Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala

Buna ziua ! Prietenul meu vrea sa isi puna aparat dentar dar am fost la diferiti doctori si au avut opinii diferite ! i sa spus ca are maxilarul prea mic iar mandibula prea mare, nu calca pe masele, am dorii un sfat ar trebui sa isi faca prima oara operatia ordonto-chirurgicala sau aparatul dentar ?
1 comentarii

Buna ziua. Momentul cand se face interventia chirurgicala se stabileste impreuna de echipa medic ortodont-medic chirurg, nu cand vrea pacientul. De obicei, inainte de interventia propriu-zisa, trebuie sa aveti aparatul dentar montat si dintii mutati in anumite directii. Se realizeaza apoi operatia cu aparatul montat in continuare si dupa operatie se mai continua cu tratamentul ortodontic. La noi in tara, majoritatea cazurilor care au nevoie de operatie in cadrul tratamentului ortodontic, respecta acest tipar. Exista si tiparul "surgical first" ( adica operatia prima), dar in general la asiatici. Cel mai bine, ascultati intocmai de ceea ce va recomanda echipa ortodont-chirurg pe care vi-o alegeti! Succes!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Canin inclus-aparat ortodontic metoda cea mai potrivita?
- 1Aparat dentar
- 1Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
- 4Extractia premolarilor in vederea tratamentului ortodontic schimba forma fetei in rau?
- 2Gutiere de contentie
- 3Fibrom mucoasa bucala
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 6Disjunctorul dentar
- 2Aparat ortodontic
- 8Dintii migrează în timpul tratamentului?
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 5Disjunctor palatinal
- 2Dinte mai inalt
- 3Aparat dentar fix
- 1E nevoie de aparat dentar ?
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
- 1Aparat dentar
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic Aparatele dentare ortodontice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: