Disjunctor activare
Buna seara! Am 19 ani jumate și port de o săptămâna un disjunctor palatinal, însă in aceasta seara mi s-a strâmbat cheița atunci când îl activam. Dacă ii solicit ortodontului meu alta cheița, îmi va da? va trebui sa o plătesc? Sau cum procedez? Și încă ceva, credeți ca își va face efectul disjunctorul la vârsta mea? Am citit pe internet ca maximul este de 18 ani, după se osifică maxilarul și nu o sa ajung la rezultatul dorit... o părere?
6 comentarii
Bună,
pot să-ți spun că eu am avut aparat dentar la 30 de ani și am avut și disjunctor. Oasele se modifică, nu e problemă. Doar că trebuie să ai grijă după ce scoți aparatul, să porți contenția ca să nu revină dinții la poziția dinainte.
Nu cred că ești prima persoană căreia i se strâmbă cheița, și oricum, doar medicul tău te poate ajuta. Așa e normal, cel puțin - să-ți acorde asistență cu orice problemă legată de aparat.
Succes și încredere!
pot să-ți spun că eu am avut aparat dentar la 30 de ani și am avut și disjunctor. Oasele se modifică, nu e problemă. Doar că trebuie să ai grijă după ce scoți aparatul, să porți contenția ca să nu revină dinții la poziția dinainte.
Nu cred că ești prima persoană căreia i se strâmbă cheița, și oricum, doar medicul tău te poate ajuta. Așa e normal, cel puțin - să-ți acorde asistență cu orice problemă legată de aparat.
Succes și încredere!
caramik, ai avut nevoie de operatie inainte de disjunctor?
Bună,
Nu am avut nevoie. Aveam arcada în formă de trapez și a trebuit să capete o formă mai de semicerc, ca să nu stea dinții înghesuiți.
Nu am fost un caz grav.
Sănătate!
Nu am avut nevoie. Aveam arcada în formă de trapez și a trebuit să capete o formă mai de semicerc, ca să nu stea dinții înghesuiți.
Nu am fost un caz grav.
Sănătate!
Merci pentru răspuns! eu il am îngust și trebuie lărgit puțin. mi s-a zis ca daca s-au sudat oasele va fi nevoie de operație inainte de disjunctor. dar nu e ceva grav nici la mine. De aceea am intrebat, pentru că l-ati pus la o varsta inaintata. eu am 22 si mi s-a zis ca exista si sansa sa nu ma operez
@caramik
Cat timp ai purtat dijunctorul, cate activari ai facut si oare ti-a aparut pastrunga? Care a fost rezultatul?
Cat timp ai purtat dijunctorul, cate activari ai facut si oare ti-a aparut pastrunga? Care a fost rezultatul?
Bună,
Au trecut mulți ani de atunci. Nu-mi mai amintesc de activări. Însă nici vorbă de strungăreață. Nici nu am auzit așa ceva - mă gândesc că e vreun mit.
A fost un pas intermediar spre aparatul dentar fix și și-a făcut treaba. Ai încredere în medic.
Au trecut mulți ani de atunci. Nu-mi mai amintesc de activări. Însă nici vorbă de strungăreață. Nici nu am auzit așa ceva - mă gândesc că e vreun mit.
A fost un pas intermediar spre aparatul dentar fix și și-a făcut treaba. Ai încredere în medic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tratamentul ortodontic in ce consta?
- 1Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
- 3Lamurire
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 8Dintii migrează în timpul tratamentului?
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 5Disjunctor palatinal
- 6Dinți strambi
- 2Muscatura adanca
- 2Dinte mai inalt
- 2Pot schimba medicul ortodont?
- 3Aparat dentar fix
- 1E nevoie de aparat dentar ?
- 1Problema in tratamentul final ortodontie
- 3Dinti mobili - contentie
- 2Aparat dentar și implanturi
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: