Va rog, ajutati-ma!Am mare nevoie de ajutor!Sunt disperat.

08-08-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Buna ziua.Am schizofrenie paranoida si TOC.Insa simptomele in mare parte la schizofrenie mi-au trecut, nu mai am niciun fel de halucinatie/delir etc, probabil de la tratament dar am mari mari probleme cu TOC-ul. Vreau sa stiu si eu care sunt principalele modalitati, tehnici, metode pentru a vindeca sau ameliora tulburarea obsesiv compulsiva(OCD)? Ce principii trebuie sa aplic? Care sunt cele mai importante tehnici de a face fata gandurilor acelea eronate din tulburarea obsesiv compulsiva?Stiu ca gandurile acelea sunt false dar imi provoaca mare anxietate si imi vin des...Vreau sa stiu si eu niste metode de a lupta cu tulburarea asta, TOC-ul sau OCD.. Ajutati-ma va rog findca nu dispun de bani de psiholog..:( NU dispun de bani pentru psihoterapie momentan, sunt elev si traim doar dintr-un singur salariu destul de mic. Va rog frumos, pentru un psiholog sau psihoterapeut, sa ma ajutati macar cu cele mai importante tehnici si metode pentru vindecarea si inlaturarea TOC-ului sau macar ca pentru ameliorarea, rezistenta in fata aceste tulburari care ma mananca pe interior, in suflet.:( In ultimul timp imi vin foarte multe obsesii urate si fac foarte multe compulsii si practic trece ziua si eu fac numai obsesii si compulsii aproape.Ma simt rau.Va rog ajutati-ma va cer ajutorul disperat.TOC este o boala chinuitoare si ingrozitoare.:( Momentan iau tratament medicamentos cu multe pastile antidepresive, anxiolitice si antipsihotice dar parca fara efect major si eficient..Va raman vesnic recunoscator daca ma ajutati. Sufletul meu e plin de zbucium si tulburat..:(
Sufar mult si pe langa asta mai am probleme de memorie si concentrare/atentie..Dar simt ca cel mai mult ma distruge TOC-ul si deci va rog ajutati-ma aici cu sfaturi cum sa fac fata acelor ganduri urate si anxietatii care vine:De exemplu imi vine asa:Vreau sa ii fac rau unui anumit om.SI imi vine anxietate mare, si eu ca sa scap de raul si de anxietatea aia fac compulsii mentale, imi spun in minte ca nu e bine, ca nu e normal, ca vreau sa traiesc si ca vreau sa fiu normal, adica imi spun mai multe cuvinte, propozitii care ma linistesc..si trece starea de anxietate dar dupa vine iarasi si iarasi gandul si iar simt nevoia sa fac compulsii...
Va rog mult.Ce as putea face?
Fac tratament cu Rispolept Consta 50 mg, escitalopram 10 mg, venlafaxina 150 mg, olanzapina 5 mg, levomepromazin un sfert sau jumate (la nevoie) din 25 mg si bromazepam la nevoie.la schizofrenie tratamentul poate ma ajuta, nu mai am simptome urate dar la TOC deloc deloc.Imi vin multe obsesii si ganduri chiar si pe strada imi spun mental acele propozitii cand merg ca sa ma simt bine ca si pe strada imi vin multe ganduri cateodata..si ma doare ca in loc sa fiu atent la cumparaturi sau la plimbare eu fac obsesii..
Ce as putea sa fac?Daca nu fac compulsiile anxietatea devine foarte mare..
Ajutati-ma va rog, sunt disperat.Pana acum nu am postat asa de grav, dar zilele astea, saptamana asta a fost apasatoare cu TOC-ul..Sufar mult va rog sa ma credeti..cine imi poate oferi putin ajutor?:(

Am multe probleme, 2 diagnostice si probabil si al treilea fobie sociala/anxietate sociala, dar toc-ul imi da cele mai mari probleme.+ca am probleme de concentrare si memorare.

E ceva ce ma poate ajuta?Imi puteti acorda putin ajutor?

Va rog sa nu stergeti ultimele 2 intrebari, fiindca chiar am nevoie de ajutor, TOC-ul ma distruge..:(Si vreau sa vada cat mai multi oameni care ma pot ajuta macar cu un sfat, cu o tehnica, cu un minim ajutor, suport.

Va multumesc anticipat.
8 comentarii
1
08-08-2017, ora 20:16
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Imi pare rau ca nu am sa-ti dau un sfat care sa te ajute dar pot sa-ti spun ca la un moment dat vor trece gandurile astea de la sine (evident, daca nu faci ceva prin care sa treaca mai repede). Pana la urma se satura si mintea de atatea ganduri si zice "Ia mai da-le ma dreacu de ganduri negative ca m-am saturat, hai sa mai gandesc si eu altceva". La mine asa s-a intamplat. Stiu cat de chinuitor e ceea ce ti se intampla, ca si eu am trecut prin asta. Din pacate nu am gasit nici eu o rezolvare, au trecut asa... fara sa fac nimic. Din cate am inteles eu, ideea e sa nu te pui contra mintii, sa nu te lupti cu ea, caci vei pierde intotdeauna. Pentru ca mintea e o parte din tine si ar insemna ca te lupti cu tine insuti. Eu zic sa ii permiti orice gand vrea ea sa gandeasaca. Spune-i: "E ok, dar nu sint interesat." Fii doar un observator al mintii tale, nu incercar sa o judeci, ca aia e bine si ca aia nu. Si nu-ti mai fa probleme degeaba ca n-ai sa omori tu pe nimeni, indiferent de cate ori ti-ar veni asta in gand... ce dreacu. :))

Am si eu o curiozitate. As vrea sa-mi spui daca esti un om credincios, daca esti cu biserica, cu religia, cu Dumnezeu si crezi puternic in astea. Si pe urma iti spun si de ce.
1
08-08-2017, ora 22:28
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Mersi de raspuns.
Cred in Dumnezeu, ma rog, dar nu prea ma duc la biserica, nu mi-e bine acolo, am anxietate sociala cand intru in biserica, dar mai citesc chestii religioase si cred in El, in fiecare zi ma rog.
De ce?
1
08-08-2017, ora 23:04
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Eu am impresia ca multe boli din astea psihice apar la persoanele credincioase/religioase, si vad ca asta mi se confirma de fiecare data. Mai ales chestia asta cu gandurile rele. Si eu eram cu religia inainte si la fel am avut ganduri din alea. Stii cum imi explic ? Religia are o serie de "porunci" (in special 10) pe care nu trebuie sa le incalci ca altfel te ia dracu (la propriu:). Mintea omului, cand aude ca ceva ii e interzis, vrea sa faca exact lucru ala, pentru ca mintea unui om normal vrea sa traiasca libera nu sclava. Citesc de mult timp forumul asta si am vazut o multime de oameni care spun ca au ganduri cum ca il injura pe Dumnezeu sau ca sa omoare oameni. Ce sa vezi, sint exact lucrurile pe care ti le interzice religia. O fi doar o coincidenta sau insusi efectul religiei?
Ceea ce as vrea eu ca oamenii sa inteleaga este ca religia a fost facuta ca sa ii tina in frau pe oamenii cu adevarat rai, nu pe cei buni, caci ce sa vezi, exista si oameni care asa simt ei, sa faca bine fara nici un motiv. Dar oamenii buni nu inteleg asta si cred ca pentru ei au fost facute poruncile si uite asa se imbolnavesc psihic. Ati vazut voi oameni din aia nenorociti, pusi pe facut numai rele, ca sint bolnavi psihic ? Eu n-am vazut. Cand nu ai suflet (psihic) nu ai cum sa te imbolnavesti psihic.
1
08-08-2017, ora 23:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihopatii...
2
09-08-2017, ora 11:01
Utilizator_179524
Nu este medic/terapeut
Utilizator_179524
Unii is cu credinta, legate de biserica sau porunci etc, altii is cu extraterestrii, vad extraterestrii etc sau altii se simt urmariti de catre serviciile secrete, se simt spionati etc etc is mai multe exemple
1
10-08-2017, ora 09:43
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Anxietatea foarte rezistentă la tratament slăbește totuși cu INVEGA. Dar este nevoie și de o modelare psihologică a minții (este bună și autosugestia) pentru a nu mai purta dialog cu propriile gânduri.
Înțeleg însă dialogul ăsta interior epuizant ca pe o frână (pusă de partea rațională a eu-lui tău) pentru a te preveni să nu faci rău cuiva. Pentru a spori cenzura asta (benefică) exercitată de partea rațională a eu-lui tău este musai să dormi foarte bine noaptea. Asta se poate realiza prin mărirea dozei de Levomepromazină, administrată seara - înainte de culcare. Pe timpul zilei mi s-ar părea logic să iei 2 tablete de lecitină - pentru a potența atenția, vigilența, asociațiile logice și reacțiile normale ale organismului.

escitalopram 10 mg, venlafaxina 150 mg - categoric nu dat fiind că sunt în clasa antidepresivelor activatoare ale anxietății. De altfel, este anapoda să iei orice antidepresiv câtă vreme suferi și de psihoză (schizofrenie).

Dacă psihiatrul îți va prescrie INVEGA, nu mai au rost tabletele de Rispolept Consta 50 mg. olanzapina 5 mg, da, se justifică împotriva anxietății psihotice; dar nu și ingerarea îndelungă de bromazepam - dat fiind că produce dependență.

În ansamblu schema de tratament pe care o ai în prezent este una aiuristică. Nu este admisibil să iei antidepresive, câtă vreme suferi de schizofrenie. Mi se pare necesar să îți schimbi psihiatrul.
1
10-08-2017, ora 10:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Are si toc. De aceea i s-au prescris ad-uri.
1
11-08-2017, ora 12:20
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Am si tulburare obsesiv compulsiva care ma chinuie foarte mult, practic schizofrenia nici nu se mai simte.dar TOC-ul e intens tare.
Iti multumesc de raspuns dar Invega e la fel ca risperidona din cate am vazut, adica actioneaza cam similar si mai ales am citit ca risperidona (Rispolept Consta) e mai buna.
Si eu fac injectii si cica alea sunt si mai eficiente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: