Toc

26-01-2023
Andrei Balan
Nu este medic/terapeut
Andrei Balan
Credeți ca oamenii cu tulburare obsesiv compulsiva pot ajunge sa faca rău cuiva, dacă au obsesi legate de agresivitate, sex etc?
2 comentarii
0
26-01-2023, ora 18:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cred ca aceste probleme trebuie discutate cu un psiholog. Nu pe forum.
0
29-01-2023, ora 01:20
360
Nu este medic/terapeut
360
gasisem la un moment dat un neurolog pe youtube care spunea ceva de genul: gandurile nu pot controla gandurile, ci actiunile tale sunt cele care modeleaza gandurile (suna putin intortocheat, stiu...). prin urmare, exerseaza activitatile pozitive si comportamentul pozitiv in relatiile cu cei din jurul tau si inconjoara-te de persoane pozitive pe cat posibil. Iar atunci ai rezolvat partial problema pt ca ai antrenat creierul sa faca lucruri pozitive/bune/corecte

cum ai putea exersa ? un exemplu ar fi sa ajuti pe cineva neconditionat atunci cand iti cere ajutorul. in alte cuvinte, fara sa te astepti sa fi rasplatit pt efort.
alt exemplu, empatizeaza cu persoanele apropiate tie (cred ca e un exemplu bun)

cauta contactele sociale, nu fugi de ele pt ca ele elibereaza serotonina de care ai nevoie in ocd
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: