sa-mi spuna cineva.. unde sa ma duc?
daca am dureri de cap, amteteli, oboseala. atacuri de panica, si mai nou o fobie, , fata de mijloacele de trasnport in comun.apatie..nervozitate..credeti ca e bn sa merg la un endocrinolog sau la psihiatru??? va rof sa-mi raspunda cineva care se pricepe! multumesc !!
10 comentarii
Nu dau sfaturi...iti spun cum as proceda eu. Mi-as face analize din sange, endocrinologice (TSH, T3, T4), si cele de baza (inclusiv calciu, glicemie, iti poate spune asistenta care recolteaza care este pachetul de baza in analizele de sange), toate la aceeasi recoltare. Apoi cu ele, daca nu arata nimic anormal, m-as duce la psiholog, e posibila o agorafobie, o anxietate care se pot rezolva daca nu lasi sa treaca mult timp si sa te copleseasca. Poate medicul de familie iti poate da sugestii si mai tintite. Sanatate!
multumesc pt raspuns, asa o sa incep am facut programare la endocrinolog, , sanatatate multa!
Cu tot dragul, sa fii sanatoasa si sa dai vesti bune!
endocrinologul mi-a dat sa fac T4. TSH si PROGESTERON dar atacurile de panica si agorofobia trebuiesc tratate la psihiatru la care tocmai am ajuns si mi-a dat XANAX 1 DIM SI 1 SEARA adica 50 mg pe zi si SEROXAT
endocrinologul mi-a dat sa fac T4. TSH si PROGESTERON dar atacurile de panica si agorofobia trebuiesc tratate la psihiatru la care tocmai am ajuns si mi-a dat XANAX 1 DIM SI 1 SEARA adica 50 mg pe zi si SEROXAT
CREDETI CA ESTE IN REGULA, , MI-E CAM TEAMA CU XANAXUL ASTA..
NU VREAU SA DEVIN DEPENDENTA DE PASTILE
NU VREAU SA DEVIN DEPENDENTA DE PASTILE
Ia tratamentul asa cum ti l-a prescris, nu pleca cu prejudecati. Dupa o luna te poti intoarce la medic sa-i spui cum te simti si iti poate ajusta cantitatea luata. Sanatate!
ceea ce descrii tu sunt simptome ale anxietatii si mai specific ale unor atacuri de panica, acestea pot fi rezolvate prin psihoterapie la psiholog, nu doar la psihiatru, , pastilele nu sunt indeajuns, in psihoterapia cognitiv comportamentala atcurile de panica, respectiv fobiile sunt rezolvate ori prin expunerea repetata si gradata la stimulul anxiogen ori prin expunerea directa la cel mai mare grad de anxietate, solutii exista, pacat ca nu exista destule informatii despre solutiile psihologice nu doar psihiatrice.
si inca ceva, anxietatea ta, ar putea fi asociata cu o depresie, de aceea ai primit xanax probabil
multumesc ptr sfaturi, , au trecut cateva luni si m-am simtit foarte bn dupa acest tratament, , daor ca de vreo 2 sapt am inceput s ale reduc si surprinzator este faptul ca am ameteli si stari de voma mai ales seara..credeti ca de la pastile mi se trage asta? am redus de la 1 pe zi la un sfert dupa doar 2 luni
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8capul a inceput sa ma doara local in partea dreapta acum 3 luni
- 6simt ca nu mai am scapare
- 19Nervozitate si o stare foarte ciudata!
- 4Ameteli si dureri in zona inimii
- 16ganduri obsesive
- 7Hipotiroidism cu mixedem si hipecorticism
- 6Completare 1 tratament insomnie
- 13De la ce mi-a fost rau?
- 1Durere in zona capului
- 8Vertiji, ameteli - tratamente pe cale de disparitie
- 4Ameteala puternica...
- 20S-a vindecat cineva de depresie, anxietate sau atacuri de panica?
- 4stare generala de rau
- 1Ameţeală şi amorţeală cap, alertă, ţiuit urechi, auz, vedere intetosata
- 3simt o greutate in piept, uneori ma ia toate caldurile si parca as cadea din pocioare
- 9Ameteli cand suflu nasul
- 6Dureri de cap
- 10Am nevoie de un sfat ce sa fac sa nu ma mai gandesc cum ca as avea o tumoara sau cancer
- 1Cauza amețelilor mele
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Durerea de cap Ameteala Oboseala fobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Vertijul, ameteala si dezechilibrul
- Fobia sociala
- Fobiile specifice
- Agorafobia
- Atacurile de panica
- Migrena
- Cefaleea cluster
- Oboseala cronica (sindromul burn-out)
- Cefaleea la copil
- Cefaleea - durerea de cap
- Teama de zborul cu avionul - aerofobie