frica, insuficienta respiratorie
nu stiu ce sa fac.am stari de frica mi-e frica de intuneric, mi-e frica daca sunt singura acasa noaptea.din cauza aceasta am o insuficienta respiartorie.cum ma pot vindeca de teama asta??:( mentionez ca am teama asta de mica, dar in ultimul timp m-am uitat la paranormal pe zone reality si cred ca si de la asta se trage...un sfat va rog :(
9 comentarii
Se poate ca frica aceasta sa fie o repercursiune a unei traume din copilarie. Trebuie sa ceri ajutorul unui psiholog!
sau daca vrei, poti sa -ti iei inima-n dinti, ca nu toti psihologii pot sa te ajute, cine stie pe la care mergi, si oricum ei n-au sa te ajute pe deplin ci doar cateva sfaturi care ori ar putea sa te debusoleze mai tare, ori ar putea sa te ajute foarte mult. cunosc ambele cazuri... i-ati inima-n dinti si daca stii ca filmele horoor te sperie alunga curiozitatea, pt ca sigur erai curioasa si de aia te uitai la prostiile alea... si mai stii cat de adevarate puteau fi... aprinde becul, ia un castron cu floricele si uitate la "pe aripile vantului" si ai sa vezi ca ai sa dormi ca un ingerash >:D<
orice inafara de filmele alea, pt ca asa mi se mai intampla si mie. sau daca vrei poti sa-ti fac o listuta cu filme horror ;)) :-P
Draga Denisa, atunci cand resimti frica, incearca sa "inventezi" si solutii pentru siguranta ta. De exemplu, daca iti este frica noaptea ca ar putea da hotii peste tine, decat sa-ti petreci timpul fiindu-ti frica, ai putea incerca sa inventezi scenarii de aparare. Pe de o parte te ajuta sa te simti in siguranta, pe de alta, iti distrage putin atentia de la senzatia de teama, te centreaza pe altceva.
Daca reusesti sa gasesti un psihoterapeut bun, cred sincer ca te-ar putea ajuta si mai bine. Exista si psihoterapeuti buni care nu dau doar sfaturi, dau PRESCRIPTII negociate impreuna cu clientul si bazate pe nevoile sale. De fapt datul sfaturilor nici nu intra in atributiunile psihoterapeutului.
Daca reusesti sa gasesti un psihoterapeut bun, cred sincer ca te-ar putea ajuta si mai bine. Exista si psihoterapeuti buni care nu dau doar sfaturi, dau PRESCRIPTII negociate impreuna cu clientul si bazate pe nevoile sale. De fapt datul sfaturilor nici nu intra in atributiunile psihoterapeutului.
saluty! fara sfaturi? :(, hmm. pe prietenul meu l-a sfatuit in legatura cu mai multe lucruri si l-a ajutat foarte mult. in schimb o amica de a mea mai mult s-a dezorientat cand a mers la psiholog...
Daca ai credinta, mergi la biserica lunea si vinerea. Tine post si spovedeste-te, fa Sfestenie acasa si ai sa vezi ca n-o sa-ti mai fie frica de intuneric, sa stai singura acasa s.a.m.d.
Licurici, sunt psihologi si psihologi, fiecare cu metode diferite, care unora li se potrivesc, altora nu. Ceea ce face ca un psihoterapeut sa fie bun, este abilitatea sa de a-si modela tehnicile dupa pacient, astfel ca acesta sa se simta in largul sau. :)
Deviem insa de la subiect, Denisa, cum te mai simti?
Deviem insa de la subiect, Denisa, cum te mai simti?
deci eu pot sa spun alceva din cauza fricii am fost internat la clinica de pshiatrie.pana la urma am gasit nu de mult un remediu si vreau sa spun ca nu mai mie teama as putea sa va ajut dar trebuie sa vb.mai intai in particular sau mai bine zis pe messenger
eu am avut frica de la 2 ani
lasati messengerul si vb.pe indelete.
eu am avut frica de la 2 ani
lasati messengerul si vb.pe indelete.
Am 33 De ani. De cateva luni simt.ca nu mai respir normal si, totodata, salivez extrem de Des. Doctorita de familie din Londra spune.ca este anxietate. Dar nu o cred. EKG este bun, raze plamani bune. Nu fumez.
Ce poate fi ?
Ce poate fi ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9insuficienta de aer
- 9Recomandare terapeut pentru atacuri de panica si fobii
- 6frica de condus - fobie?
- 7atac de panica, tremuraturi, fobii dar si probleme cu mancarea
- 5din cauza caderilor de glicemie mi-e frica sa plec de acasa fara mancare la mine
- 5Frica de boala. O fobie?
- 7medicii spun ca este o viroza, un virus rezistent la antibiotice.. unde sa apelam?
- 14nu pot respira!
- 6Faringe sau laringe iritat? Nu intra aerul
- 6Se poate din ca din cauza problemelor cu amigdalele sa ai probleme respiratorii?
- 5face fata din ce in ce mai greu diverselor somatizari, fricii de moarte, anxietatii... recomandare
- 4sa fie din cauza stresului?
- 6hipertrofie de cornete.. nu pot sa respir, transpir des la nivelul frunctii si imi lacrimeaza ochii
- 4baietelul meu are 5 luni
- 12efectiv nu mai suport sa stau in casa de frica
- 13Viitorul vazut in negru
- 5Frica
- 24Ma tem de gaini. (Alektorofobie)
- 2Frica de a manca cu cineva
Mai multe informații despre: Insuficienta respiratorie fobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: