teama de intuneric
buna! sunt fata, am 21 de ani si mi-e frica de intuneric. in fiecare seara cand ma pun sa dorm imi deschid televizorul ca sa am putina lumina pana adorm...am impresia ca se aud zgomote ciudate in camera, ca e cineva care ar putea sa imi faca rau, desi stiu sigur ca acest lucru e imposibil.mi-e frica si cand urc scarile blocului si becurile de sting...am impresia ca ma urmareste cineva...mentionez ca nu ma uit la filme horror si nici nu am avut vreo experienta de acest gen ca sa raman cu "sechele". astept o parere...cum as putea macar sa diminuez aceasta fobie? va multumesc
3 comentarii
Consulta un medic homeopat.Sunt sigura ca problema ta se va rezolva mai repede decat te astepti.Poate cand erai mica ti s-a intamplat ceva care te-a speriat sau chiar cand erai in pantecele mamei tale.Toate trairile mamei se transmit copilului in pantece.Asa ca frica ta de intuneric are o explicatie sigur.
Medicul homeopat este si un bun psiholog, asa ca mergi cu incredere ca o sa fie bine!
Medicul homeopat este si un bun psiholog, asa ca mergi cu incredere ca o sa fie bine!
multumesc frumos Jaquelinne, o sa tin seama de asta! sanatate
Sau incearca sa faci psihoterapie. Nu trebuie sa fi avut o asemenea experienta, a fost suficient cat sa auzi o astfel de poveste. Este posibil ca in timpul copilariei sa se fi intamplat ceva legat de intuneric si sa nu iti amintesti, ori un model preluat din familie, sau pur si simplu anxietate anticipatorie, care iti poate provoca si atacuri de panica, continuand sa te gandesti la acele lucruri care se pot intampla pe intuneric.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Pot face infarct din cauza ca sunt o fire mai emotiva?
- 4Am doar 18 ani..nu accept asta:(! partea a II a
- 9Recomandare terapeut pentru atacuri de panica si fobii
- 11frica de morti
- 6frica de condus - fobie?
- 4cand vreau sa sa ies din casa mi se face atat de rau incat nu mai pot sa mai ridic din pat
- 4certurile si starile tensionate te pot face sa nu mai conduci?
- 4sufar de frica
- 34Cum se poate scapa de fobie
- 9Stari de frica pentru aproape orice ???
- 3fobie sociala
- 6Frica de a nu pati ceva grav sau efectele indelungate a consumului de alcool
- 14Fobie sau ce?
- 8cum sa scap de frica, anxietate?
- 10Frica de somn
- 6Fobia - frica de sofat
- 20Psihiatru bun iasi
- 2Lipsa de motivatie si frica
- 3Anxietate cauzata de o fobie
- 3Arahnofobia
Mai multe informații despre: fobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: