Teama de intuneric la 27 de ani?

12-06-2012
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Buna!Am 27 de ani, un baietel minunat si un sot model, adica nu mi-as mai putea dori altceva, dar aceasta fobie a copiilor mici ma deranjeaza enorm.Nici duhovnicul nu m-a putut ajuta, mi-au placut cuvintele lui ca nu trebuie sa ma tem de intuneric caci sunt o fiica a Luminii, dar nu m-a insanatosit.Sotul a facut teologia, deci nu-mi spuneti sa ma duc la biserica mai mult caci stiu asta.De mic copil mama ma inchidea in baie cu lumina stinsa ca pedeapsa cand faceam nazbatii, dar nu vreau sa dau vina pe ea, caci in rest am avut o copilarie frumoasa.Nu stiu daca mi-e frica doar de intuneric, poate si de ceva rau pe care il simt in intuneric.Cand eram inchisa in baie stateam cu fata lipita de usa, cu ochii inchisi si simteam ca in spatele meu e o prezenta care vrea sa ma apuce de spate.aceeasi senzatie o am in prezent, doar ca acum inima imi bate atat de tare ca ma doare pieptul, respiratia mi se opreste in gat, simt ca o panza de paianjen pe fate si restul corpului, tip fara sa vreau dar nu iese nici un sunet, se opreste in gat.asta de fiecare data cand ma duc in alta camera si tremur toata pana sa aprind becul, iar totul in jur parca vine spre mine sa ma sufoce.Sotul zice ca sunt un copil, dar nu rade de mine, tre sa mearga cu mine mereu sa aprind becul.poate e ceva religios, caci ma gandesc obsesiv la judecata de apoi si la cat de pacatoasa sunt, ca Dumnezeu poate vrea sa-mi dea si mie o lectie sau o incercare si sa mi-l trimita pe cel rau sa ma sperii.Mi-e teama si ziua dar doar cand sunt singura.Mi-e foarte greu sa vb de asta si acum tremur, dar am nevoie de ajutor, in rest sunt normala, incerc sa-mi cresc copilul "ca la carte", fara pedepse dure, cu sfatul medicilor si al preotului si nu vreau sa-si dea seama ca "mamica lui perfecta" de fapt e o fricoasa.Astept un sfat si de la dv Mr.Nick, ca mi-au prins bine pana acum.Va multumesc! A, va rog nu-mi propuneti tratamentul prin expunerea la intuneric ca nu as rezista.Nici nu-mi permit un psiholog sau psihiatru.
8 comentarii
0
12-06-2012, ora 13:41
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Buna Oana, trebuie sa faci un efort si sa mergi la un psiholog, nu lasa timpul sa-ti macine sanatatea mintala, sunt lucruri care nu se pot rezolva din senin.
Si mai trebuie sa faci ceva, sa lupti tu cu tine...nu se intampla nimic in intuneric, aceste fenomene pe care le descri sunt doar in mintea ta.
Asa ca mergi cat poti de repede, nu te mai chinui.
Iti doresc multa sanatate si imi doresc sa vi cu vesti bune.
0
12-06-2012, ora 15:19
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Va multumesc pentru sfat, dar unor oameni chiar li s-a intamplat, cunoscuti de-ai mei.Atat sora mea cat si sotul au facut teologie si stiu multe, mai auzisem tot felul de cand ma stiu, oameni ce au trecut printr-o intalnire cu cel rau, sau cei ce au ramas cu cel rau in ei.As vrea sa cred ca sunt nebuna caci exista tratament pt nebuni, dar lucrurile astea se intampla, ramane de vzt daca mi se va intampla si mie.Chiar nu pot merge la un psiholog caci acum urmez un tratament costisitor pentru fibromi uterini, merg si la ginecolog si la endocrinolog, cred ca pe termen lung.Mi-ar placea sa-mi rezolv problema printr-un SUPER SFAT.Am incredere ca cineva stie ce trebuie sa fac fara sa mai platesc vreun medic.Sanatate multa!
0
12-06-2012, ora 20:18
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
As vrea sa mai adaug ca teama mea nu se rezuma doar in baie, ci oriunde m-as afla, la mine in locuinta, la altcineva sau cand ma duc la cineva ce sta la casa si trebuie sa ies afara, oriunde este intuneric, iar ziua doar daca sunt singura intr-o incapere.Astept cat mai multe sfaturi.Va multumesc
0
06-09-2012, ora 17:22
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Starile si gandurile tale pot fi diagnosticate de catre un psihiatru sau psiholog clinician. Indiferent cat de usoara sau grava este starea psihica a unei persoane este obligatorie psihoterapia.
Psihoterapia nu este optionala cand vrei sa te intelegi, sa-i intelegi pe ceilalti sau sa-ti controlezi singura starile emotionale astfel incat sa faci fata cu bine incercarilor de zi cu zi si sa te poti bucura din plin de viata. In acest sens se pare ca religiozitatea si credinta in D-zeu nu este suficienta. Altfel medicii nu ar mai avea utilitate.
0
09-10-2012, ora 18:47
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
Subscriu intru totul celor spuse de colega mea dr. Ciobanca Delia.
0
21-10-2012, ora 11:07
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, trăiţi o fobie puternică. Nimeni nu o va putea controla în locul dvs fiindcă nimeni nu vă cunoaşte gândurile şi temerile. Sigur, ar fi de dorit să acordaţi mai multă importanţă intervenţiilor psihologice şi să vă prezentaţi la un psiholog, fiindcă doar astfel primiţi un tratament adecvat.
Tratamentul psihologic trebuie particularizat la persoană cât şi la problemă pentru că simptomele au cauze diferite şi produc consecinţe subiective.
Numai bine.
0
24-10-2012, ora 10:38
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Va multumesc tuturor celor ce vreti sa ma ajutati!Am crezut ca nu ma veti lua in serios, e mai bine cand stiu ca totusi e o solutie pentru fiecare problema.In legatura cu mersul la psiholog...stiu ca fac minuni pentru multe persoane, dar problema mea cred ca e mai mult religioasa.Am vorbit cu mai multe persoane din aceasta sfera si mi-am dat seama ca nu mi-e frica de lucrurile din intuneric sau de intunericul propriu-zis, ci de acel ceva ce il simt in intuneric, o prezenta rea.Suna cam paranoic, dar sa nu credeti ca nu v-am incercat metodele.Cred ca singura metoda e sa gasec o cale sa imi intaresc credinta.Multa sanatate tuturor!
0
28-10-2012, ora 22:23
cristianolteanu
Nu este medic/terapeut
cristianolteanu
Draga mea
Teama de intuneric ?
Gandeste-te, viata, cum o cunoastem noi, este bazata pe sistemul binar : +/-, mascul/femela, veghe/somn...intuneric/lumina. Frica de intuneric este ca si cum ti-ar fi frica de sotul tau..., barbat/femeie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •