Toc
Credeți ca oamenii cu tulburare obsesiv compulsiva pot ajunge sa faca rău cuiva, dacă au obsesi legate de agresivitate, sex etc?
2 comentarii
Cred ca aceste probleme trebuie discutate cu un psiholog. Nu pe forum.
gasisem la un moment dat un neurolog pe youtube care spunea ceva de genul: gandurile nu pot controla gandurile, ci actiunile tale sunt cele care modeleaza gandurile (suna putin intortocheat, stiu...). prin urmare, exerseaza activitatile pozitive si comportamentul pozitiv in relatiile cu cei din jurul tau si inconjoara-te de persoane pozitive pe cat posibil. Iar atunci ai rezolvat partial problema pt ca ai antrenat creierul sa faca lucruri pozitive/bune/corecte
cum ai putea exersa ? un exemplu ar fi sa ajuti pe cineva neconditionat atunci cand iti cere ajutorul. in alte cuvinte, fara sa te astepti sa fi rasplatit pt efort.
alt exemplu, empatizeaza cu persoanele apropiate tie (cred ca e un exemplu bun)
cauta contactele sociale, nu fugi de ele pt ca ele elibereaza serotonina de care ai nevoie in ocd
cum ai putea exersa ? un exemplu ar fi sa ajuti pe cineva neconditionat atunci cand iti cere ajutorul. in alte cuvinte, fara sa te astepti sa fi rasplatit pt efort.
alt exemplu, empatizeaza cu persoanele apropiate tie (cred ca e un exemplu bun)
cauta contactele sociale, nu fugi de ele pt ca ele elibereaza serotonina de care ai nevoie in ocd
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 113Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a VI-a
- 7am o manie, ce sa fac ca sa imi treaca?
- 17Este o problema medicala? Este TOC?
- 10obsesie psihica ?
- 12Sindrom obsesiv-compulsiv - ganduri oribile
- 16Ganduri obsesive !
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 7Stare de neliniste si vinovatie
- 6De la TOC am dat in schizofrenie?
- 5Cum scap de obsesii si compulsii?
- 2OCD/TOC
- 5Tulburare obsesiv compulsiva tanar de 20 ani
- 3Care e cauza exacta a schizofreniei? Dar a tulburarii obsesiv compulsiva?
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 2Tulburare obsesiv compulsiva!
- 14TOC/Anxietate
- 14Toc anafranil
- 4Tehnica Neurofeedback pentru vindecarea sau ameliorarea patologiilor neuropsihiatrice?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: