Toc-ul se poate vindeca?Cine va reuși vreodată să vindece toc-ul??

19-09-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De ce e așa greu de tratat tulburarea obsesiv compulsiva?Așa mi-a zis medicul meu că e foarte greu de tratat chiar și cu tratament.
Nu mă afectează schizofrenia cât mă afectează toc-ul.Ce suferință mi-a provocat toc-ul 10 ani de zile nu pot sa descriu.
Tratamentul in toc mă ajută 45 la sută.Vorbesc serios.Toate tratamentele nu m-au ajutat așa mult, niciunul și am încercat zeci de antidepresive.
Ce e cu TOC-ul asta?Cum se poate vindeca?
Am ajuns să mă gândesc că numai Dumnezeu mă mai poate ajuta.
10 comentarii
0
19-09-2019, ora 20:44
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ce tratament urmați ?
0
19-09-2019, ora 21:27
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Prozac 40 mg, rispolept consta 50 mg, quetiapina 200
Am și toc și schizo.
0
21-09-2019, ora 21:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Terapie cognitiv-comportamentală ați încercat? Vorbiți cu psihiatrul să vă trimită la unul din psihoterapeuții cu care colaborează prin casa de asigurări.
0
02-10-2019, ora 13:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Obstacolul mai mare in cazul tau Willy e cel legat de schizofrenie si nu cel legat de TOC.

Simptomele TOC pot sa ajunga sa nu mai depinda de tratamentul medicamentos, echilibrul psihic fiind intretinut doar cu sprijinul psihoterapiei. Insa in cazul schizofreniei tratamentul medicamentos e necesar toata viata.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
04-10-2019, ora 19:39
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Pot sa spun că toc-ul mă chinuie cel mai tare, simptomuri de schizo nu mai am, poate doar probleme de atenție care mă supără într-adevăr dar episod psihotic nu am mai avut decât atunci în 2016 la diagnosticare, a durat 3 luni și atât a fost.Sunt sub tratament e adevărat dar toc-ul, obsesiile, compulsiilea supără cel mai tare, nu schizo.Imi vin des obsesii compulsii, toc îmi face viața nasoala și grea.Avand în vedere că nu am mai avut episoade psihotice decât unul la diagnosticare mai trebuie sa iau tratament toată viața? Am făcut în trecut psihoterapie Gratis la Sc și decontată la spital., Nu prea a avut efecte.Momentan nu îmi permit psihoterapie plătită și iau doar tratament, prozac pt toc și rispolept pt schizo.
0
04-10-2019, ora 21:11
Psihologie, București
Poti vorbi cu psihiatrul să te trimită la un psihoterapeut cu care colaboreaza prin casa de asigurări, ca să nu plătești.
0
08-10-2019, ora 07:18
Trolleru
Nu este medic/terapeut
Trolleru
Dumneata domnule Willy trebuie si trebuia sa stii ca TOC nu se vindeca niciodata, deci cu tratament doar il tii in frau cat se poate. Daca ai un tratament bun esti mai bine. Asa ca iti urez succes. Cine iti spune ca trece (necontand ce metoda invoca), minte.
0
11-10-2019, ora 05:51
Mickyy
Nu este medic/terapeut
Mickyy
Incerc de o ora sa postez si nu reușesc :'(
Oare chiar atât de cretina sunt?
0
11-10-2019, ora 06:17
Mickyy
Nu este medic/terapeut
Mickyy
Mda. Inca nu am reușit sa postez si ma gandesc ca poate o fi un semn ca sa nici n-o fac pana la urma. Ce rost are?
Chiar nu va dati seama cat de important e pentru cineva disperat, sa nu stea cu orele sa caute cum se posteaza? Poate intre timp se razgandeste si se sinucide...
0
18-10-2019, ora 17:35
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Willy fog, TOC este o boala grea, cumplita pentru pacient si banuiesc ca combinatia diagnosticului o face de nesuportat, dar cu un tratament potrivit puteti tine simptomele sub control. Incercat sa vorbiti cu medicul dvs sa va schimbe antidepresivul. Daca Prozac nu va merge, vorbit sa incercati alt SSRi.

Vorbiti cu medicul si explicati-i foarte clar ca nu va simtiti ok din cauza toc-ului. Sper sa fie suficient de inteligent si sa va schimbe tratamentul. Spun asta, nu din rautate, ci din experienta. Am intalnit medici insuficient pregatiti in privinta TOC care mi-ai dat tratament gresit sau subdozat.
In cazul dvs, dar numai sub supravegherea medicului, ar trebui crescuta doza gradual pana la 80mg Prozac/zi, daca acesta refuza sa va schimbe tratamentul. Toate cartile si cam toate prospectele spun ca in TOC tratamentul functioneaza pe doze mai mari decat in cazul celorlalte afectiuni.
Vorbiti cu medicul dvs sa va ia in serios.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: