Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala

30-06-2020
mariamaria23
Nu este medic/terapeut
mariamaria23
Buna ziua ! Prietenul meu vrea sa isi puna aparat dentar dar am fost la diferiti doctori si au avut opinii diferite ! i sa spus ca are maxilarul prea mic iar mandibula prea mare, nu calca pe masele, am dorii un sfat ar trebui sa isi faca prima oara operatia ordonto-chirurgicala sau aparatul dentar ?
1 comentarii
0
01-07-2020, ora 08:10
Dr. Negru Andreea
Ortodontie si ortopedie dento-faciala, Bucuresti
Dr. Negru Andreea
Buna ziua. Momentul cand se face interventia chirurgicala se stabileste impreuna de echipa medic ortodont-medic chirurg, nu cand vrea pacientul. De obicei, inainte de interventia propriu-zisa, trebuie sa aveti aparatul dentar montat si dintii mutati in anumite directii. Se realizeaza apoi operatia cu aparatul montat in continuare si dupa operatie se mai continua cu tratamentul ortodontic. La noi in tara, majoritatea cazurilor care au nevoie de operatie in cadrul tratamentului ortodontic, respecta acest tipar. Exista si tiparul "surgical first" ( adica operatia prima), dar in general la asiatici. Cel mai bine, ascultati intocmai de ceea ce va recomanda echipa ortodont-chirurg pe care vi-o alegeti! Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru purtătorii de aparate dentare ortodontice
  • Componentele unui aparat dentar și rolul acestora
  • Invisalign vs. Incognito
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •