Parodontoza si aparat ortodontic

27-04-2022
Ela8723
Nu este medic/terapeut
Ela8723
Buna ziua!
Se poate pune aparat ortodontic in caz de parodontita?
3 comentarii
0
27-04-2022, ora 18:48
Dr. Mititelu Bogdan Emilian
Stomatologie, Iasi
Dr. Mititelu Bogdan Emilian
Buna ziua. Dupa stabilizarea bolii parodontale de catre medicul stomatolog se poate merge catre consultul medicului ortodont daca pungile parodontale nu depasesc 3mm. Tratamentul ortodontic in cazul pacientului parodontopat este unul riguros controlat de ambii medici.
0
27-04-2022, ora 19:36
Ela8723
Nu este medic/terapeut
Ela8723
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare: se poate face ceva pentru a reduce pungile parodontale? Daca da, ce tratament e eficient? Aditia osoasa are vreun efect in cazul parodontitei?
0
19-03-2023, ora 05:48
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

există mai multe opțiuni de tratament pentru a reduce pungile parodontale, dar tipul de tratament potrivit depinde de severitatea cazului individual. În general, tratamentul implică îndepărtarea plăcii și a tartrului de pe suprafața dinților și subgingival, și poate include și îndepărtarea țesutului afectat de parodontită. Iată câteva opțiuni de tratament care pot fi considerate:

Scaling și planing - acesta este un tratament de curățare profesională a dinților care îndepărtează placa și tartrul acumulate în jurul dinților și de sub gingie. Acesta poate ajuta la încetinirea progresiei parodontitei și poate ajuta la reducerea pungilor parodontale.

Chirurgie parodontală - în cazurile mai severe de parodontită, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul afectat de boală. Aceasta poate ajuta la eliminarea pungilor parodontale și la promovarea regenerării țesuturilor sănătoase.

Adiția osoasă - acest tratament implică adăugarea de os artificial sau natural la nivelul osului maxilar sau mandibular, cu scopul de a sprijini dinții afectați de parodontită. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea structurii osoase și la reducerea pungilor parodontale.

Este important să discutați cu medicul dentist pentru a afla care dintre aceste opțiuni de tratament este potrivită în cazul dumneavoastră.

În ceea ce privește adiția osoasă, aceasta poate fi eficientă în unele cazuri, dar nu este întotdeauna necesară. În cazul parodontitei, adiția osoasă poate fi utilă pentru a sprijini dinții afectați de boală și poate ajuta la menținerea acestora în loc. Cu toate acestea, în cazurile mai severe de parodontită, poate fi necesară o intervenție chirurgicală mai amplă pentru a îndepărta țesutul afectat. Este important să discutați cu medicul dentist pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru cazul dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul