Probleme ortodontice
Este normal ca de 3 luni ortodontul sa nu mi schimbe arcul la partea inferioara?
Daca am o masea tratata pe canal este optim sa o scot si sa mi o aduca pe cea de minte in locul ei sau mai bine o las pe aceasta ?
Daca am o masea tratata pe canal este optim sa o scot si sa mi o aduca pe cea de minte in locul ei sau mai bine o las pe aceasta ?
7 comentarii
Buna dimineata,
Medicul dvs conduce planul de tratament si el decide ce are de facut.
De obicei se extrag molarii de minte in cadrul tratamentului ortodontic.
Medicul dvs conduce planul de tratament si el decide ce are de facut.
De obicei se extrag molarii de minte in cadrul tratamentului ortodontic.
Am 16 ani.
De 1 an port aparat dentar fix pe arcada superioara. Este indicat sa pun aparat dentar si pe arcada inferioara? Din radiografie se vede ca maselele de minte de jos, care nu au strapuns gingia, pun presiune pe dinti si deja s-a rotit un canin. Ce pot sa fac? Sa apelez la un chirurg pt extractia lor desi nu au dat si apoi sa-mi pun aparat dentar si jos, sau sa pun aparat dentar si apoi sa-i extrag sau sa nu mai imi pun deloc aparat dentar pe arcada inferioara.
De 1 an port aparat dentar fix pe arcada superioara. Este indicat sa pun aparat dentar si pe arcada inferioara? Din radiografie se vede ca maselele de minte de jos, care nu au strapuns gingia, pun presiune pe dinti si deja s-a rotit un canin. Ce pot sa fac? Sa apelez la un chirurg pt extractia lor desi nu au dat si apoi sa-mi pun aparat dentar si jos, sau sa pun aparat dentar si apoi sa-i extrag sau sa nu mai imi pun deloc aparat dentar pe arcada inferioara.
Buna seara,
In mod normal aparatul dentar fix se monteaza pe ambele arcade in acelasi timp sau la distanta de 2-3 luni.
Molarii de minte care preseaza pe dintii vecini trebuie extrasi inainte de montarea aparatului.
In mod normal aparatul dentar fix se monteaza pe ambele arcade in acelasi timp sau la distanta de 2-3 luni.
Molarii de minte care preseaza pe dintii vecini trebuie extrasi inainte de montarea aparatului.
Buna ziua,
Molarii de minte se pot extrage chiar daca nu au aparut pe arcada.
Molarii de minte se pot extrage chiar daca nu au aparut pe arcada.
Imi puteti da, va rog, o adresa de email pt a va putea trimite radiografia?Va multumesc!
Nu avem voie sa punem date de contact aici dar dvs puteti trimite un mesaj privat medicului si acolo primiti datele de contact.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
- 3Lamurire
- 6Disjunctorul dentar
- 2Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta
- 8Dintii migrează în timpul tratamentului?
- 1Rezultat după purtare aparat dentar fix
- 2Muscatura adanca
- 2Pot schimba medicul ortodont?
- 1E nevoie de aparat dentar ?
- 1Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 3Dinti mobili - contentie
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Elastice intermaxilare cum se pun corect?
- 3Parodontoza si aparat ortodontic
- 1Trebuie schimbate obturatiile după îndepărtarea aparatului ortodontic?
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: