Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala
Buna ziua ! Prietenul meu vrea sa isi puna aparat dentar dar am fost la diferiti doctori si au avut opinii diferite ! i sa spus ca are maxilarul prea mic iar mandibula prea mare, nu calca pe masele, am dorii un sfat ar trebui sa isi faca prima oara operatia ordonto-chirurgicala sau aparatul dentar ?
1 comentarii
Buna ziua. Momentul cand se face interventia chirurgicala se stabileste impreuna de echipa medic ortodont-medic chirurg, nu cand vrea pacientul. De obicei, inainte de interventia propriu-zisa, trebuie sa aveti aparatul dentar montat si dintii mutati in anumite directii. Se realizeaza apoi operatia cu aparatul montat in continuare si dupa operatie se mai continua cu tratamentul ortodontic. La noi in tara, majoritatea cazurilor care au nevoie de operatie in cadrul tratamentului ortodontic, respecta acest tipar. Exista si tiparul "surgical first" ( adica operatia prima), dar in general la asiatici. Cel mai bine, ascultati intocmai de ceea ce va recomanda echipa ortodont-chirurg pe care vi-o alegeti! Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Aparat dentar
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 4Extractia premolarilor in vederea tratamentului ortodontic schimba forma fetei in rau?
- 3Lamurire
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 7Probleme ortodontice
- 1Nu imi permit sa termin tratamentul!
- 5Aparat dentar decontat CAS si extractie molari de minte
- 2Pot schimba medicul ortodont?
- 3Aparat dentar fix
- 1E nevoie de aparat dentar ?
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 1Aparat dentar mobil adult
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic Aparatele dentare ortodontice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: