentru a adapta noua plombă. În unele cazuri, medicul dentist poate folosi o tehnică numită "înlocuirea directă" pentru a îndepărta doar materialul plombei uzate și a-l înlocui cu un nou material, menținând astfel țesutul dentar sănătos intact.

Este important să discutați cu medicul dentist despre opțiunile de tratament și să decideți împreună cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră individuale.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •